reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brązowe plamienia w ciąży

Witam dziewczyny,
Jestem w 13 tygodniu ciąży.
Dziś zaobserwowałam u siebie lekkie brązowe plamienie.
wizytę dopiero mam 7 listopada.
Czy powinno mnie to niepokoić ?

reklama
Jeśli się niepokoisz, to idź do lekarza.
Ja wychodziłam z założenia, że wolę wyjść na "wariatkę" niż coś zaniedbać.

Tak naprawde kazde plamienie powinno byc skonsultowane z ginekologiem, bo nie wiesz, co ono oznacza, bez badania.
mam stwierdzony polip. Nie wiem czy może być to przyczyną.
Z lekarzem jak najbardziej to skonsultuję, jednak czy mogę zaczekać do 7 listopada na wizytę? Moja ginekolog ma niestety w tym czasie urlop.

mam stwierdzony polip. Nie wiem czy może być to przyczyną.
Z lekarzem jak najbardziej to skonsultuję, jednak czy mogę zaczekać do 7 listopada na wizytę? Moja ginekolog ma niestety w tym czasie urlop.

Ciezko powiedziec cokolwiek. A jak ci napisze, ze mozesz poczekac, cos sie stanie i do kogo wtedy beda pretensje? Nie jestesmy na tyle wykwalifikowane, zeby diagnozowac takie rzeczy przez internet.

reklama
Ogólnie brązowe plamienie oznacza stare plamienie, starą krew. Nie jest to świeże plamienie (a to dobrze ogólnie). Jeśli masz polip, faktycznie może być przyczyną lub jakieś naczynko pęknięte.
Natomiast każde plamienie warto skonsultować, bo nikt na odległość nie powie Ci, skąd się ono wzięło. Ja miałam nadżerkę i też plamilam na początku ciąży.
Lepiej skonsultować raz za dużo, raz za mało.
Pamiętaj, że zawsze możesz po prostu jechać na izbę przyjęć, najlepiej ginekologiczno-położniczą. Tam Cię zbadają, zrobią USG i dadzą zalecenia.

Do góry