reklama

Butelkowe mamy :)

Mój Aluś już zrezygnował z 1 posiłku na rzecz słoika:)
A najbardziej mu smakuje zupka jarzynowa gerbera lub kaszka z mlekiem i bananami z hippa(taka w brązowym słoiku)
Oczywiście chodzi tu o rzeczy, którymi się najada. Dodatkowo zje też troszkę deserku ale to nie codziennie.
Waży już 7380g więc ładnie:)

reklama
No teoretycznie tak !
Tylko z moim dzieckiem jest jak zwykle inaczej !
Bo je mleko tak jak jadl wczesnije - nie mniej !
Plus do tego se dojada zupke i poznije deserek ,pomiedzy karmieniem z mlekiem ! I wyszlo na to ze je wiecej niz jadl ahahah !bo z mleka za chiny nie chce zrezygnowac!
Doszly nam chrupki kukurydziane ! Mazia sie nimi po calej buzce a ile w tym radosci ! do tego trze se nimi dziasla !
Herbatke pijemy jablkowa z melisa i tylko i wylacznie jak narazie ta mu posmakowala !Te ziolowe to mu nie podpasily a szkoda !

Tylko ze wiesz Filip jest drobny w porownaniu do julci !!!!! To ona moze na miejsce deserka zrezygnuje z mleczka ,sie okarze ;) No ale masz co dzwigac ! MOj to drobina !!!!!

Ja już piałam na ogólnym, ale powtórzę się - Aluś kompletnie nie jest przygotowany na nowe posiłki. Wypluwa z usmiechem na ustach wszystko, co mu włożę do buzi. Po prostu jest szczęśliwy, jak dostanie butlę i już ;-) Nie chcę go na siłę przekonywać skoro nie ma ochoty. Najwidoczniej z czasem mu przyjdzie chęć na coś innego, to dostanie :)) Zresztą wagowo stoi dobrze - prawie 7 kg waży teraz :)

Co do herbatek, to bardzo lubi te ziołowe z Hippa i koperkową z Bobovity :))) Wodę nawet wypije :)

Zdobylam glukoze!!!
Od jutra bede ja po malu przekonywac do picia, ale w nocy nie musze jej dopajac jezeli spi bez pobudki?

Kochana nie wiem, jak z tą wodą (ja bym chyba przechowała w słoiku ją), ale mój Alan też nie chce pić dużo! Fakt pije, ale tylko jak jest spragniony, to i butlę (100 ml) opędzluje :szok: Ale ma i taki dzień, że nie pije za dużo :tak: Jak Julkę 'zasuszy', to wypije więcej :) Chyba, że to na dłuższą metę...wtedy musisz ją zmuszać do picia.
Ale jak napisałaś, to wypiła troszkę i może z czasem się przyzwyczai :)

No i nadszedł czas, że j tu zajrzałam i od rzu mówie, że mój szkrab wypija co najmniej 100ml herbatki(obojetnie jakiej) na dzień i z rana przed karmieniem wpija troszku wody- wtedy mamy fajną kupkę:tak::tak::tak:

Dziewczyny wiecie czy można kupić osobno uchwyty z kubków treningowych Aventa? Ja widzialam tylko do niekapków, a nie wiem, czy bedą pasować.....
Nie chcę kupować nowej butli, bo już ich tyle mam ehhh

sorry, że tak spamuję:zawstydzona/y:
Nie opłaca się raczej kupować uchwyty i ustniki osobno nie? Jak sobie policzyć, to wychodzi podobna cena jak za zestaw z butlą i smoczkiem, ustnikiem i uchwytami....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry