• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Cesarskie cięcie

Kachha ale super, ładnie masz zrobione to cięcie, widzę że ładnie się zagoiło. Smarowałaś czymś?
wg gdyby nie ta blizna to brzuszek wygląda jakby nigdy w ciąży "nie był" :) ale Ty tak wcześnie urodziłaś więc pewnie dużo nie zdążyłaś utyć.
Powiedz smarowałaś/smarujesz czymś bliznę żeby była jaśniejsza czy sama tak ładnie się goi? i napisz jeszcze jak długo po cc bolało Cię przy poruszaniu np?
Jejku ja juz mam takiego stresa jak już znam dokładnie termin, ze szok o.O

reklama
Wiolcia_87 G - nie smarowałam niczym rany, w szpitalu tylko psikali octaniseptem rano i wieczorem i dużo "wietrzyłam ranę" zakładałam bieliznę lub leginsy tylko jak wychodziłam z oddziału a tak starałam się mieć ranę na powietrzu. Poza tym myłam w szpitalu mydłem szarym (przy prysznicu np.). Bolało i utrudniało ruchy gdzieś przez 3 dni, może 4. Oczywiście z dnia na dzień ten ból się zmniejszał, ale gdyby bolało bardzo można prosić o środki przeciwbólowe, ja starałam się ich nie brać. Rana na wierzchu jest zagojona a w środku jeszcze podejrzewam że nie więc napewno czasem zaboli jak próbuje biegnąć np. , albo podskoczyć np. nie próbowałam ;) Czasem jak naciskam też na brzuch to czuję taki dyskomfort, lekki ból. Wszystko musi się zagoić i będzie okej :)

to super, jest nadzieja, że będę się normalnie poruszała po cc :) tak strasznie się boję tego bólu po cc ale to co napisałaś jest bardzo budujące :) wszystkie znajome mi mówią, że i tak nie będę miała czasu myśleć o bólu, bo Wikuś będzie zajmował wszystkie moje myśli - mam nadzieję, że tak będzie :)

Wiolcia - bo tak będzie :-) Wiki skutecznie odciągnie Cię od myślenia o tym, że boli.

Co do mojej cesarki - jest kilka powodów - nieodległy termin poprzedniej cesarki, którą miałam rok i cztery miesiące temu, kłopoty przy Natalii (podejrzenie o dystrofię płodu, problemy z łożyskiem), wahania wzrostu wagi Wikiego przy końcówce (nierównomierny wzrost).

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mają rację z tym bólem :) Ja co prawda cc nie miałam, ale cięli mnie przy sn i trochę to ciągnęło. Poza tym organizm był osłabiony itd. Ale jak Franka mi przywieźli i pierwszy raz zapłakała, to wyskoczyłam z łóżka niczym młoda łania, w ogóle nie zwracając uwagi na to, czy mnie coś boli, czy nie ;)

Mój Mąż w ogóle twierdzi, że kobieta to jest takie stworzenie, że jak coś się z jej dzieckiem dzieje, to wyłącza jej się w mózgu opcja "ból" ;) Teraz w ciąży już mi chwilę schodzi, żeby się zwlec z łóżka i żeby mi przy tym spojenie nie pękło, ale jak byliśmy niedawno na weselu i Franek spadł w środku nocy z amerykanki, to w pół sekundy byłam przy nim ;) Potem co prawda ledwo doszłam do swojego łóżka i zwijałam się z bólu do rana, ale w tamtym momencie nie czułam nic :)

No to mnie podbudowałyście :)
A jeśli chodzi o ból spojenia łonowego, to ja mam to samo w nocy. Ledwo z łóżka się zwlekam na siusiu.

A czy któraś z Was mi powie po ilu dniach ściągają opatrunek z rany? i czy Wam wyciskali stamtąd ropę? Moja chrzestna mi opowiadała, że jej lekarz wyciskał ropę z rany jak jeszcze leżała w szpitalu. Ehh... masakra... po co ja słucham tych wszystkich opowieści i niepotrzebnie się nakręcam :(

jesssu wiolcia - nie będzie żadnej ropy!! :no:

szwy sciągają w 7, 8 dobie, opatrunek przy wyjściu ze szpitala powinnaś mieć już teoretycznie zdjęty, ewentualnie parę dni później

to po co oni mnie tak straszą?! ehh... już lepiej nie będę ich słuchać i się niepotrzebnie nakręcać.

A powiedzcie mi jeszcze czy u Was w szpitalach po cc dają recepte na zastrzyki przeciwzakrzepowe na 10 dni, żeby sobie samemu w domu robić w brzuch? bo u mnie w szpitali nie ale np. niedaleko w Pyskowicach dziewczyny musiały sobie w domu robić takie zastrzyki.

reklama
O matko, jak tak Was podczytuję, to włos mi się na głowie jeży na samą myśl o tym, że nie dość, że pokroją, to jeszcze nakłuwać będą O.o Aaaaa.

"Marysiu, najdroższa, proszę, ułóż się ładnie główką w dół..."

kachha bardzo ładnie Ci się rana goi. Faktycznie jest niewielka. Trochę to budujące. Choć pewnie co lekarz to cięcie, co lekarz to szycie ;).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry