• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dzień dobry,
no własnie zaponniałamn o Pepco:) tam ostatnio jest jakby więcej ciuszków dla dzieci, pamiętam że w zeszłym roku były kombinezony coś koło 40zł
To prwada w rosmanie są tanie jedzonka dla dzieci, w porównaniu z acpolem to jest nawet 30-40 gr na sztuce a jak ja kupuje zawsze hurtem (10 szt) to widać różnicę

Trzymaj się Renifer, żeby maluszek jeszcze podrósł i nabrał wszystkich witaminek i minerałów do życia po drugiej stronie brzuszka:-)
Agnes strasznie mi szkoda Igorka, ale lepiej ze to wykryli i i wyleczą, bo ile jest przypadków że pediatra nic nie zauważa a po kilku latach jest za późno.
My jak byliśmy w intercorze na usg bioderek to pani doktor kazała kłaść małego na brzuchu a on nie chce:-( robiliśmy też masaż stóp zeby nie stawiał do srodka i już ma prościutkie
Rybcia ja też mam blisko do biedronki i do pepco:-) ale do rosmana chodze na gdańską bo bliżej

reklama
Jest na Bydgoszczy wątek zamknięty :tak: Mają do niego dostęp stare znajome, które najpierw udzielały się tu, a potem został utworzony wątek zamkniety, zanim Wy zaczęłyście się tu udzielać.

Madziara coś się nie odzywa :confused:

Agnes, dobrze, że trafiłaś do tej poradni póki synuś jest jeszcze mały, szybciej pójdzie z tą rehabilitacją. Oli też chodziła z kręczem szyi. Chodziłyśmy na ćwiczenia metodą Vojty, masaże i parafinę. Jeśli mogę Ci coś doradzić, to idź do tych pań od parafiny i zamiast zwykłych okładów z parafiny kup od nich taką specjalną żelową poduszeczkę, którą przykłada się do szyi dziecka (kosztuje ok 20 zł o ile dobrze pamiętam, to jednorazowy wydatek). Jest o wiele bezpieczniejsza, bo parafina odwapnia kości o czym się głośno nie mówi, a ta poduszeczka spełnia taką samą rolę rozgrzewającą, a żadne szkodliwe składniki nie dostają się do organizmu dziecka.
A to fruwanie to typowe badanie, po co ono jest potrzebne, to już Ci najlepiej wyjaśniła JJ.

Soppana, Oli też nie lubiła leżeć na brzuchu, ale ją kładliśmy na tak długo jak wytrzymywała, zajmując ją w tym czasie jakąś zabawką. Jak zaczynała się denerwować, to zmiana pozycji, ale za jakiś czas znów lądowała na brzuchu. To leżenie na brzuchu jest bardzo ważne dla rozwoju fizycznego dziecka, jak nie wzmocni mięśni leżąc na brzuszku, będzie miało utrudniony start do raczkowania czy siadania.

kasiad Madziara coś wspominała ze jak sie przeprowadzi to nie będzie miała jakiś czas internetu.
Dziś taka ładna pogoda że trzeba jeszcze trochę iść z Dominiką na jakiś spacerek.
Tylko poczekam aż sie do końca zrobi obiadek i wyruszamy na spacerek.

Ufff
Własnie wróciliśmy ze spaceru i zakupów. Przebiegał standardowo: Ignaś w wózku 5 min potem na rękach a zakupy w wózku. na szczęscie pod koniec zasnął, bo naprawde ciężko z tym małym grubaskiem:-)
Rybcia, bo ja myślałam że mieszkasz gdzieś w okolicy dworcowej:)

JJ, Kasiad,

dobrze wiedzieć, że dobrze trafiłam :-) dzisiaj załatwiliśmy małemu kołnierzyk i panie zrobiła go w 20 min, szkoda tylko,że przedtem formalności było więcej hehe bo w NFZ panie chciały zaświadczenie z pracy i wogole, wiec sobie pojezdzilismy z mezem i brzdacem, ktory w koncu jak juz w czasie dluzszego postoju sie obudzil stanowczo i glosno zażądał cyca ;-) dwa razy w centrum miasta karmiłam młodego, prawie jak ekshibicjonizm :tak: jesli chodzi o te parafine to ma byc niby jakis plasterek, ale zapytam potem o taka poduszeczkę :)

Soppana,

Ja niegdyś mieszkałam dokładnie naprzeciwko biedronki i pepco ;-) dawne, panieńskie / studenckie dzieje ...

Renifer,

NIe podejrzewałam, że ty juz tak na poważnie z tym lekiem, że już sobie działki strzelasz hihi a z ta zmywarką to wybierz model a maz sam pojedzie kupić :-) potem beda pieluchy a nie czas na zmywanie :cool2::laugh2:

Własnie podjadłam bułeczki twarożkowe z krys'and'u .. sa boskie ... do tego potem kawalek serniczka, tez od nich bo pyszny ... ale mam ostatnio ochote na slodkosci ... to chyba z radosci, ze juz we wszystkie spodnie sie mieszczę ;-):laugh2::happy:

dobra, ide sie polozyc, bo pewnie maly wampir sie obudzi za chwile ... :happy::happy:

Witam mamy z Bydgoszczy,

Soppana znalazłam twojego posta i trafiłam tutaj:-),
jak pisałaś "witam mamę z Bydgoszczy" nie myslałam, że też jesteś z Bydgoszczy,
może mieszkamy w pobliżu?
Ja mieszkam niedaleko Biziela.
pozdrowionka;-)

Agnes ja też lubie bułeczki twarożkowe z krysandu ale nic poza tym od nich nie lubię. Najlepsza piekarnia jest u nas na placu piastowskim! normalnie takie kolejki ze wejść nie można, ale chlebki cudowne i cuuuuudowne małe bułeczki po 18gr, wszyscy je kupują:-)
Mój Ignaś ogląda przytulaki (dodawane były do dziennika) normalnie już 3 płyta leci a on dalej patrzy co chwilke. Jak tylko mu zanucę piosenkę to patrzy na telewizor:-D
A poza tym to lubi listonosza pata
na dzisiaj bedzie koniec pisania chyba bo zaraz mężulek wraca i przejmuje kompik i lezie na te swoje galerie. moze wieczorkiem

reklama
Ewelina, ja do niedawna mieszkałam niedaleko Biziela :-)

Dziewczyny, macie może jakieś namiary na tą dobrą panią dr od rehabilitacji? Chciałabym pójść prywatnie z Małą, bo dzwonię na Gajową od początku sierpnia i ciągle każą mi dzwonić za miesiąc, bo jeszcze nie wiedzą czy mogą rejestrować na przyszły rok. Już mnie to :wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry