reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Choroba dziecka, słaby apetyt a laktacja

Justynka28

Fanka BB :)
Witam, proszę o radę, poniewaz to moje pierwsze dziecko które karmię piersią i nie jestem doświadczona w temacie. Córeczka ma 8 tygodni, choć początki karmienia były trudne to udało nam się i córka jest karmiona tylko piersią. Problem polega na tym że córka jest chora, ma zapalenie płuc i całkowicie straciła apetyt. Normalnie jadła co 2-3 h teraz nawet po 5 nie domaga się jedzenia. Praktycznie ciągle śpi, staram się ja przystawiać tak często jak to możliwe ale albo wcale nie chwyta piersi a jak już chwyci to je chwilę i zasypia. Co kilka godzin muszę odciągać pokarm bo prawie wcale nie są opróżniane. Czy taki brak apetytu u dziecka, brak ssania piersi może spowodować że mleko zacznie zanikać? Co robić żeby tak się nie stało? Pomóżcie proszę

reklama
Witam, proszę o radę, poniewaz to moje pierwsze dziecko które karmię piersią i nie jestem doświadczona w temacie. Córeczka ma 8 tygodni, choć początki karmienia były trudne to udało nam się i córka jest karmiona tylko piersią. Problem polega na tym że córka jest chora, ma zapalenie płuc i całkowicie straciła apetyt. Normalnie jadła co 2-3 h teraz nawet po 5 nie domaga się jedzenia. Praktycznie ciągle śpi, staram się ja przystawiać tak często jak to możliwe ale albo wcale nie chwyta piersi a jak już chwyci to je chwilę i zasypia. Co kilka godzin muszę odciągać pokarm bo prawie wcale nie są opróżniane. Czy taki brak apetytu u dziecka, brak ssania piersi może spowodować że mleko zacznie zanikać? Co robić żeby tak się nie stało? Pomóżcie proszę
Skoro pracujesz z laktatorem to pobudzasz laktacje. Mała ssie tyle, ile teraz potrzebuje. Jak zwiększy jej się apetyt to produkcja mleka też się będzie na nowo rozkręcać. Przystawiaj jak najczęściej :)

Dla takiego malca tak rzadkie spozywanie mleka tez nie jest dobre. Podawaj jej moze swoje mleko w malych porcjach przez strzykawke? Ja tak poilam teraz swoja corke, co prawda starsza, ale odmawiala i jedzenia i picia. Taki maluch moze szybko sie odwodnic. Jesli dalej nie bedzie jesc to niestety trzeba bedzie w szpitalu nawadniac dozylnie.

Dla takiego malca tak rzadkie spozywanie mleka tez nie jest dobre. Podawaj jej moze swoje mleko w malych porcjach przez strzykawke? Ja tak poilam teraz swoja corke, co prawda starsza, ale odmawiala i jedzenia i picia. Taki maluch moze szybko sie odwodnic. Jesli dalej nie bedzie jesc to niestety trzeba bedzie w szpitalu nawadniac dozylnie.
my jesteśmy w szpitalu, córka ma zapalenie płuc przez rsv, jest nawadniana kroplówkami dlatego o nawodnienie aż tak się nie obawiam ale właśnie o laktację. Staram się przystawiać czesto ale ona w sumie ciągle śpi i nie reaguje jak próbuję ją przystawić, dlatego się obawiam o laktację bo wiem że laktator to nie to samo co przystawianie dziecka.

my jesteśmy w szpitalu, córka ma zapalenie płuc przez rsv, jest nawadniana kroplówkami dlatego o nawodnienie aż tak się nie obawiam ale właśnie o laktację. Staram się przystawiać czesto ale ona w sumie ciągle śpi i nie reaguje jak próbuję ją przystawić, dlatego się obawiam o laktację bo wiem że laktator to nie to samo co przystawianie dziecka.

Bylam w tej samej sytuacji rok temu. Corka miala wtedy 6 tygodni. Tez rsv. Tez malo pila przez kilka dni. Laktacja nie konczy sie z dnia na dzien. Za kilka dni poczuje sie lepiej i zacznie wiecej ssac.

Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiły Wasze odpowiedzi. w nocy było trochę lepiej, mała już sie budziła na jedzenie, rzadziej niż normalnie ale już zawsze jakaś poprawa więc jestem dobrej myśli :-)

Do góry