reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cesarskie cięcie

Hej dziewczyny !
Na początek zaciskam kciuki za wszystkie jeszcze spakowane i rozpakowane sierpnióweczki :)

Mam do was pytanie mając zalecenie na cc jak wcześnie należy rozpocząć procedurę planowanego terminu w szpitalu ? W sensie umówić się z ordynatorem / anestezjologiom ? Nie bardzo wiem od czego zacząć mając takie zalecenie a lekarz prowadzący nie bardzo chce ze mną na ten temat rozmawiać :(

reklama
Mój gin dał skierowanie do szpitala na cc, poszłam z tym do izby przyjęć do szpitala, w którym chcę rodzić. Przyjął mnie lekarz (ordynator) zapytał o powód do cc, termin porodu itd. Później powiedział jakie ma wolne termin i który chcę sobie wybrać :). Mam się zgłosić o 7.30 w dzień cc, na czczo od północy.

Oczywiście przeglądnął moją kartę ciąży i mnie zbadał.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny !
Na początek zaciskam kciuki za wszystkie jeszcze spakowane i rozpakowane sierpnióweczki :)

Mam do was pytanie mając zalecenie na cc jak wcześnie należy rozpocząć procedurę planowanego terminu w szpitalu ? W sensie umówić się z ordynatorem / anestezjologiom ? Nie bardzo wiem od czego zacząć mając takie zalecenie a lekarz prowadzący nie bardzo chce ze mną na ten temat rozmawiać :(

mi lekarka moja mówiła, że po 36tyg mam pojsc na oddział i pogadac z ordynatorem by zrobic wywiad itd... ale terminu nie mialam miec ustalanego... w moim szpitalu uznają że najlepiej poczekac az sama rozpocznie sie akcja porodowa , i wtedy sie zglasza na IP i robią cc. to zreszta w jednym z warszawskich szpitali, wiec upewnij sie ze w ogole masz sie umawiac. :) jak cos sie chyba na tą rozmowe z ordynatorem specjalnie umawiac nie trzeba, tylko pojsc wtedy kiedy ma dyżur, czyli pewnie od rana do południa kazdego dnia roboczego.

To chyba zależy, w którym szpitalu chcesz mieć to cc. Ja będę miała na Czerniakowskiej i zadzwoniłam do położnej, która to koordynuje. Ona umówiła mnie na spotkanie z panią ordynator. Na spotkaniu omawiałyśmy wskazania do cc i mam sie zgłosić tydzień przed terminem czyli 15 sierpnia a 16 będzie cc.
Jeśli jesteś zainteresowana to dam Ci numer do tej położnej.

dziewczyny, zrobilam rozeznanie i ponoc po cc najlepsze sa majtki bardzo wysokie, takie babcine, nazywane tu passion killers :)) i wcale nie siatteczkowe. Normalne majtki koncza sie na wysokosci wlasnie rany po cc i ja bardzo draznia wiec najlepiej jest miec takie wyyysokie;) Ja juz zakupilam sobie takich 5 sztuk z Marks&Spencer, sa bardzo wygodne, choc nie chcialabym aby moj maz mnie w nich ogladal:szok:

juditka ja tez takie miałam ;) choć proponuję zakładać je tylko wtedy gdy będziesz gdzieś szła.. typu wychodziła z oddziału czy gdzieś dalej się poruszała, bo lekarze nie są za tym by nosić bieliznę po cc i ochrzaniają....

dziewczyny, zrobilam rozeznanie i ponoc po cc najlepsze sa majtki bardzo wysokie, takie babcine, nazywane tu passion killers :)) i wcale nie siatteczkowe. Normalne majtki koncza sie na wysokosci wlasnie rany po cc i ja bardzo draznia wiec najlepiej jest miec takie wyyysokie;) Ja juz zakupilam sobie takich 5 sztuk z Marks&Spencer, sa bardzo wygodne, choc nie chcialabym aby moj maz mnie w nich ogladal:szok:

jak jestes piękna dla swojego męża to myślę, że nie ma znaczenia czy masz na sobie stringi czy babcine gatki

kachna dzieki za wiadomosc :) a jak Twoja ranka teraz? goi sie ladnie? sprawia Ci duzo trudnosci,bolu?

milionka cofam co powiedzialam o moim mezu :))) wlasnie pakujac te reformy do torby szpitalnej zalozylam jedna pare zeby sprawdzic czy nigdzie nie cisna itp. I traf chcial ze moj malzonek wszedl do sypialni i zobaczyl mnie z tylu jak przegladam sie w lustrze :-D i wiesz co powiedzial, ze moj tyleczek wogole sie nie zmienil i ciagle jest najpiekniejszy na swiecie i patrzac na mnie z tylu nie widac ze w ciazy jestem... no to ja juz nic nie mowie:rofl2: tym nie mniej ja na te gatki i ich wielkosc patrzec nie moge ale niech tam bedzie, ze pieknie jest hiihi

reklama
kachna dzieki za wiadomosc :) a jak Twoja ranka teraz? goi sie ladnie? sprawia Ci duzo trudnosci,bolu?

milionka cofam co powiedzialam o moim mezu :))) wlasnie pakujac te reformy do torby szpitalnej zalozylam jedna pare zeby sprawdzic czy nigdzie nie cisna itp. I traf chcial ze moj malzonek wszedl do sypialni i zobaczyl mnie z tylu jak przegladam sie w lustrze :-D i wiesz co powiedzial, ze moj tyleczek wogole sie nie zmienil i ciagle jest najpiekniejszy na swiecie i patrzac na mnie z tylu nie widac ze w ciazy jestem... no to ja juz nic nie mowie:rofl2: tym nie mniej ja na te gatki i ich wielkosc patrzec nie moge ale niech tam bedzie, ze pieknie jest hiihi

i ta wiadomość bardzo mi sie spodobała!!! Super że masz takiego fajnego męża - czasami myślimy, że dla nich stajemy się mniej atrakcyjne a tak naprawdę dla nich też nasz ciąża jest cudem a my stajemy się dla nich jeszcze piekniejsze:-)

Do góry