Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
jaki lek dostałaś?Ja właśnie dziś pojechałam na izbę przyjęć ze względu na plamienia brązowe , żadnych boli a dziecko po USG zdrowe i nic się nie dzieje. Jedynie co zostało mi przepisane to lek oraz dużo odpoczywania , zakaz sprzątania oraz wykonywania różnych innych czynnościjednak zero stwierdzenia co dokładnie było przyczyną lekarka mówiła, że jest wszystko ok ale trzeba się oszczędzać (19 tydzień ciąży).
Mi mówili dziś , że jesli upławy są czerwone i jest ich sporo to natychmiast będą brali na oddział by robić badania natomiast jeśli upławy są brązowe i nie ma ich za wiele to nie jest to powód do strachu chyba że towarzyszy temu duży ból brzucha to wtedy też trzeba szybko udać się do szpitala. Ja o każdej sytuacji powiadamiam lekarkę prowadząca bo lepiej dmuchać na zimne![]()
Dostałam Duphaston 10 mg 3x dziennie mówiła lek podtrzymuje ciążę i zapobiega poronieniu jednak z tego co wiem to ten lek zalecił ordynator z oddziału z którym się kontaktowała czy mają mnie wziasc na oddział czy niejaki lek dostałaś?
No nie wiem, ja bym tego aż tak chyba nie łączyła z myślami :/ciągle słyszę że głowa jest połączona z macicą więc jak w głowie wbijam krwawienie to krawie coś w tym jest bo jak mam zajęcie to faktycznie papier staje się czystszy
Dokładnie tak, ale rzeczywiście jest tak że mogą być plamienia nie wiadomego pochodzenia. Trzeba się oszczędzać w miarę możliwości, nie narażać szyjki na otarcia i kontrolować ta szyjkę czy nie dochodzi do przedwczesnego skracania czy też rozwierania.No nie wiem, ja bym tego aż tak chyba nie łączyła z myślami :/