reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chusty i nosidelka :)

reklama
Z chustami tak to juz jest że wstąpią się po praniu, ale w trakcie używania na nowo rozchodzą.
Kilolek wyślij zapytanie do Nati na maila o tą długość.

Jesli chodzi o Pentelke - rozmawiałam z IząBK i ona sprawiła sobie drugą elastyczną, tym razem firmową i pentelka jej zdaniem po porownaniu jest, cytuję, "guanem" ;-):-D

A czy ona jeszcze sie nadaje na takie obciazenia?? czyt. waga dziecka 7 kg
ja na twoim miejscu bym tkaną już kupiła bo elastyk do 9 kg chyba jest,
dziunka ja mam od pentelki elastyka i uważam że jest ok co prawda firmowego nawet nie macałam ale Igor mi w tym nie sprężynuje a będzie koło 8 kg ważył

ja na twoim miejscu bym tkaną już kupiła bo elastyk do 9 kg chyba jest,
dziunka ja mam od pentelki elastyka i uważam że jest ok co prawda firmowego nawet nie macałam ale Igor mi w tym nie sprężynuje a będzie koło 8 kg ważył

Po porownaniu pewnie by wyszla roznica. Pentelka jest z elastanem a elastyki firmowe to 100%bawelny...i tu juz roznica :)

Katrenki na chustoforum byl ten temat poruszany...bylo dosc duzo negatywnych opinii ale niewiele pamietam :/

Tak ja mam tą od pentelki, wiem ze moze jest dosc licha w porownaniu z drozszymi ale mnie na drozsza aktualnie nie stac wiec wole miec taka niz wcale.Zreszta nie wiedziam czy wogole to mi sie spodoba i Julkowi. Pozatym on wazy 6400 dopiero a ta chusta jest do 12 kg wiec mysle ze spokojnie do wakacji starczy. A juz sobie wyobrazam te drozsze skoro w tej wogole nie czuje zebym dziecko nosila. W kazdym badz razie juz zbieram kase na tkana ;)

A taki pouche mam, Zuzie w tym nosilam, tylko ja mam ze sztruksu. Zuzia moment w niej zasypiala ale bylo mi ciezko bo to obciazenie na jedno ramie. Ale naprawde bardzo mi sie przydala, Julek niestety jej nie lubi za bardzo chociaz pare razy zasnal w niej u tatusia.

To gotowe nosidlo-chusta pomyslowe

reklama
oby nie bo pomyśl co sie stanie po 11 praniu !!!
hehe :-D:-D:-D:-D

Jaka chuste kupilas ze taka tania byla??
sa tez i tka ne w taich cenach. Ja kupiłam chustę lniana od Vombati za 70zł. Lnianej akurat nie polecam, bo nie chce się "złamać" i po 4 miesiącach noszenia i prania wciąz jest sztywna. ALe ta dziewczyn ma tez i inne chusty. Poza tym na allegro można kupic tez inne "samoróbki" poza pentelką w podobnej cenie.
CHUSTA TKANA - EXOTIC DESINGS - 3 RODZ.*PROMOCJA* (953096856) - Aukcje internetowe Allegro
CHUSTA TKANA SATYNA biało-czarna INSTRUKCJA azimi (945180519) - Aukcje internetowe Allegro
Beżowa CHUSTA TKANA 5m + INSTRUKCJA azimi (948861423) - Aukcje internetowe Allegro
CHUSTA TKANA *LISTKI* 5m +INSTRUKCJA GRATIS azimi (945886632) - Aukcje internetowe Allegro
to tylko kilka przykładów. Poszukaj sobie. Najlepsza będzie bawelniana.

dziewczyny - znawczynie:) co sadzicie na temat ponizszych?

Baby Slings by Slinglings. Stylish Comfortable Easy Pouch Baby Sling. For a limited time buy 2 get the 3rd FREE!
BabaSlings E-store

Czy one nadaja sie tylko dla malutkich dzieciaczkow?
ja mam pauchyka takiego. Sama sobie sprawiiłam :-) Super się sprawdza jak musisz włozyć na momenta za chwilę wyjąc itp. Moze być i dla noworodka i dla większego dziecka, już siedzącego. Mój Michaś trochę się buntuje, bo musi być na leżąco teraz a już trochę przy duży, a na siedząco jeszcze za maly,więc chwilowo malo sie przydaje, ale póxniej na pewno się przyda. Tylko na dłuższą mete to nie bardzo, bo tylko na jedno ramie, no i trzeba troche podtrzymywac jak się chodzi, bo się troszkę majta, ja tam się boję, ze go zgubię.

widziałam. Kiedyś już o tym rozmawialyśmy chyba... Mi się wydaje, ze to za dobrze, nie trzyma dziecka a na większości zdjęć ggdzie te chusty sprzedają dzieciaczki po prostu wisza na kroczku. No i rozmiar uniwersalny to nie dopasuje się dobrze do noszącego, jednemu będzie sięmajtac a drugiemu będzie przyciano, bo nie wierzę w te sznureczki tą niby regulację

Przy okazji
gdyby ktos miał ochotę to ja mam takie nosidełko jeszcze po Kubie.. Bardzo mało używane. W oryginalnym pudełku
Carrycot INFANT super chusta do 1,5roku PINK (955009207) - Aukcje internetowe Allegro chętnie sprzedam. Powiedzmy za 30zł + przesyłka, bo sie tylko wala z kąta w kąt

Do góry