• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

Margaret ja też odstawiałam z dnia na dzień - to naturalne ze mała sie będzie bronić - ale zgłodnieje to i zje z butelki nie ma opcji innej.
A co do piersi - bolało troche odciągałam piłam szałwie ( podobno pomaga zahamować) ogólnie piłam mało innych płynów, i po 3 dniach miałam spokoj- produkcja zakończona.

a co do nietolerancji smoczkow to ...... u mnie był sajgon jak juz musiałą zjeśc bo głodna to zjadła ale masakra była każde karmienie to full stresu dopiero jak kupiliśmy NUka first choice to sie zmieniło na lepsze - bez porównania powiedziałabym - a miałyśmy Aventa, Lovi, Dr Brown, Canpol........ i nic dopiero ten NUk został pokochany przez moją córe :) :)

A i najlepiej sobie spisuj ile TOla je - ja tak robie od początku bo najpierw jadla imponujące ilości 400 ml na dobe - teraz juz ślicznie jest bo od 750-900 na dobe wychodzi w 5-6 karmieniach średnio 170 ml je ( 150 wody + 5 miare i 170 wychodzi)

reklama
Margaret mój zjada 5 razy dziennie po ok.120ml, a w nocy raz 150ml, a wg tabeli na mleku powinien 5 razy na dobę po 180ml. Ale kazde dziecko inne, je tyle ile potrzebuje. My używamy od samego początku butelek canpol i smoków Nuk silikonowych i nigdy nie było problemów. Całe szczęście nie musiałam szukać tych właściwych, bo od razu mu spasowały.Powodzenia w odstawianiu! Ja córke odstawiałam od piersi, ale to było radykalnie z dnia na dzien, bo poszłam do pracy i musiałam jechac na tygodniowe szkolenie. Natomiast Igor nie bardzo chciał pierś i po 2 m-cach po prostu sam mi pokarm zanikł. więc nie bardzo wiem co ci poradzić przy odstawianiu tylko na dzień, ale trzymam kciuki, żeby było dobrze!
Moj mały skonczyl wczoraj 2 miesiace, dostaje do 6 razy na dobe po 120, ale casem zdarza sie ze zje tylko 60 na jenym posiłku a na drugim az 150. Teraz stram sie wprowadzic w nocy (wstajemy kolo 3) 150 zeby przespał ładnie do rana gdzies do 8, ewentulanie dam mu o 23 zeby do 4 pociagnoł. ozbacyzmy jak nam to pojdzie :]
Margaret80 moj Oliver ma 3 m i 2 tyg i zjada 7x 150 ml a wieczorna-pokąpielowa butle zagęszczam kleikiem kukurydzianym bądz ryżowym;-) ja tez odstawiałam z dnia na dzien,dostawał bulte a ja po troszke odciągalam laktatorem ale tylko do poczucia ulgi ,3 razy w dzien ,raz w nocy potem juz mniej odciągalam i pokarm sam zaczal zanikac.

Dziewczyny czy podajecie juz soczki?

jeszcze nie, ale mam zamiar wprowadzic soczki gdzies kolo 3,5 miesiaca, po ówczesnej konsultacji z lekarzem pediatra, ale herbatki młody juz dostaje od 3 tygodni.

Ps . dziewczyny daje ktoras z was pokarm typu HA ?

Margaret ja też odstawiałam z dnia na dzień - to naturalne ze mała sie będzie bronić - ale zgłodnieje to i zje z butelki nie ma opcji innej.
A co do piersi - bolało troche odciągałam piłam szałwie ( podobno pomaga zahamować) ogólnie piłam mało innych płynów, i po 3 dniach miałam spokoj- produkcja zakończona.

a co do nietolerancji smoczkow to ...... u mnie był sajgon jak juz musiałą zjeśc bo głodna to zjadła ale masakra była każde karmienie to full stresu dopiero jak kupiliśmy NUka first choice to sie zmieniło na lepsze - bez porównania powiedziałabym - a miałyśmy Aventa, Lovi, Dr Brown, Canpol........ i nic dopiero ten NUk został pokochany przez moją córe :) :)

A i najlepiej sobie spisuj ile TOla je - ja tak robie od początku bo najpierw jadla imponujące ilości 400 ml na dobe - teraz juz ślicznie jest bo od 750-900 na dobe wychodzi w 5-6 karmieniach średnio 170 ml je ( 150 wody + 5 miare i 170 wychodzi)

ja tez zapisuje ile mały pochałania jedzonka, jak i wody oraz ile stolców produkuje. Jakos jestem spokojniejsza jak siebie to wsyzstko ra****e !
u nas tez były przeboje z butlekami i smoczkami, mam hcyba z 12 butelek roznych firm, róznych wielkosci, smoczkow od groma! z Aventa w ogole sie nie sprawdziły, ale kupilam z LOVI no i jakos nam idzie picie, z cmapola tez jakos, a reszta to nieporosumienie ! :( a szkoda bo kupywalam butlki i smoczki zblizone do piersi i mały pije ze zwykłych kanciakow :(
Ale dorbze ze pije, nie ma co narzekac :]

Kupiłam wczoraj Kajciowi butelkę ze smoczkiem NUK tym szerokim, i zdecydowanie bardziej przypomina to karmienie naturalne, więc polecam, usta układają się jak na piersi i jest miękki.

Margaret - spróbuj dać trochę piersi i podmienić na butlę, właśnie taką szeroką i miękką. Zapłaciłam za nią 19,90zł, więc znośnie, narazie karmiłam raz, ale szybko poszło, dużo szybciej niż przez normalnego nuka, i odbicie nastąpiło zaraz po spionizowaniu, nie musieliśmy się wywracać, nosić itp. :-p

my po wizycie u pediatry...wszystko ok... i mamy zielone swiatlo na rozszerzenie diety o zupke...wiec dzis simu po zupce i jest zachwycona...zjadla cale 150 ml zupki

co do soczkow to Simu nienawidzi jablkowego soku dlatego podaje jej ten lekki z winogron z rumiankiem i koperkiem badz melisa, natomiast uwielbia herbatke jablkowa z meliska

Ostatnia edycja:
Madzia_singh dzieci butelkowe po 5 m gluten maja miec wprowadzony ,jak wejda juz w 6 m jakoś tak:tak: jaka zupke podałas jako pierwszą? a czy kaszki tez juz podajesz ,na gesto czy do butli sypiesz?

reklama
Caro_s jak smoczki Nuby sie sprawuja? i jak ten trójprzepływowy?ja zamowilam tez go i czekam na przesyłke,smoczek Nuby sredni dziala super-Oliver z róznych ciagnąl mleko ale z tego ciągnie najlepiej :tak:i najbardziej go lubi:tak: Czy wiesz ze te smoczki pasuja do butli Lovi-przymierzyłam i pasuja wiec mamy smoki Nuby a butle Lovi-duża do mleczka,mała do herbatek i soków,nie musialam dodatkowo butelki Nuby kupowac:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry