reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Butelkowe mamy :)

Misiulka też sobie nie radzi z 3+ smokiem. Nie wiem czy Avent ma jakieś większe je czy coś, ale z Lovi daje radę. Kupiłam ostatnio tą butlę z łyżeczką, niby do nauki jedzenia z łyżki, ale jakoś nie bardzo wiem co z nią zrobić... Rozcieńczać papki słoiczkowe? Podawać kaszki z tego?? Do czego ona właściwie jest???

reklama
Luuuzna a ile zaplacilas?

A i pytanko do mam zmienilyscie smoczki na powyzej 3 miesiaca 3 + ??????

My juz niedlugo 4 m skonczymy a dalej na mniejszym jakos nie radzi sobie za bardzo nałyka sie szybko i potem brzuch boli...

20 zl za zestaw ;) A smoczki mam narazie 2 ale trzeba je zmienić chyba na 3.

Misiulka też sobie nie radzi z 3+ smokiem. Nie wiem czy Avent ma jakieś większe je czy coś, ale z Lovi daje radę. Kupiłam ostatnio tą butlę z łyżeczką, niby do nauki jedzenia z łyżki, ale jakoś nie bardzo wiem co z nią zrobić... Rozcieńczać papki słoiczkowe? Podawać kaszki z tego?? Do czego ona właściwie jest???

Kochana avent ma 4+ bo moja kuzynka kupuje swojemu dziecku ;-)
A te łyżeczki to chyba do papek...:eek: zresztą sama nie wiem

Te łyżeczki służą również do gęstych soków bo lepiej zeby dziecko je piło z łyżeczki badz kupka niekapka ze wzgledu na wade zgryzyu im szybciej dziecko przestanie pić ze smoczków tym lepiej dla zębolków... ale gdzies wyczytalam ze kupki nie kapki to od 7 m sie wprowadza.... a co do łyzki z butla lovi tez mam kupic i mysle ze moze do kaszek wlasnie zeby mi jadlo z łyzeczki ...

Te łyżeczki służą również do gęstych soków bo lepiej zeby dziecko je piło z łyżeczki badz kupka niekapka ze wzgledu na wade zgryzyu im szybciej dziecko przestanie pić ze smoczków tym lepiej dla zębolków... ale gdzies wyczytalam ze kupki nie kapki to od 7 m sie wprowadza.... a co do łyzki z butla lovi tez mam kupic i mysle ze moze do kaszek wlasnie zeby mi jadlo z łyzeczki ...

ja soczki daje z tego kubeczka narazie uczymy sie tak pic
http://www.allegro.pl/item985987985_medela_kubeczek_do_karmienia_niemowlat.html

a co do niekapkow sa takie po 4 miesiacu z miekka koncowka
i takie po 7 z twarda koncowka

nie bardzo rozumiem co to za łyzeczka
mi sie wydaje ze łyzeczka to poprostu do stałych pokarmow typu zupki kaszki

reklama
Kochana avent ma 4+ bo moja kuzynka kupuje swojemu dziecku ;-)
A te łyżeczki to chyba do papek...:eek: zresztą sama nie wiem

No wlasnie nie, od 3 miesiaca sa. Czytalam na opakowaniu i wyraznie jest 3+. Ale nadal z tego nie pijemy, bo Mloda sie zachlystuje, tyle leci!

ja soczki daje z tego kubeczka narazie uczymy sie tak pic
MEDELA Kubeczek do karmienia niemowląt (985987985) - Aukcje internetowe Allegro

a co do niekapkow sa takie po 4 miesiacu z miekka koncowka
i takie po 7 z twarda koncowka

My z takiego kubeczka w szpitalu mleczko pilysmy :-) Teraz jednak juz zapomniala jak to bylo i nie chce kubeczkow. W ogole jakas taka niereformowalna jest... Na niekapki tez jeszcze poczeka, bo nie lapie butli, nawet z uchwytami.

Do góry