reklama

Butelkowe maluszki

reklama
Moja je 120 ml, wieczorkiem przed spaniem ok 180 ml
Deli a robisz jej w dzień tylko 120 a przed spaniem więcej? Czy robisz więcej a zjada tyle ile chce?
Bo mój zje tyle ile mu zrobię. Chyba jakbym zrobiła 200 to by bez problemu wciągnął:) Robie mu 120 i je tak co 3 godziny, a w nocy co 5. Z jednej strony nie chcę go przekarmić, a z drugiej boję się, żeby go nie głodzić. Bo moje dziecko nie upomina się o jedzenie.

Robię jej 120 ml jak chce więcej to dostaje, ale 120 ml jej w dzień wystarcza
Wieczorem najpierw dostaje 120 ml i jak po zjedzeniu 120 sie dopomina o jeszcze to wtedy robię, bo niekiedy chce dokładkę po godzinie

A czemu nkie czekasz aż sam poprosi o jedzenie?

Ostatnia edycja:
Moja do tej pory wypijala 80-100,ale dzisiaj robi ''przestawke''chyba na wieksza porcje...bo jadla co 3 godziny a dzisiaj chce co 1,5-2 i o 11:30 zjadla 40 wtedy o 13:30 80 i po 16 prawie 120...:sorry:Jestem ciekawa ile teraz zje...bo wlasnie sie upomina :)

Deli i w nocy mialas tez tak?? czy ile mala Ci godzin przesypiala w tym czasie??Ja myslalam,ze moja bedzie jadla ale wypila tylko 20 ml.:confused2:Teraz mi sie wszystko pomieszalo...juz nie wiem o ktorej ma jesc i ile...ale pewnie sama mi o tym powie:-D

reklama
dziewczyny moja zjada 5x180.tzn wieczorem ma jedna kolacje przed kapiela a po kapieli dopycha brzuszek i nie zjada calego 180 tylko ok 100-120 czasem mniej i przesypia cala noc. na opakowaniu mijego mleczka jest napisane ze w tym wieku dzidzia ma jesc wlasnie 5x180.na kazdym mleczku jest ta tabelka wiec mozna sie nia jako tako kierowac:tak:Amelka zjada 5 posilkow ale ten ostatni to nigdy 180ml nie jest ale sie nie martwie bo je ile jej potrzeba:tak::-)
i na opakowaniu mam napisane ze na 4 mce dzidzia zjada 210ml 4x na dobe ale to nie znaczy ze w dzien kiedy Amelka konczy te 4 miechy odrazu tyle zje hehe pewnie znowu bedzie sie przestawiac:tak::-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry