• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Dzien dobry

witam nowe Foremki :laugh: :laugh: :laugh:

rybko...wypoczywaj kochana i nie martw sie na zapas, bedzie dobrze.........MUSI BYC!!!!!!!!!!!!!!
gonia...Samuel idzie do przedszkola od wrzesnia

dzieki pati
wiem że powino być dobrze ale wiem też że nie musi :(
ale trzymam sie dzielnie :laugh:
mój M jest KOCHANY i jest przy mnie i jestem dzielniejsza
za pół gidzinki następny zastrzyk w brzusio dzis po prawej stronie ;)
pa

Ale produkcja od wczoraj!
Moja Misiulka w czwartek kończy roczek, a waży tylko 8 kg. Nie wygląda na niedowagę, ale je naprawdę mało. Czasami w ciągu dnia wystarcza jej Danonek i 2 razy cyc. Nie chce nic pić, o zupce nie ma mowy.
Jeśli chodzi o spanie, to przez pierwszy miesiąc spała prawie cały czas - musiałam ją wybudzać na karmienie, a potem to już z miesiąca na miesiąc coraz gorzej. Dzisiaj np. w ciągu dnia spała pół godziny (po półtoragodzinnym usypianiu, a po kolejnym, ponad półgodzinnym usypianiu się poddałam). W nocy budzi się co najmniej 5-6 razy.
kropla, witaj. Ja też uczę angielskiego ;).

arabella, ja wlasnie szukam kogos na zastepstwo roczne za mnie do gimnazjum. dyrekcja nie moze nikogo znalezc wiec mnie poprosili o rozeznanie ;) jakbys kogos znala to daj znak. a ty od wrezsnia do pracy?
dziewczyny czy znacie jekies sklepy z odzieza ciazowa? potrzebuje jakis spodni bo z wszystkich juz "wyroslam" i jak zrobi sie troszke chlodniej to nie bede miala w czym wyjsc na ulice! brzuszek wystrzelil mi w przeciagu kilku dni. wczesniej wogole nie bylo widac ze jestem w ciazy ;D

kropla, ja jestem na wychowawczym do lutego 2009 ;D Ostatio miałam etat administracyjny, a angielski tylko na zlecenie, co chciałabym ciągnąć. Ale popytam znajomych.
Jeden sklep ciążowy jest na B. Głowackiego (chyba), przy Wyszyńskiego, a drugi na Pomorskiej, na Focha w sklepie z odzieżą XXL też mają trochę ciuchów ciążowych, no i w H&M jest dział ciążowy!

Witam nowe bydgoszczanki.

Kropla byłaś w H&M w Galerii tam sporo ciuszków ciązowych jest.

Rybko
mysl pozytywnie i wtedy bedzie lepiej. A dla maluszka robi sie strasznie duzo.

Moja Maja od 6 tygodnia zycia zaczela przesypiac noce idzie spac okolo 20 i spi bez przerwy do okolo 5. O 5 szybkie jedzenie i do 7 czasami jak ma dzien dobroci nad matkta do 9 spi. W dzien za to porazka drzemki po 25 - 30 minut i chec zabawy non stop.

Co do podwajania i potrajania wagi sa to raczej umowne wytyczne. Jezeli dziecko dobrze sie rozwija nie jest konieczne potrojenie wagi, a np. Maja podwoila swoja wage urodzeniowa w 4 miesiace a mam nadzieje, ze teraz podobnie jak Jagódka trochę przystopuje, bo wazy juz 8kg.

U nas intensywnie szukamy niani, ale chwilowo jeszcze nie trafilismy na pania, ktora bylaby odpowiednia. Jedna byla fajna ale jeszcze przed rozpoczeciem pracy zrezygnowala, bo bedzie opiekowac sie dzieckiem znajomych, a juz bylismy prawie na nia zdecydowani. Chyba zglosila sie zeby wysadowac wynagrodzenie no i pora opieki jej nie odpowiadala, ale co z tego ze ona wolałaby pracowac od 7 do 15 jak my z mężem pracujemy od 9.

dzieki dziewczyny! jutro chce isc sie rozejrzec. moze cos znajde ;) w h&m bylam ale jakos nic mi w oko nie wpadlo...
arabella, fajne masz wakacje hihi ja bede miala roczne tzn do pracy zamierzam wrocic we wrzesniu 2007. choc jeszcze nic nie wiadomo... ucze tez w prywatnej szkole j.ang wiec moze w przyszlosci z panstwowej zrezygnuje, kto wie...

reklama
Widze dziewczyny że mówicie o wadze dzieci.Moja Dominisia ma dopiero 2m3t3d a waży już prawie 6 kilo.I jak tak będzie dalej to do roczku chyba będzie więcej ważyć niż3x wage urodzeniowa.
Poniewasz moja Dominisia urodziła się z wagą równych 3000g i 53cm.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry