• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

BRZUSZKI!! (MAJOWO/KWIETNIOWE)

ja poczulam cos koncem 16 tygodnia ale bywaly dlugie przerwy i tak naprawde dalo o sobie znac tez poczatkiem 18 tygodnia:):)

maxin ja dalam watek w ciaza porod polog o 3d sa slasku!!zobacz!!szukalam tez na innych forach ale ja sie zdecydowalam na to u Dr Wloch!

reklama
Ja czułam pierwsze ruchy chyba na początku 18 tc. Czuje codzinnie wieczorami dosyć intensywnie :laugh:
Mój mąż znowu ciągle mówi do brzucha, ciągle lezy z uchem przy brzuchu itd. wogóle stasznie się cieszy. Bo tak naprawde mój mąż marzył o dziecku chyba od 17 roku życia. Nawet jak go poznałam to na pierwszej randce mówił, że bardzo chce mieć dziecko. Chciałam uciekać gdzie pieprz rośnie :laugh:

faktycznie ewe niezły numer z Twojego Mężulka...my za to poznaliśmy się 3 maja,a 5 maja już planowaliśmy,ze się pobierzemy i założymy rodzinkę:)nawet nie wiedzieliśmy jak wyglądamy,a już takie plany były:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ja jeszcze nie czuje ruchów. Wczoraj byłam u gin. i mówił, że do 20 tygodnia mam spokojnie czekac, ale codziennie zwrócić uwagę, czy już czuję.

A co do spania. Zakazał mi spania na wznak. Najlepiej mam spać na lewym boku lub chociaz z podłożoną poduszką pod tyłek tak , żeby byc lekko na boku.
Mam tak robić, bo kilka razy w momencie jak leżałam na wznak stwardniał mi nagle brzuch (zrobił się dosłownie jak kamień). Gin powiedział, że to macica uciska mi na jakąś tętnicę, czy coś takiego ( z tego wszystkiego już dokładnie nie pamietam o co chodziło).

A dla mnie leżenie na wznak i na brzuchu to najlepsze pozycje do spania.
Dzisiaj w nocy strasznie się męczyłam, żeby się tak podświadomie nie ułożyć.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry