• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Hej, a mi się udało z praniem a raczej z suszeniem bo wyglądało że będzie padać a tu proszę słonko wyszło i cała pościel wyschła :tak:. Fajnie bo już nie miałam miejsca w koszu, a teraz pusty :happy2:.
Mężuś niedługo powinien wrócić, czekam na niego z niecierpliwością bo ma ubranka dla synusia a ja uwielbiam je przeglądać, gorzej z prasowaniem, właśnie dzisiejsze a raczej wczorajsze to chyba już na jutro przełożę, ale by był numer jak bym nie zdążyła wyprasować :-D:-D i mężuś by musiał a on ma do tego dwie lewe a nawet jedną :tak::-D

Witajcie dziewczyny, ja dziś jestem zła, bo nie wyspana. Mała ostatnio mi budzi się w nocy często i chce cyca ciągnąć, dziś to już naprawdę się wymęczyłam, bo cyca traktuje jak smoczek. od tego ciągłego nocnego ciagnięcia to cycki mi się zrobiły jak balony jak na początku karmienia, a już były zupełnie miękkie :baffled:

Renifer, ciemieniuszce można zapobiegać. Po codziennym myciu trzeba dokładnie spłukiwać główkę i oprócz czesania miękką szczoteczką, czesać też grzebieniem dla dzieci, tak żeby zdzierać rogowaciejący naskórek, należy przy tym drapać skórę, ale oczywiście nie tak, żeby dzieciaczka bolało :sorry2:

Agnes do jakiego lekarza idziesz na Gajową? Ja sporo chodziłam do tej przychodni z Oliwką na rehablilitację. ja bardfzo blisko mieszkam tej przychodni, mam do niej jakieś 5-7 minut :tak:

Aniu, kocur śliczny. Rybcia Twoja kotka też śliczna. Ja w ogóle uwielbiam wszystkie koty :-)

Dzięki za szybki kurs zapobiegania ciemieniusze :tak::-D, przyda się.

Ja w poniedziałek byłam w rossmanie i później się przeszłam do
Pepco i kupiłam Dominice super dresik za 19,99
w Pepco są super ciuszki dla dzieciaczków i nie drogie

Słyszałam o tym sklepie i jeszcze SEN ( one są blisko siebie ) podobno też fajny ale jeszcze żadnym nie byłam więc własnej opinii nie mam.

Witam, chwile nas nie było a tu proszę:)
Własnie wróciliśmy z wyprawy życia do galerii pom. tramwajkiem:) Ignaś uwielbia tramwaje:)
Pooglądaliśmy zimowe ciuszki i kupiliśmy troszkę jedzonek dla małego.
Byliśmy też w hurtowni na szajnochy oglądać spacerówy takie tylko żeby wyskoczyć gdzieś, bo taką dużą i wygodną to mamy. W sumie nie wiem.
A Wy gdzie się zaopatrujecie w rzeczy dla dzieciaków?
Bo ten Akpol to trochę przereklamowany:no: taniej jest np w rosmanie ( kosmetyki i jedzonko)

Ja na szalnochach mam już zarezerwowany wózek, mam nadzieję że już długo nie będzie czekać na odbiór :dry:,
Co do Akpola to się zgadzam :tak:, ceny porównywalne a niektóre rzeczy nawet minimalnie droższe niż na promocjach w marketach.
podobno w rossmanie są tanie słoiczki dla dzieci, i wkładki laktacyjne ( te kupiłam ).

Kasiad,

byłam u dr Szymkuć,ktora niesamowicie wywijała moim synusiem dzisiaj :-) szokujące są te techniki sprawdzające stan dziecka moja tesciowa nie mogla wyjsc z szoku po tym a ja sie tylko dziwilam ze nie puscil pawia tak nim machala i to kilka razy glowa w dol ;-) od poniedziałku zaczynamy rehabilitacje a jutro lecimy zalatwiac kolnierzyk na miare. narazie parafine i jakies tam cwiczenia a masaz suchy dopiero od polowy pazdziernika, bo taka jest dluga lista pilnych zlecen :-( Igi od tego krwiaka dostal kręczu lewostronnego. Dobrze, ze to wszystko da sie wyleczyć.

no i potem za miesiac do kontroli ...

Hej!

Podczytuję was czasami choć głównie piszę na zamkniętym......

Agnes dr Sz.to rewelacyjny specjalista od rehabilitacji i wad postawy. My tez do niej chodzimy......teraz już tylko ze stópkami stawianymi do środka ale kiedyś Franek miał nadmierne napięcie mięsniowe i nie umiał sie podpierać do raczkowania. Na pierwszej wizycie tez tak "fruwał" :tak: - to jest metoda diagnozy zachowań dziecka na zmiany ułożenia w przestrzeni. Człowiek ma pewne odruchy obronne np. jak masz spaść z krzesła to sie odruchowo podeprzesz rękoma. No i maluchy także tylko w każdym okresie zycia inne (tam jest u niej taki plakat nad kozetką).
Mój Franek miał wówczas 7 miesięcy i nie miał właśnie tego odruchu podporu a już powinien mieś i dlatego chodzilismy na rehabilitację. 4 tygodnie po 2x w tygodniu i zaczął raczkować a przed to nawet postawy do raczków nie przyjął bo się rozjeżdzał na płasko :tak:.

Także dobrze trafiłaś - trochę synusia pomeczą ale bedzie sie dobrze rozwijał, bo kręcz utrwalony przeszkadza w rozwiju ruchowym U nas też zaczęło się od kręczu ale masażystka nam go rozmasowała zanim trafilismy do dr Sz. I ten kręcz późno rozpoznany blokował Franka bo pewne ruchu miał ograniczone.

pozdrawiam

reklama
to na Bydgoszczy jest też wątek zamknięty??

AGNES! współczuje Ci wszystkich tych zabiegów i bardzo sie ciesze ze mały już wkrótce bedzie zdrów jak rybka...

do tych sklepów sie chyba już nie wybiore,... marzył mi si zakup zmywarki w niedziele ale chyba też dam sobie siana... strasznych skurczy w nocy dostałam, ze nie wiedziałam gdzie jestem ;((( kurde, nie moge teraz urodzic, bo jeszcze troche za wcześnie.. wziełam działe fenoterolu i po godzinie mi przeszło... chyba musze sie pilnie zapisac do wasilewskiego zanim moja gina wróci z urlopu (24 września) bo moge jej nie doczekac, a chciałabym wiedziec jaka jest kondycja małego i ile waży...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry