reklama

Butelkowe maluszki

reklama
A moja mała maruda ostatnio cos nie chciała jesc ,czasem zjadła 80 a potem za 10 min. chciała jeszcze i wczoraj zmieniłam smoczek na 3 i zjadła 180 za jednym zamachem:szok::-D i dzis tez wsuneła 150 a teraz lezy i gada do okna:-D.

a ja zmienilam to mleczko na lepiej przyswajalne i wiecie co-bylam pewna ze kupilam dokladnie to samo mleko(tez comfort) a po skladzie patrze ze jest bardziej tluste i ma troche inny sklad:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:cholipka jasna ten sam producent ta sama nazwa i rodzaj mleczka tylko teraz wprowadzili dodatkowo probiotyk w mleku i juz sklad zmieniony:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Amelka cos nie bardzo z tym mleczkiem.a dzisiaj byl lament jak jej podalam wode przed jedzeniem:eek:ryczala jak by ja kto ze skory obdzieral:zawstydzona/y::eek::szok:no przeciez musze ja czyms poic bo mi sie odwodni:zawstydzona/y:koperek nie pasuje to podaje wode i chyba woda juz tez odpada bo po tym wyjcu to az sie boje znowu jej dac wode.nie moglam jej uspokoic prze 15 min:szok::eek::eek:

Zmnieniłam smoczek na 3 i mój mały wczoraj wciągnął 150 ml, gdyby nie brzuszek to spałby całą noc. Rano 120 a o 11 znowu 150:-)
Ja podaję picie 1-1,5 po jedzeniu. Daję wodę bo po herbatkach Marcel ma wzdęcia, a po wodzie to przynajmniej kupki ładne robi (bo ponoć woda pomaga i kupki są luźniejsze).

no wychodzi bardziej przed niz po jedzeniu.zazwyczaj jak zje to jakies 2h pozniej daje czyli 1h przed kolejnym karmieniem.wiec podaje picie przed jedzonkiem:sorry:

a wlasnie apropos smoczkow ja nadal mam 2 (a wlasciwie dopiero) bo z tommee tippee sa nr1 do 3 mca i nr2 od 3mcy do 6mcy.sa tylko rozne "przecieki" maly i sredni wiec juz kupilismy te ze srednim "wyciekiem":tak:

Ja wlasnie zastanawialam sie czy zmienic juz malej smoczek z 2 na 3...mam smoczki aventa i teraz 2 czyli 1msc+ i ten ma dwie male dziurki ale mala mleko ciagnie i ciagnie-prawie 20 minut:szok: chociaz nie wiem...moze to normalne?
W ogole zaczelam uzywac tych smokow aventa bo kupilam laktator aventa(ktory w ogole nie byl i nie jest mi potrzebny) z dwoma butelkami i uzywalam tych butelek po powrocie ze szpitala i mala tak sie przyzwyczyila do tych smoczkow,ze jak kupilam inne to pila mleko w ten sposob,ze w 5-10 minut wypila pol butli i po pol godzinie drugie pol...za szybko chyba jej lecialo a to byly smoki 0-6 miesiecy.

ja to panikara jestem-bo jak ja sie nie napije to sie odwodnie wiec do Amelki mam podobny tok myslenia:zawstydzona/y:
tylko sie zastanawiam co jej sie nie podobalo.na pooczatku pociagnela ze dwa lyki wody a za moment zaczela plakac i syrene zalaczyla:eek:ani za ciepla ani za zimna byla-ja nie wiem co sie stalo.teraz normalnie pila:zawstydzona/y::eek:

no ale kupki juz sa normalnego koloru.chyba sie juz przestawila na nowe mleczko:tak:i nawet czesciej robi-czasem nawet ze 3-4 dziennie:eek:

reklama
Ojej :eek:
A wiecie że ja wciąż używam smoczka nr 1 :szok:
Jakoś nie pomyślałam żeby już zmienić na 2 ale jak czytam że Wy zmieniacie juz na 3 :zawstydzona/y::tak:
To trzeba oddzielnie kupić same smoczki nie??
A jak bym chciała kupić te większe butle Aventu to jakie tam sa smoki??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry