• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

Madziu piszesz że karmisz już Simran Humaną2 bo ponoć się nie najadała, ale zaraz też piszesz że jadła max 140ml, i na noc 180ml, to chyba bardzo dobre ilości zjadała, skąd przypuszczenie pediatry że Simran się nie najada i czemu kazał Ci zmienić na mleko które należy podawać po skończeniu 6 mies jak Simran ma dopiero 4mies.?? Dlaczego dokarmiasz Ją w nocy przez sen?? czy domaga się tego?? Płacze?? Przecież piszesz że przez sen, to ja już nic z tego nie rozumiem....
A kupy z Twojego opisu jak dla mnie są normalne, aczkolwiek nie ukrywam że z pewnością dużo za wcześnie zaczęłaś wprowadzać córci inne rzeczy niż mleko, poczytaj sobie o "zespole złego wchłaniania" jak łatwo można uszkodzić dziecku kosmki w jelitach podając zbyt wcześnie nowości, potem właśnie część jedzonka jest wydalana w postaci niestrawionej np, kawałki marchewki która normalnie powinna być strawiona nadając kupce tylko kolor.

W kupce nie ma kawalkow pokarmow...
Pediatra (ktora mnie rowniez prowadzila) powiedziala ze od 5 miesiaca mozna jej mleko nastepne
ona zasypia na noc o 18-19 dlatego kolo 23 daje jej jeszcze butle bo budzi sie i kweka i w brzusiu jej burczy

i znalazlam przyczyne kupek - herbatki wczoraj caly dzien pila wode z glukoza i kupka dzis normalna w kolorze brazowo marchewkowym

Np po zupie si enie najada i za 2 godziny wola jesc...a zupy zjada 200 ml

Szczerze to uwazam ze matka powinna karmic dziecko jak uwaza a nie wedlug tabelek...
W wiekszosci gazet dla mam pisza ze te tabele sa po to zeby dzieci w przyszlosci nie byly uczulone i nie mialy w przyszlosci nadwagi...hm tylko teraz jest wiecej uczuleniowcow...W indiach np ludzie nie wiedza co to uczulenie itd...
Aha a szwagier (lekarz) powiedzial ze im pozniej sie wprowadza tym bardziej dziecko narazone na alergie jest

Ostatnia edycja:
reklama
ja tez sie zgadzam z gosia nawet ja gdzie mojja ma butle na noc tylko to zjada 210 kolo 19-20 i o 5 sie budzi na cyca. moze po prostu za malo jej dajesz a nie ze sie nienajada. nawet na opakowaniu u mnie to pisze ze na 4msc jest 5 karmien po 210 optymalnie

210 ml to ok jak caly dzien karmisz tylko mlekiem ale zwaz ze jak wprowadzasz inne jedzonko to dzieci nie zjadaja to co napisane na opakowaniu...
A pozatym pediatra powinien ci powiedziec ze to tylko orientacyjne producentow wartosci...a kazde dziecko je tyle ile potrzebuje i ile moze...nie mam zamiaru na sile jej wpychac bo na opakowaniu napisane jest 210 ml...
sporo moich znajomych stosuje sie do zalecen na opakowaniu i teraz ich dzieci majac 4-5 miesiecy waza 10-12 kg....ja uwazam ze stanowczo za duzo
a ponoc WHO walczy z nadwaga w przyszlosci u dzieci

P.S. Pediatra dala mi rozpisana sciagawke jak zywic mala i nijak si ema do tyh z WHO

Ostatnia edycja:
madzia ale mam wrazenie ze jestes zla ja tylko mowie to co mysle ze na noc zamiast karmic przez sen daj jej wiecej, moja cora poza tym na niecale 4 msc wazy 5500 wiec o nadwadze nie moge tu mowic

Dobra to ja napisze jak jest u nas:

20--butla kaszki ok 180-200ml
24-1---mleczko 180ml
6-7--mleczko 150-180ml
11--mleczko 180ml
14---zupka (prawie caly sloiczek)
15---deser (pol sloika)
17--mleko ok 180ml
20--kaszka j.w.

Nie zastanawialam sie czy to za malo czy za duzo.Tak jak pisze Madzia dziecko samo sobie ustala co i jak.Zupki i inne pierdoly jemy dokladnie od 4ms.Nie wiem jak i ile przybiera bo wazylismy sie w lipcu i bylo 6500.

aha i mojemu alusiowi nie da sie wpakowac wiecej i kropka.Je tyle ile sam chce uparciuch.Ale mleka coraz mniej zajada.

Dobra to ja napisze jak jest u nas:

20--butla kaszki ok 180-200ml
24-1---mleczko 180ml
6-7--mleczko 150-180ml
11--mleczko 180ml
14---zupka (prawie caly sloiczek)
15---deser (pol sloika)
17--mleko ok 180ml
20--kaszka j.w.

Nie zastanawialam sie czy to za malo czy za duzo.Tak jak pisze Madzia dziecko samo sobie ustala co i jak.Zupki i inne pierdoly jemy dokladnie od 4ms.Nie wiem jak i ile przybiera bo wazylismy sie w lipcu i bylo 6500.

aha i mojemu alusiowi nie da sie wpakowac wiecej i kropka.Je tyle ile sam chce uparciuch.Ale mleka coraz mniej zajada.
tak samo u nas...:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
tylko moja 18-19 kolacja i o 11 kaszka waniliowa
aha i ja zupke gotuje to wychodzi 200 ml a i tak zostawia zawsze z max 50ml
a wiesz jak to tlumaczy moj szwgier i moja pediatra- nasze dzieci sa mieszane i wiecej genow i wszystkiego od tatusiow pobraly...ja zauwazylam ze moja to ma takie nawyki zywieniowe jak moj maz...cieplego nie zje tylko zimne...5x podchodzi do jedzenia

teraz wlasnie rozmawialam z kolezanka ktora tez ma mieszane dziecko i tak samo jest u nich jak u nas wiec teoria sie chyba sprawdza...jej maluch ma 9 miesiecy i 9500g wazy

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry