reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

chodzik

reklama
Renia77-dla mnie podobnie to zaczyna wygladac:tak::-) szczegolnie teraz jak mamy Adrianne.... dla niej zobaczenie dziadkow oznacza duza wyprawe i przez najblizsze kilka lat poznawanie ich na nowo za kazdym razem kiedy ich zobaczy.....
my uzywamy naczyn firmy Nuby,niestety mimo iz mam caly zasob butelek - born free, playtex, Nuby,evenflo i farlin to moje dziecko nimi zdecydowanie wzgardzilo i sie nimi conajwyzej bawi..... sama sobie jestem winna,bo na poczatku pieknie pila z butelki i bylo jej wszystko jedno czy cyc czy butla,ale ja sie naczytalam na internecie jak butla i smoczek zaklocaja laktacje i nie dawalam jej przez kilka tygodni ani jednego ani drugiego tylko cyca i efekt taki,ze nie chce ani butli ani smoka za to z namietnoscia ssie palca .... juz nie staram jej sie nauczyc picia z butli tylko kupilam zamiast smoczka takie cos co robi z butelki niekapka i tego jej teraz ucze z mniejszym lub wiekszym skutkiem ;-):-) Adrianna lubi sobie go pogryzc wiec i przy okazji cos wypije :-) a wszelkie kaszki i inne dostaje lyzeczka :-)

Moja mama też zawsze była wielką przeciwniczką chodzików,mimo że miała dwoje małych dzieci i nikt jej nie pomagał nigdy tego nie stosowała.Ja również nie zamierzam za dużo złych opinii słyszałam na ten temat,no ale może jak się coś z głowa stosuje.
Chociaż gdyby faktycznie nie robiło aż takich szkód to przecież w Kanadzie nie wprowadzili by aż grzywny za sprzedaż.Ja nie zamierzam tego stosować za to o pchaczu słyszałam bardzo dobre opinie

No nieżle z tym Aventem, co prawda mały pije z butelek TT (w katowicach są dostepne)ale ja mam laktator Avent Isis z którego dość często korzystam wiec na jedno wychodzi:baffled::baffled::baffled:

Ja a też jestem przeciwna chodzikom moja córka nauczyła sie chodzić bez chodzika i doskonale jej to wychodzi:no:a babcia też chciała kupic chodzik ale odrazu powiedzieliśmy jej żeby go nie kupowała:-)

Lepsze są jeździki, gdzie dziecko samo może siedzieć i się odpychać nóżkami albo pchać jak np wózek. Ale trzeba zwracać uwagę by Maleństwo nie było zbyt pochylone do przodu. Trzeba zachować fizjologię chodu.

reklama
Do góry