reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Butelka czy kubek dla półrocznego dziecka?

Elwirka1665

Zaangażowana w BB
Witam
Moja córeczka jest karmiona piersią, nigdy nie piła z butelki.
Rozszerzam jej dietę i chce wprowadzić wodę do picia.
Zastanawiam się czy podawać jej wodę w butelce czy w kubku dostosowanym do jej wieku?
Proszę o poradę
Góry dziękuję
Pozdrawiam Elwira

reklama
Witam
Moja córeczka jest karmiona piersią, nigdy nie piła z butelki.
Rozszerzam jej dietę i chce wprowadzić wodę do picia.
Zastanawiam się czy podawać jej wodę w butelce czy w kubku dostosowanym do jej wieku?
Proszę o poradę
Góry dziękuję
Pozdrawiam Elwira

Ja podawałam w zwykłym kubku a na spacerach w bboxie

Na początku zaleca się jednak kubeczek. Bbox to jak zaczniecie w lecie wychodzic, zeby coś mieć pod ręką.

Ja mojemu zaczęlam od bboxa i do tej pory ma problem z piciem z kubeczka, więc na drugi raz jednak bym robiła inaczej.

Na początku zaleca się jednak kubeczek. Bbox to jak zaczniecie w lecie wychodzic, zeby coś mieć pod ręką.

Ja mojemu zaczęlam od bboxa i do tej pory ma problem z piciem z kubeczka, więc na drugi raz jednak bym robiła inaczej.

Mieliśmy podobnie - z tym, że wtedy nie było jeszcze bbox'a tylko jakieś inne ze słomką.
Oj długo Basia nie chciała w ogóle pić normalnie, ba w sumie do dzisiaj (10 lat) preferuje słomki no i ma jakieś tam swoje problemy też z mową

reklama
U nas Bbox nie wpłynął negatywnie na naukę picia z kubeczka
U nas też nie, mimo że syn długo był na butelce, a potem na takich bboxach ( niekoniecznie z tej oryginalnej marki ) . Gdy przyszło do nauki picia z kubka to opanował to zadziwiająco szybko i bez żadnych problemów.
A z tym bywa naprawdę różnie i jedne dziecko może od tak wszystko załapać, a drugie będzie mieć problem z piciem czy to z kubka czy przez słomkę .

Do góry