• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

BRZUSZKI!! (MAJOWO/KWIETNIOWE)

reklama
mi do glowy nie przyszlo, zeby sie zmierzyc, no ale z ciekawosci, wyjelam centymetr i...109 w pasie. ojoj, niezle,ciekawe jak za tydzien bedzoie???
Abryz swietne zdjecie!!uwielbiam takie!!!brzusio z rodzenstwem!!super!!

śliczne brzuszki dziewczyny.
powiedzcie mi jak liczycie- czy 27 tydzień to już 7 miesiąc Czy dopiero jak się skończy i zacznei 28 to jest 7 bo już się pogubiłam.

głuszek pisze:
powiedzcie mi jak liczycie- czy 27 tydzień to już 7 miesiąc Czy dopiero jak się skończy i zacznei 28 to jest 7 bo już się pogubiłam.
ja do swoich obliczen stosowalam zasade ze miesiac ma 4,5 tygodnia wiec VII miesiac zaczyna sie po skonczeniu 27 tygodnia
a za dwa dni zaczne mieiac VIII (skonczone 31,5 tygodnia czyli 31w4d)

Mi naj łatwiej jest policzyć do daty przewidzianego porodu. Poród 25 maja, więc 7 miesiąc zacznę 25 lutego. I wtedy łatwo obliczyć, który to dokładnie będzie tydzień ciąży.

No tak.... A ja zawsze liczyłam tak:
Ostatnią @ miałam 22 VIII czyli każdego 22 zaczynam nowy miesiąc (zostają mi wtedy tydzień dodatkowy - bo termin mam na 29 - czyli to taki zapasowy tydzień, hihi) Jakoś mi tek wtedy te miesiące szybciej lecą.
Czyli 22 Ii jest za dwa tygodnie  - wypada, że w połowie 27 tygodnia zacznę 7 miesiąc.
CZYLI OSTATNIE DWA TYDOGNIE II TRYMESTRU (Jezu jak to szybko zleciało - czy wam też tak szybko?)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry