reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

• Starter tematu Starter tematu adka696
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ehhh.... razem z P. mamy dziwne przeczucie ze przed swietami a na pewno w ciagu najblizszych dwoch tygodni bedziemy juz we trojke.....

kurcze mega panikuje bo Maly od dwoch dni baaaaardzo malo sie rusza, rusza sie ale baaardzo rzadko i nie wiem czy brac to jako objaw zblizajacego sie porodu czy leciec na IP.... caly czas czuje ze mam wilgotno w majtkach, ale nie jest wcale mokro zeby mi cos ciurkiem tam lecialo... mam wzmozony apetyt jadl bym i jadla ale po pewnym czasie na widok zarcia mnie mdli i koncem koncow nie jem....

PANIKUJEEEE!!!!! ale martwie sie nie o siebie czy o bol, lecz ze cos moze nie daj boze pojsc nie tak, ze maly przestaje sie momentami wogole ruszac o co chodzi - plakac mi sie chce!!!!!!!!!

reklama
Tylko ją kładę do łóżeczka po kąpieli jak ja idę spać a potem jak się budzi w nocy to ją przenoszę do siebie i już tak śpi ze mną w nocy i cały dzień :)

ale macie fajnie :-)
ja też chce moje maleństwo!!

Justyś ty się nie stresuj, najwyżej wcześniej urodzisz, świat się nie zawali :-)
myślę, że nie ma sensu na IP jechać.
leż i odpoczywaj bierz ten aspargin i nospę i zwracaj uwagę na te skurcze
P.S Nikoś waży teraz tyle ile ja jak się urodzilam :-)

Ostatnia edycja:
może ma jakiś spokojniejszy dzien, widzisz mój na odwrót tak mnie kopie, aż boli, zmusza mnie do chodzenia i go bujania hehe
nie będę wrzucała tu fotek moich włosów :-P
ale ja tam zadowolona jestem, jakoś mi tak lekko, nic nie lata.. no i wyglądam jak 15 latka hhheeh

artystka- nie martw sie teraz masz dopiero początki pokarmu i dlatego mały cały czas chce jeść jak ci przyjdzie ten prawidłowy pokarm to bedzie juz jadł systematycznie np co 3 godziny. a to że sie budzi to też normalne musi sie przyzwyczaić i unormować kładź go zawsze o tej samej porze wieczorem.
Adka- a też z moim spałam pierwszy tydzien w łożku u mnie.. potem tego pożałowałam.. bo nie chciał u siebie spać płakał i lamentował,ale po paru dniach na szczeście już spał normalnie teraz go biore do wyra tylko jak widze ze bardzo placze i nie umi spać.
Aniołek nie martw sie nie u kazdej to sie zdarza ale przeważnie przy końcu ciąży dzieci sie mało ruszają. a pozatym on ma tak mało miejsca :)

saleminka ogólnie to jest dla mnie nie do pomyslenia co sie w Polsce dzieje.
A ja swoj szpital do końca życia bede chwalić. Opieke miałam super, wszystkim sie interesowali a mnie jako młodą mame traktowali na równi. Wogole podczas porodu, podczas badan itd ogolnie wszystko jak trzeba ! ;) Tam slyszalam o paru sytuacjach ze ktoras tam miala pretensje ze miala skurcze i nikt jej nie pomogl... bla bla bla.. Ale mnie to nie dotknęlo i najważniejsze ze mna sie dobrze opiekowali ;) A inni mnie nie obchodza ;D

Nakarmilam swojego brzdąca i leży z dużym Wojtkiem na łóżku i sobie strzela papki fajowe ;D

aga no ja sobie obiecalam ze jak mnie ktos nie przekona do innego imienia to bedzie Wojtek i juz. Chociaz ja Wojtula i tak do niego mówie xD hehe

ja też miałam super opiekę,połozne i pielęgniarki po porodzie to by mi do d...weszły :-D ale moja położna...no cóz źle trafiłam,ale nie żałuje niczego,bo w końcu w tym szpital uprzyszedł na świat mój tak wyczekiwany maluszek:-)

jestemaniołkiem nie panikuj,też tak miałam,ryczałam jak mały w ostatnich kilku tygodniach nagle tylko rozciągał nózki i nic więcej;-) mój słabiej się ruszał od 35tc a w 38 czy 39tc to tylko pupkę kilka razy wypiął lub nóżki prostował i tyle,ale nie dziwię się,miał tak ciasno,że nie dał rady brykać hehe

moja szczurzyca też niebawem chyba będzie rodzić,była jakieś 2 tygodnie temu z samcem koleżanki,bo sie bawiły i chyba coś z tego wyszło hehe ale kiedy oni...to nie wiem...brzusio jej urósł hehe ale ona to jedynie na 4 może się zatrzymać nie tak jak my hehe :-D jednego malca miałysmy i mamy w brzuszku

Ostatnia edycja:
reklama
Dzisiaj Mlody od rana szaleje az boli.... :)
wlasnie wrocilam ze szpitala ---> szyjka sie juz nie skraca, rozwracie stanelo na 2cm, zero skurczy, wody w normie a maly wazy 3100g....
mam nadzieje ze to nie jest zadna cisza przed burza tylko ze Mlody posluchal mamy i taty i do 10ego zostaje w srodku :)....

aaaaaaa... Salemciu i ty masz szczurka?? - no normalnie jestes the best lasencja :).... jak nam sie okocila Nasterka to 12 mlodych miala i momentalnie pozwolila nam do nich podchodzic :)....
a to nasze po urodzeniu - byly mega slodziasne :)

Załączniki

• SDC17690..jpg
    SDC17690..jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 84
  • SDC17538..jpg
    SDC17538..jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 97
  • P1040312..jpg
    P1040312..jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 87

Nowe wątki

reklama