• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
no ja byłam wczoraj w pepco i dla chłopaczków lipa, za to wszystko różowe:-)kurteczki dresiki i takie tam
ale odwiedziłam lumpex na warszawskiej i tam zaopatrzyliśmy się w kurtke i dresik. jeszcze tylko ciepłej czapy brakuje
Dziś Ignacy bedzie miał zmienianą fryzurkę:-) tzn ścinamy mu czubek bo ma straszne kołtuny

reklama
Cześć dziewczyny.
Witam nową koleżankę :-) Anulec, życzę szybkiego zafasolkowania :tak:

Trochę miałam roboty z grzybami, teściowie nazbierali nam całe wiadro.

Napiszcie mi gdzie jest ten Pepco, może się przejadę rozejrzeć.

Renifer, staraj się nie myśleć negatywnie. Wiem, to przykre jak cos się dzieje złego z którąś z dziewczyn, z którymi zdążyłaś się już zżyć, ale musisz dla Swojego maluszka pozbyć się złych myśli, bo Twój nastrój udziela się też maluszkowi.

Hej,

To może zabrzmieć dziwnie ale mój syn mnie bezwzględnie wykorzystuje ... ;-) nie chce zasnać w dzień, tylko by lezal i mietolił cyca a jak juz niby usnie to na 15 min a potem otwiera oczy i okazuje niezadowolenie, bo mamy i cyca juz nie ma. Dodam, ze wtykanie smoczka doprowadza go wtedy do szału :tak: tak mu sie jakos porobiło i nie wiem co z tym fantem zrobic. Planuje jeszcze jakis 1 miesiac go karmic piersia i nie wiem jak on potem zareaguje na kompletny brak cycka. Poradzcie cos :-( Troche juz sie nauczyl wtykac piastke do buzi ale i tak nie zawsze trafia :happy::-D

Juz taki dorosly sie zrobil ze w ciagu dnia to jedna 2-3 h drzemka i koniec ... no chyba, zebysmy caly dzien samochodem z nim jezdzili ;-):tak: ale niestety nie jestesmy wlascicielami rafinerii to nie mamy tyle na paliwo ;-)

Agnes moja Maja po ukończeniu 6 tygodnia też otworzyła sobie bufet mleczny czynny od świtu do zmroku. jedyną radą na odstawienie jej od piersi były spacery. Na szczęście miałam lepszą pogodę.

Witam nowe bydgoszczanki.

Arabella chodzicie nadal na basen czy chwilowo przerwę macie?

Kasiad u nas z zaplanowanej wyprawy na grzyby nic nie wyszło - grypa nas dopadła. Więc może za tydzień. Moja kuzynka i kuzyn mieszkali tez na Ogrodach 12 (chodzli do 25)

asioczku, basen odpuściłyśmy na razie. Gdybym weszła z tym brzuchem, wylałaby sięcała woda. Na dodatek Misiunia pod koniec strasznie marudziła, bo chciała robić tylko to na co sama miała ochotę, zaczęła sięgać paluszkami dna i nie chciała pływać. Myślę, że może od marca znowu się wybierzemy.
Marzy mi się jakaś rytmika czy coś w tym stylu dla dwulatków. Słyszałyście może o czymś takim?

Arabella w Fordonie są zajęcia muzyczne dla dzieci właśnie z elementami rytmiki i zabaw przy muzyce. Jak dowiem się szczegółów dam znać.Grupy podzielone są w zależności od wieku.

My na basen chodzimy już bez instruktora, bo Maj również do poleceń nie chciał się stosować :)

Hej jak zawsze wieczorem.
U mnie bez zmian, dalej czekam :dull:.

Marzy mi się jakaś rytmika czy coś w tym stylu dla dwulatków. Słyszałyście może o czymś takim?

Ja też bym była zainteresowana takimi zajęciami ale coś bliżej niż w Fordonie, raczej okolice centrum, a najlepiej Czyżkówko.

Kasiad u nas z zaplanowanej wyprawy na grzyby nic nie wyszło - grypa nas dopadła. Więc może za tydzień. Moja kuzynka i kuzyn mieszkali tez na Ogrodach 12 (chodzli do 25)

To witam w klubie, nas też jakieś choróbsko bierze :dry:, jeszcze mi przy porodzie potrzebny zapchany nos :wściekła/y:

AGNES współczuję Ci takiego wykorzystywania, chociaż to bardzo fajne wykorzystywanie :tak:, ale ja chcesz to polecam Ci smoczek i butelki firmy TOMMEE TIPPEE mają smoczek jak pierś, a mojej siostry koleżanka właśnie dzięki nim odzwyczaiła dziecko od piersi jak musiała wrócić do prazy a mały też był "uzależniony" od cyca. W Akpolu są dostępne i w bardzo dobrych cenach :tak:
Akcesoria dla dzieci Tommee Tippee - porównanie cen w sklepach internetowych

Agnes, u mnie też tak było. Ja trafilam z tym problemem do poradni laktacyjnej i pani kazała mi karmić małą po 15 minut z każdej piersi, a potem co najmniej pół godziny przerwy. Jak w tym czasie Oli domagała się cyca, to nie miałam jej dawać, tylko nosić ją i zabawiać. Na początku było ciężko, ale z czasem się nauczyła, że między posiłkami są przerwy i nie będzie cały czas mi wisiała na cycu i podsypiała.

I nie zawsze dziecko cycusiowe zaakceptuje smoczek, obojętnie jakby on był podobny do piersi. To zawsze jednak będzie guma, a nie przyjemne miękkie ciało z zapachem mamy :tak: Moja tak samo się wściekała, jak próbowałam jej dać smoczek, nigdy żadnego nie zaakceptowała i nadal nie używa.

reklama
Kasiad pepco jest na sobieskiego, poboczna od dworcowej blisko dworca (wjazd od strony królowej jadwigi)

Agnes chyba kazda cycowa dzidzia miała takie kryzysy ( pierwszy ok 6 tyg.), ja karmiłam kiedy chciał i skonczyło się na tym że nie potrafił się najdac na zapas i spał po 15 min a potem juz chciał cyca. Miałam tez butelkę imitującą pierś (nuby) w dodatku antykolkową i dobre w niej było tylko to że miała szeroki gwint, a poza tym to przeciekała (!!) u nas sprawdziła się canpol babies butelka balonik ( taka malutka) ale i tak musiałam Ignaca oszukiwać tzn szybko wyciągałam pierś i dawałam butle, smoczka też nie chciał. teraz pije ze zwykłych butelek i sam sobie trzyma

Nasz Ignaś już wygląda jak chłopczyk a nie jak dziewczynka:-) siedział gdzecznie przed lustrem a ja rach ciach i obcięłam włoski. potem wkleje foty

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry