K
KingaP
Gość
no tak, ale bez badania dowcipnego o tym że ma sie rozwarcie w 23 tygodniu na 5 cm dowie sie odrobinę za późno, zwłaszcza dla dzidzi...
to samo chciałam napisać

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no tak, ale bez badania dowcipnego o tym że ma sie rozwarcie w 23 tygodniu na 5 cm dowie sie odrobinę za późno, zwłaszcza dla dzidzi...
Kurcze, dziewczyny az tak sie nie znam, no ale jakim cudem wszystkie kobiety jakie znam ciaze nosza ok i naprawde ani jednej nie znam ktora by miala jakiekolwiek komplikacje. A obecnie w ciazy sa moja przyjaciolka, bratowa, moja kolezanka, kolezanka meza a niedawno urodzily dwie kolezanki! No normalny BABYBOOMA w Polsce ciagle slysze od znajomych o strasznych komplikacjach w ciazy! Naruszanie szyjki macicy w ciazy poprzez badanie moze prowadzic do przedwczesnego rozwarcia. Ale nie jestem lekarzem i nie wiem. Mnie badali tylko usg a dopiero pod sam koniec "dowcipnie" i lekarz zawsze wiedzial czy wszystko jest "zamkniete". Wiec chyba mozna wiedziec?
![]()
EMCIA tutaj w usa ....jest podobnie jezeli chodzi o badania "dowcipnie"......no a rozwarcie to ja własnie miałam w 20 -tym tygodniu .....i lekarz je kontrolował robiac mi dosc czesto usg szyjki.