kaaasiulka
Mama 2005 i 2009
Aga co z brzuchem;/...???
Przepis mojej szwagierki:
1 łyzka zakwasu
150 ml wody
150 g maki zytniej
po 12-18h dodajemy
380 g maki zytniej
1,5 łyzeczki soli
1/2 łyzeczki drozdzy (instant)
200 ml wody w temp pokojowej
dodaje jeszcze slonecznik
Wszystko zmiksowac,piekarnik temp.220st potem po pol godzienie zmniejszyc 200-210st,tyle ze 24h hodowania
...widzialam w sobote na wlasne oczy jeszcze w stanie surowym,podwaja jak nie potraja swoja objetosc,super a wczoraj smakowalam i rewelacja
Jeszcze nie robilam...
Malenstwo,to sie babcia ucieszyla cooo???
Przepis mojej szwagierki:
1 łyzka zakwasu
150 ml wody
150 g maki zytniej
po 12-18h dodajemy
380 g maki zytniej
1,5 łyzeczki soli
1/2 łyzeczki drozdzy (instant)
200 ml wody w temp pokojowej
dodaje jeszcze slonecznik
Wszystko zmiksowac,piekarnik temp.220st potem po pol godzienie zmniejszyc 200-210st,tyle ze 24h hodowania
Malenstwo,to sie babcia ucieszyla cooo???
Ostatnia edycja: