• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

chodzik

reklama
Renia77-dla mnie podobnie to zaczyna wygladac:tak::-) szczegolnie teraz jak mamy Adrianne.... dla niej zobaczenie dziadkow oznacza duza wyprawe i przez najblizsze kilka lat poznawanie ich na nowo za kazdym razem kiedy ich zobaczy.....
my uzywamy naczyn firmy Nuby,niestety mimo iz mam caly zasob butelek - born free, playtex, Nuby,evenflo i farlin to moje dziecko nimi zdecydowanie wzgardzilo i sie nimi conajwyzej bawi..... sama sobie jestem winna,bo na poczatku pieknie pila z butelki i bylo jej wszystko jedno czy cyc czy butla,ale ja sie naczytalam na internecie jak butla i smoczek zaklocaja laktacje i nie dawalam jej przez kilka tygodni ani jednego ani drugiego tylko cyca i efekt taki,ze nie chce ani butli ani smoka za to z namietnoscia ssie palca .... juz nie staram jej sie nauczyc picia z butli tylko kupilam zamiast smoczka takie cos co robi z butelki niekapka i tego jej teraz ucze z mniejszym lub wiekszym skutkiem ;-):-) Adrianna lubi sobie go pogryzc wiec i przy okazji cos wypije :-) a wszelkie kaszki i inne dostaje lyzeczka :-)

Moja mama też zawsze była wielką przeciwniczką chodzików,mimo że miała dwoje małych dzieci i nikt jej nie pomagał nigdy tego nie stosowała.Ja również nie zamierzam za dużo złych opinii słyszałam na ten temat,no ale może jak się coś z głowa stosuje.
Chociaż gdyby faktycznie nie robiło aż takich szkód to przecież w Kanadzie nie wprowadzili by aż grzywny za sprzedaż.Ja nie zamierzam tego stosować za to o pchaczu słyszałam bardzo dobre opinie

No nieżle z tym Aventem, co prawda mały pije z butelek TT (w katowicach są dostepne)ale ja mam laktator Avent Isis z którego dość często korzystam wiec na jedno wychodzi:baffled::baffled::baffled:

Ja a też jestem przeciwna chodzikom moja córka nauczyła sie chodzić bez chodzika i doskonale jej to wychodzi:no:a babcia też chciała kupic chodzik ale odrazu powiedzieliśmy jej żeby go nie kupowała:-)

Lepsze są jeździki, gdzie dziecko samo może siedzieć i się odpychać nóżkami albo pchać jak np wózek. Ale trzeba zwracać uwagę by Maleństwo nie było zbyt pochylone do przodu. Trzeba zachować fizjologię chodu.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry