reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

choroby dzieciaczków :(

głuszku trzymaj się jakoś.... W końcu dowiesz się na co jest uczulona Marysia, ale naprawdę Ci współczuję... Musisz się czuć bardzo bezsilna i to jest najgorsze. Ale pamiętaj, że po burzy zawsze przychodzi słońce :tak: Czekaj na nie :-)

reklama
oj to nieciekawie sie u was dziewczyny porobilo. ja odkad odstawilam malego od piersi to wysypki juz zadnej nie ma. dostaje pokarmy ze sloiczka i jest ok.

Kasiunka ja mam taki sam problem bo u małej też jest cały czas wysypka dokładnie taka jak u Poli tylko jeszcze na całym ciałku jest. Tylko że np. wcozraj jej zeszła a dzis sie znowu pojawiła a nic jej nowego nie dawałam a jadłam to co zwykle. Idzie zwariowac normalnie.

kurde wiecie co?u nas tez wysypka!!!!:wściekła/y: i nie wiem od czego bo durna 3dni temu zaczelam juz dawac "byle co "nie patrzac na skaldniki bo pomyslalam ze skoro nic jej nie uczula to moge jej podawac na raz nowe produkty no i teraz nie wiem co ja uczulilo, a podlam oprocz "starych produktow" , zaznaczam zewszystko ze sloiczkow:
- kalafior
-mleko
- cheddar ser , az dziewne ze takie cos jest w sloiczkach dla dzieciaczkow :confused:
- dzis jadla pasternak, (matko to sie chyba dla zwierzat daje czy nie???), brukiew, dynia pizmowa, mleko, w skladzie jest rowniez maka:confused:

-rowniez jadla ale nie za duzo tego egg custard z jablkiem, gdzie z nowosci bylo jajko oczywiscie mleko znow i ananasowy sok

normalnie teraz nie wiem od czego ona ma ta wysypke.ale jak na to patrze to nie wiem co mi odbilo zeby tak duzo jej tego podac na raz! tobyly jak widac 3 nowe sloiczki, przeciez nie mozna tak !!o matko.

no i dzis podalam jablko z gruszka co ja nie uczula, musze sie wstrzymac i zobaczyc od poczatku co to bylo

co mi odbilo?przez miesiac tak delikatnie a nagle....bum i podalam tak wiele naraz!

czasem Tamarunia nie doceniamy, ze jest dobrze i myslimy, ze to "normalne", ze jest dobrze i wtedy przesadzamy! Ja czesto tak mam i to jest straszne, ale juz zdalam sobie z tego sprawe i staram sie nad tym panowac ;-)

no wlasnie A+T myslalam ze skoro Hafsa na nic nie ma uczulenia do tej pory, to juz bedzie ok i pomyslalam sobie, ok no to zaczynamy:) tym bardziej ze zaczela jesc jeden zloiczek jarzynek to soebie pomyslalam ze skoro jedno jej posmakowalo to moze drugie no i......

ale tak wogole to mysle ze zaszkodzil jej ten ser cheddar w jednym ze sloiczkow . a swoja droga to w poslce tez takie sa sloiczki?

Głuszku moja też ma na całym ciele tylko nie takie czerwone, a suche, łuszczące się miejsca.

Tamarunia dziwne rzeczy macie w tej Anglii dla niemowląt do jedzenia:)

U mnie od dwóch dni też dzieje się coś dziwnego. Na początku myślałam że to z marchwi (zaczełam sama robić jej zupki) na buzi wyskoczyły jej krostki takie jak u Poli. Odstawiłam ręcznie robione zupki i wróciłam do słoiczków, za to wieczorem koszmar, po kaszce ... prawie na całym ciele wyskakują jej krostki, szczególnie na plecach, nóżkach i łokciach :( . Rano wysypki nie ma, ale w tych miejscach skóra jest bardzo sucha, jakby popękana. Nic nie zmieniłam w jej diecie, zjada to samo co tydzień temu a wtedy takich problemów nie było, nie wiem co mam robić. Zastanawiam się czy to nie skaza, ale czy wyszłaby dopiero teraz ???? Wieczorem zrobię zdjęcia i zobaczycie jak to wygląda. Co radzicie??? Acha, odkąd stosuję słoiczki buzia jest już gładka, a może to wychodzi jeszcze alergia na podawane pare dni temu zupki ? bo chyba uczulenie na kaszki odpada, przecież zjada je do prawie 3 miesięćy

reklama
a moze to suche i popekane to od zimna po prostu?
a uczulenie moze wyjsc dopiero kilka dni po zjedzeniu czegos zlego.

Tamarunia - ja sie strasznie zdziwilam z tymi serami i innymi rzeczami co podawalas. U nas nie ma takich cudow. (chociaz dla starszych dzieci tez juz sa jakies spaghetti, lasagnie i inne takie

Do góry