reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Jak to dobrze ze znacie sie na rzeczy te informacje bardzo sie przydaja :)
Od wczoraj boli mnie strasznie zab :( mam spuchniety policzek i jutro rano czeka mnie wizyta u dentysty, a mam dentystofobie brrrrrrrrrr troszke mam stracha.
Milego dzionka

reklama
Aldik zadzwonila do mnie sekretarka z firmy i pyta mnnie czy wracam do pracy czy ide na wychowawczy. Ja jej ze na wychowawczy. No i dalej jak pisalam...

Wkurzam sie tym bardziej bo jutro maz sie musi zerwac z pracy i ok 11 nas zawiezc tam i odwiezc do domu. W srode bedxie sajgon - badania na Karlowicza robia od rana i musimy tam jechac we trojke, maz bedzie zabawial Jagodzinke w poczekalni. No wpieniam sie normalnie. Jak sobie przypomne jakie tam sa czasem kolejki...Jak robilam 4 lata temu badania - bylam tam przed 7 a skonczylam ok 12. Wiecie jak to jest..od gabinetu do gabinetu..Juz nie wspomne ze Przemek musi wziac urlop. A wszystko to przez to ze nie wracam do pracy tylko siedze sobie w domku na wychowawczym. A oni potrzebuja komplet moich badan. Do d..sa im potrzebne!!!!Taka mam piane...wrrwrrrrwrNo i w czwartek - powrot do pracy do dyrektora .....bleee. A Przemek znow z Jagodka w samochodzie..i znow godzinke z pracy sie musi zerwac...Rozumiem jak trzeba cos zalatwic co jest uzasadnione...Ale tak???Nieznosze tego kraju.

Mel a ja jeszcze nie bylam w tej nowej VM. Nie zachodze tam bo pomniejszam swoj rozmiar ;) i nie widze sensu tam isc. A dzis bylam w Galerii bo spotkalam sie z kumpela z pracy - 30 tc. ale nawet tam nie szlam.

Hej, no co tu dziś tak pusto??

Mkkafe współczuję tego biegania po budynku na Karłowicza, to horror, zwłaszcza, że dzidzia czeka. Ja się zawsze boję, że ktoś w poczekalni mi dziecko czymś zarazi, bo zawsze po takich akcjach mały złapał przynajmniej katar.Ale fajnie że na wychowawczy idziesz, bardzo mi odpowiada ten stan.

Vero fajne, czasem mają naprawdę śmiesznie niskie ceny, ale wolę Cubus, jestem z nim" emocjonalnie" i rodzinnie związana ;)

Ponawiam pytanko do Melanie - gdzie chodzisz na basen z małą w Bydgoszczy? i w ogóle,jakie ceny i czy woda dla dzieci specjalnie podgrzewana, ozonowana może, specjalne zajęcia?? Tak się nad tym zastanawiam, bo mój Wik to był chyba rybą w poprzednim wcieleniu, uwielbia się w wodzie taplać i może mu coś wodnego zafundujemy.

Pozdrawiam wszystkie kobietki.

Kariwiw pisze:
Mkkafe współczuję tego biegania po budynku na Karłowicza, to horror, zwłaszcza, że dzidzia czeka. Ja się zawsze boję, że ktoś w poczekalni mi dziecko czymś zarazi, bo zawsze po takich akcjach mały złapał przynajmniej katar.Ale fajnie że na wychowawczy idziesz, bardzo mi odpowiada ten stan.

tym bardziej sie wsciekam. My z grupy podwyzszonego ryzyka - przedszkolak w domu.I ja z Jagoda codziennie kilka minut w przedszkolu tez  jestesmy - a to jak wiadomo wylegarnia chorob jest.
Wychowawczy tez mi super pasuje. Tym bardziej ze platny ;D Ciesze sie jakby placili nie wiadomo ile. Ale dobre i to.

A Mel chodzi na basen w Fordonie, od niedawna powstal. Zapisalam sobie link wiec wiecej poczytaj tutaj, a reszte Mel Ci pewnie dopowie  http://serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3056528.html

to jeszcze sobie odpowiem ;D
z nowosci: moja Niunia dzis wstal. Podciagalam ja z lezenia do siadu a ona hop na nogi. Oczywiscie na sekunde...Potem sie wkurzyla i w nerwach i pozycji polsiedzacej i podniosla tylek i na nogi chciala...W wozku. To ja chyba do sklepu po szelki skocze

Ja na wychowawczym prawie od roku już jestem i chociaż bezpłatny, to naprawdę nie żałuję.Tym bardziej, że nie mieszkam w samej bydg. i moja praca z dojazdem pewnie zajęłaby mi większość dnia. Na razie jest dobrze tak jak jest

.Nasz mały ma teraz oboje rodziców w domku, bo mój mąż  właśnie kończy okres rekonwalescencji po przeszczepie szpiku... Cały rok 2005 był dla nas najgorszym rokiem w historii, zaczął się od diagnozy że to białaczka. Koszmar na jawie. Nasz synek miał wtedy zaledwie 4 m-ce.Każda chemia to był miesięczny okres rozstań, bo był w izolatce. Ale przeszliśmy to i mam nadzieję, że najgorsze już za nami. Dziecko naprawdę wyzwala niesłychane siły i motywacje. Teraz cieszymy się każdym dniem.
A jakby ktoś chciał jakiś inf. na ten temat, albo jakieś kontakty do hematologów, to służę pomocą.

Dzięki wielkie za link o basenie.
pozdro.

Witam!

uuuu pustki tu dziś

Mk a jednak pani w sekretariacie sie uparła...  :-[  no to klops bo tam na karłowicza to lotosz od drzwi do drzwi zanim wszystko sprawdzą  te konowały.
i tak ułatwia się zycie matkom-polkom... przeciez to chyba jasne, że mogą byc problemy z opieka dla maluszka a ciagać go wszędzie to chore, szczególnie zima kiedy to infekcje wiszą w powietrzu....

A mk podpowiem ci jescze (bo niedawno to przechodziłam), co bys znów tygodnia na wyjazdach do pracy nie spędziła - do wychowawczego musisz mieć :
1. odpowiedź pracodawcy na wniosek o wychowawczy, że ci go udziela i na ile,
2. zaświadczenie od kiedy jestes tam zatrudniona i do kiedy,
3. musisz iść od zusu i wypisać wniosek o potwierdzenie podlegania ubezpieczeniom (wysyłaja poczta do domu).

Kariwiw Mel pluskała się fordonie jak pisze Mk. My też sie tam wybieramy chyba w piatek jak nam wysypka z buźki zniknie. Wejście kosztuje 8zł dla rodzica a dzieci do lat 3 za darmoche. Zapisaliśmy się tez na listę nowo tworzonej grupy do zajęc z instruktorem- koszt 11zł(karnet taniej ale nie wiem ile). No i musimy sprawdzić czy się w ogóle Frankowi spodoba bo jak nie to wtopa i z instruktora nici  ;D
Rozmawiałam z pania przez telefon i była super miła - podobno jeszcze nie było dziecka, któremu by sie nie podobało, aha i najlepiej z dzieciaczkami na próbne pływanko chodzić tak w godz. 12-16 bo potem są aqua aerobiki i takie tam, czyli tłok  ;D

Anecia jak ząb... mam nadzieje, że już ok.

A co do Vero to ostatni byłam tak jak likwidowali starą... z nowa nie miałm przyjemności ;D wiec zdania nie mam.

mka- ja ci moge podpowiedziec rozwiazanie tyle ze platne
na sportowej kolo zawiszy zrobisz szybciutko badania do pracy, tyle ze jezlei zaklad pracy nei ma z nimi podpisanej umowy to ty im placisz,, a zaklad tobei zwraca
ja tak robilam i zrobilam wszytsko w ciagu 10 min rano - pobranie wynikow i 20 min popoludniu z wynikami u lekarza

Kariwiw- jej, to mieliscie przezycia :-[,

mel
- mi sie vero nie podoba, ja ostatnio troszke poszperalam w carry, a poza tym zlozylam liste zamowien i mama mi z h&m poprzywozila z dojczow ;D, nie moge sie doczekac az u nas otworza na wiosne, tylko ciekawe gdzie

natayla - ta astoria - to syfff - in my opinion - of korsssssssss- z tymi butikami to syf bo nie ma podanych konkretow, firma podejrzana, procedury podejrzane, wszytsko smierdzi na odleglosc
juz lepiej wyglada sprawa z focus park - tam przynajmniej wszytsko jasne
http://www.lsh.com.pl/ i tam projekty wybrac i juz ;D

dobra spadam bo ledwo zipie - grypa zoladkowa mnei dopadla

JJ dzieki za info...wszystko zapisalam.

Olji moja firma ma chyba wlasnie umowe z Karlowicza. ale dzieki za info - jak nnie bede miala innego wyjscia to zalatwie to prywatnie.

Kariwiw o jejku, straszne to co piszesz. Duzo zdrowka dla meza. Jak sie ludzie kochaja to mozna gory razem przenosic. Jeszcze raz zdrowka.
Mnie tez sie nie oplaca wracac do pracy.
Po 1 - nie chce juz sie tak spalac w pracy.
po 2 - finansowo - chyba juz mi sie to nie oplaca, sporo sie w firmie zmienilo - moze zyskalabym pare stowek, ale Jagodke wychowywalaby mi obca baba. Narazie bedziemy po prostu zyc skromniej i bedzie gicio. Moj maz ma dziwny charakter pracy - ciagle sie nie wyrabia i moge sporo mu pomagac bedac w domu. Dzieki temu on zakosi wiecej kasiorki i jakos sie bedzie kulac. A ja bede z moimi Skarbami.

reklama
nie wiedzialam ze az 2 takie centra ze sklepami beda budowac fajnie..bo mi barkowalo tu sklepow, a projekt bardzo mi sie podoba, co do tego co ma byc na gdanskiej musze dokladnie kolege podbytac bo on dobrze poinformowany mowil tylko ze na razie ta rozbiorka sie wlecze bo tam od tego kosciala czy klasztoru sciany pekaja

Do góry