Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Pewnie ślub jednostrony. My mieliśmy mieć taki, bo mój K, jest bezsakramentów (jest niewierzący). To jest zwykły ślub, tylko osoba niewierząca omija w regułkach "tak mi dopomóż Panie Boże"Mój ksiądz powiedział mojej koleżance, że da jej ślub kościelny mimo, że jej facet jest nie chrzczony, nie ma bierzmowania i innych tam pierdół (wcale nie musi być wg niego). A zrobi to dlatego, że moja koleżanka bardzo pragnie mieć ślub kościelny bez zmuszania to przyjęcia sakramentów swojego faceta. Czasami zdarzają się prawdziwi księża, którzy są dla ludzi a nie dla pieniędzy...
. Jeszcze do tego podziekowal mojemu mezowi, ze zdecydowal sie to zrobic dla mnie nie majac wlasciwie nic wspolnego z kosciolem, w obcym kraju i jeszcze dwa lata po slubie cywilnym.
!!! Ten gosciu to juz mysli ze posiadl parafian na wlasnosc...
Tak to jest w duzej parafii gdzie proboszczowi nie zalezy na parafianach. Mi bardzo zalezalo zeby ochrzcic dziecko w Polsce, bo mam tam cala rodzine, a tutaj jestesmy tylko w trojke, wiec wzielam zaswiadczenie od tuejszego proboszcza ( w koncu tutaj mieszkam od 2 lat), po krotkiej rozmowie telefonicznej z proboszczem malej parafi do ktorej nalezy moja babcia i zgloszeniem sie z kompletem dokumentow wymaganych do chrztu 2 dni przed uroczystoscia maly zostal ochrzcony w tygodniu (czyli nie zwyczajowo, ze wzgledu na nasz krotki urlop) na kameralnej, slicznej Mszy Sw. (ksiadz byl tak mily, ze jeszcze znami rozmawial przed i po, intencja mszalna tez byla za malego, mimo, ze wedle wczesniejszych ustalen mialo tego nie byc bo byla juz wczesniej zamowiona). Bylam bardzo mile zaskoczona. Takze bierz zaswiadczenie szukaj ludzkiego ksiedza i powodzenia dla Was :-)