mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
no coś ty, piszę przecież że będę miała podłogowe ogrzewanie wszędzie w cąłym domu, jeszcze wybieramy rodzaj ogrzewania, na pewno wybierzemy ekologiczny ale kominki nie będą tylko do ozdoby, też będą ogrzewać w sezonie, skoro kochamy żywy ogień to projektuejmy tak aby to ciepło ni euciekało, tylko bylo wykorzystane. Będziemy też mieć inteligentny system sterowania ogrzewaniem i światłem, roletami w oknach itd, to drogi system ,ale podobnież bardzo ekologiczny i energooszczędny.
z tym systemem to sie zgodze ... nam braklo kasy i zrobilismy cos ala inteligentny dom ... stale dokladamy kolejne elekenty i po malu bedziemy spinac w jedna calosc ...
wykorzystanie ciepla z kominka ma sens jak sie grzeje np gazem - wtedy jest to mocno ekonomicznie uzasadnione (zwlaszcza jak sie lubi palic) ale juz przy ekogroszku nie ma to najmniejszego sensu
co do tej podlogowki i u gory kaloryferow - ja sie zastanawiam juz od 2 lat czy ci co mnie tak bardzo namawiali na ten system sami tak maja ?? a moze mieszkaja w blokach ?? bo utrzymanie stalej temperatury (albo niewielka jej zmiennosc) przy kaloryferach to KOSMOS !! mam elektronicznie sterowane kaloryfery (bo po 3 miesiacach z glowicami dostawalam szalu) i to naprawde G daje ... w pokoju jest albo za zimno albo za goraco ... optymalna temperatura jest raptem chwilke !!! w sypialni to jeszcze przezyje (siedzi sie w nij ledwo ze ledwo ... ale w pokojach dzieciecych - masakra !!! podloga nieprzyjemna do tego stopnia ze moja 3 letnia wowczas corunia powiedziala ze ona woli bawic sie w salonie na podlodze niz u siebie na pieknym dywanie ... twierdzila ze jej tam za zimno mimo ze kaloryfer byl na 24st ustawony i grzalo u gory jak jasna cholera !! praktycznie wejsc do pokoju si enie dalo (my zyjemy przy 20 - 22st ... taka jest dla nas optymalna temperatura w domu

No i jakość taka sobie, bo robione telefonem. Mam nadzieje, że nie  zaśmiecę wątku, bo żeby pokazać wszystkie kąty to trochę jest tych fotek
  No i jakość taka sobie, bo robione telefonem. Mam nadzieje, że nie  zaśmiecę wątku, bo żeby pokazać wszystkie kąty to trochę jest tych fotek   i muszę dodać w kilku postach, bo w jednym można dać max 10 zdjęć (tak  więc adminki nie denerwujcie się, że post pod postem). Na jednej się  kawałek męża załapał, akurat grał jak mi sie wzięło na fotografowanie  sypialni
  i muszę dodać w kilku postach, bo w jednym można dać max 10 zdjęć (tak  więc adminki nie denerwujcie się, że post pod postem). Na jednej się  kawałek męża załapał, akurat grał jak mi sie wzięło na fotografowanie  sypialni 

po nowym roku weźmiemy się za pokoik dla maluszka, nie mam jak narazie weny jak go urządzić, ale jak juz będzie skończony to na pewno wstawię fotki
 po nowym roku weźmiemy się za pokoik dla maluszka, nie mam jak narazie weny jak go urządzić, ale jak juz będzie skończony to na pewno wstawię fotki