reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

BYTOM klinika ginekologiczno-poloznicza

Z tego co wiem szpital normalnie funkcjonuje... lekarze sie zmienili, ale pielegniarki i połozne ciagle te same..., a to najwazniejsze:tak: Na moim porodzie i tak nie było zadnego lekarza:tak:

reklama
Witam, 8.01.2009r. urodziłam w tym szpitalu synka Konrada i polecam.
Początkowo miałam rodzić w szpitalu w Bytomiu, do zmiany szpitala namówił mnie lekarz prowadzący, obecnie ordynator szpitala w Świętochłowicach i nie żałuję, że jednak zdecydowałam się na zmianę.
Nie ma co porównywać tych dwóch szpitali. Warunki w Świętochłowicach super, czyściutko, sale przed porodem 4 osobowe, po porodzie 3 osobowe. W czasie porodu można korzystać z piłek, wanny (polecam).
Lekarze i położne ekstra, ogólnie cały personel bardzo fajny i chętny do pomocy.
Położne przy porodzie na bieżąco informują co się dzieje, instruują co robić w danej chwili i dodają otuchy. Dzięki nim poród wspominam mile.
Babeczki od noworodków pomagają w tych pierwszych dniach przy dziecku, pokażą jak przewinąć, pomogą przystawić do piersi, odpowiadają na każde pytanie.
Serdecznie polecam ten szpital.

Hey, ja tez zamierzam rodzić w Świętochłowicach, ale niestety nie jestem pacjentką zadnego z tamtejszych lekarzy. czy nie będą robić mi problemów z przyjęciem do szpitala??? czy trzeba się tam wcześniej rejestrować??? acha, i czy za poród rodzinny się tam płaci ???? z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam :):)

Ja właśnie wróciłam z porodówki było świetnie, opieka, położne, nie da się tego opisać jednym słowem. Wcale nie trzeba mieć lekarza z tamtego szpitala. Wszystkie pacjentki są równo traktowane. Nie ma wyróżniania.Polecam w 100%. Tym bardziej że miałam aż 80km do tego szpitala ale nie żałuję wyboru. Mam cudowną córę a poród nie kojarzy mi się z koszmarem:-)

witajcie,
jestem w 30tygodniu ciaży, termin koniec kwietnia i prawdopodobnie będę rodzic w szpitalu w Świętochłowicach. W związku z tym mam kilka pytań dotyczących szpitala i zwyczajów tam panujących. Niestety mam trochę daleko, aby pewne rzeczy sprawdzic samodzielnie zwaszcza, że jestem uziemiona w domu bo muszę leżec:-(Dlatego liczę na Was drogie forumowiczki:-)
Czy któraś z Was ma listę niezbędnych rzecz, które musi miec przy sobie pacjentka rodząca? - w moim miescie w każdym szpitalu jest inaczej
Czy w tym szpitalu jest oddział dla wcześniaków? - przesladuje mnie wizja że urodze za wcześnie:-(
Jak w tym szpitalu wyglądają odwiedziny na porodówce? czy wpuszczają o okreslonych godzinach i czy dzieci (10 letnie) tez mogą wejśc?
Pozdrawiam serdecznie

Hey, ja tez zamierzam rodzić w Świętochłowicach, ale niestety nie jestem pacjentką zadnego z tamtejszych lekarzy. czy nie będą robić mi problemów z przyjęciem do szpitala??? czy trzeba się tam wcześniej rejestrować??? acha, i czy za poród rodzinny się tam płaci ???? z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam :):)

Myslę, że nie bedzie problemów z przyjęciem... mnie nikt nie pytał od jakiego lekarza jestem;-) Tak jak niedobrzelec napisała wszystkie pacjentki traktuja rowno!
Ja za poród rodzinny nic nie placiłam, po prostu zaprosili męża na porodówkę, nawet nie pytali go czy chce byc przy porodzie:-p

Czy któraś z Was ma listę niezbędnych rzecz, które musi miec przy sobie pacjentka rodząca? - w moim miescie w każdym szpitalu jest inaczej
Czy w tym szpitalu jest oddział dla wcześniaków? - przesladuje mnie wizja że urodze za wcześnie:-(
Jak w tym szpitalu wyglądają odwiedziny na porodówce? czy wpuszczają o okreslonych godzinach i czy dzieci (10 letnie) tez mogą wejśc?
Pozdrawiam serdecznie

Ja miałam ze sobą swoje wkłady poporodowe, pampersy i chusteczki dla malenstwa... no i wiadomo swoje kosmetyki i to co Tobie jest potrzebne:tak:Ubranko potrzebne jest dopiero na wyjście... Nic innego nie potrzebowałam

O wczesniakach Ci nie pomoge:zawstydzona/y: Nie interesowałam sie tym nigdy...

A odwiedziny, w czerwcu były od 13 do 20, po 2 osoby... ale nikt nigdy nie zwrócił uwagi jak było wiecej osób w odwiedzinach, z 10 letnim dzieckiem nie powinno byc problemu, zeby Cie odwiedziło... Moja sąsiadka obok z łozka miała 5 letnia coreczke, z która spotykała się w przedsionku obok windy, na tym samym piętrze.

Nie... nie było, każdy bierze to co sam potrzebuje:tak:
Polecam tez zabrac jednorazowy podkład na łozko... bo niestety szybko sie brudzi... i przez 4 dni jakie tam byłam, nie dali mi nowego przescieradła i lezałam sobie w czerwonym łozku:-p a prosiłam... widocznie chciałam za duzo:-p

reklama
Do góry