reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Butelkowe maluszki

reklama
Niestety i ja jestem zmuszona dołączyć do grona mamuś dzieci butelkowych. Zaczynam godzić się z tą sytuacją, a co za tym idzie gromadzą się nowe pytania i wątpliwości. W miare możliwości nadrobie zaległości z wątka, licząc na Waszą nieocenioną pomoc.

Moje pierwsze pytanie. Gdy karmiłam piersią podawałam małej witamine D i K. Czy karmiąc mlekiem modyfikowanym nadal powinnam podawać te witaminy czy odstawić je??

Jak karmisz tylko butlą wit. K odstaw całkowicie, a D3 zależy przeważnie co 2 dzień się podaje, ale to lekarz decyduje.
A jakie mleczko podajesz ?

Przeszłam na butelkę, bo stres spowodował zanik pokarmu. W ciągu doby odciągam max 100 ml, a mój mały ssaczek potrafi 200 ml na wieczorne posiedzenie pochłonąc. Dlatego pierś ma na zakąske ;-) Podaje małej NAN 1.

Ja podaje nestle Alete ale czy jest to jakis odpowiednik polskiego mleka to nie mam pojecia.Moze po prostu bebiko?A moze w PL tez jest mleko,ktore sie tak nazywa?W szpitalu gdy mala trzymalam przy piersi pol nocy przyniesli mi wlasnie to i pozniej tez to zaczelam kupowac i pasuje malej idealnie,bo nie ulewa,kupki tez ma prawidlowe.

my podajemy cow&gate czyli polski odpowiednik bebiko.a ze mala ulewala to podajemy jej bebiko komfort na lepsze trawienie:tak:i przyznam szczerze nie ulewa juz wcale.wczesniej potrafila nawet w 2h po karmieniu wywalic pol zawartosci zoladka i balismy sie ze nie przybierze na wadze.po zmianie mleczka tylko kupki zrobily sie zielone ale moze i to minie jak mala sie calkiem przestawi:tak:

reklama
Mój Marcel też ulewał. Nawet usg brzuszka robilismy bo dosłownie się z niego wylewało. I też nawet 2 godz. po jedzeniu. Zaczełam dodawać Nutriton do mleczka i po problemie.
Dziewczyny a ile ml zjadają Wasze dzieciątka?

Do góry