reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

chrzest :-)

reklama
A ja w ogóle chyba nie zamówię tortu, bo u nas będzie ok. 30 osób plus 6 dzieci, więc ten tort to chyba powinien mieć z 5 kilo. Ja zamówiłam na razie tylko 3 rodzaje ciast, bo sama nie podejmuję się upiec.

U nas było 26 osób plus 4 dzieci i też nie mieliśmy tortu, tylko dwie blachy sernika mojej roboty i dwie blachy czeskiego ciasta roboty mojej sister :-).

Kotku zostało nam ciasta tak z jedną blachę. A co dajecie na obiad, będziecie mieć przystawkę? My mieliśmy i pewnie dlatego zostało ciasta.

My będziemy mieć dwudaniowy obiadek a do tego wędlinę, ze dwie sałatki, śledziki, jajeczka i tatarka. A do tego te ciasta i jakieś owoce.

Ja właściwie chyba nic nie pisałam o Chrzcie Karolki. A odbył się w sobotę 4 sierpnia. Niunia była aniołkiem - cały czas właściwie spała, obudziła się tylko na chwilkę, jak ksiądz lał wodę na główkę. Było też przyjęcie i niestety u nas zostało mnóstwo jedzenia, ponieważ msza była o 18.00, do domu dotarliśmy po 19.00, był 2-daniowy obiad, sałatki, wędliny i ciasto (4 rodzaje po 1/4 blaszki) i to wszystko na 13 osób. Zjadaliśmy to wszystko jeszcze przez dwa dni w 8 osób. I zostało nie dlatego, żę jakieś niedobre było, bo wszystko było naprawdę pyszne. Ale chyba po prostu za późno na takie obżarstwo.

No własnie u nas msza bedzie na 16 więc też impreza za długo nie potrwa więc mamy tak jak Dzagud obiadek dwudaniowy z 3 rodzajami miesa, frytki i ziemniaczki, bukiet warzyw i 3 rodzaje surówki i potem ciasta. Dziś bylismy na naukach "przedchrztowych" i było bardzo fajnie, ksiądz wszystko dokładnie tłumaczyl co, gdzie, kiedy i dlaczego? :-) wydaje mi sie to bardzo pomocne.

U nas było 15 osób, msza o 18, więc mieliśmy kolację, a później kawę. Jedzonko robiłam sama, a cisto zamówiłam i oczywiście przesadziłam :zawstydzona/y: mieliśmy tort i 60 kawałków ciasta (a raczej kawłów, bo ja to bym je jeszcze na pół wszytkie przekroiła takie wielkie były). Mięsa to miałam z 80-100 kawałków w czterech rodzajach, do tego sałatki, galarty, kiełbasa, bigos itp.
Oczywiście zostało się sporo, ale ponieważ większość rodziny dojezdna to porozdawałam wałówe do domu ;-) i trochę zostawiłam dla nas :tak:

reklama
My mielismy msze na 11 wiec na sali bylismy okolo 12.30 i byl obiad dwu daniowy do wybory 4 rodzaje miesa( w sumie 90 kawalkow), kluski slaskie i ziemniaki bukiet surowek, sledz po japonsku trzy rodzaje salatki strogonoff, krokiet z barszczem,wedliny, łosos z twarozkiem, jakjka faszerowane lody, tort w ksztalcie ksiazki 4kg, 5 blach ciasta mnustwo owocow, wiem tylko tyle, ze nastepnym razem bede zamawiac duzo mniej bo wszystkiego zostalo wprawdzie my chrzcilismy syna w sierpniu i wtedy byl upal.

Do góry