reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Chusty i nosidelka :)

dzieki no tak tez myslalam z tymi nozkami, ale co ja je zegne to on je prostuje:cool: a zrobil sie caly czerwony bo tak goraco nam bylo wiec jeszcze bardziej przylegle to chyba na spacer tylko:sorry:

Ja rozbieram Joasie na samo body na ramiaczkach i dlugie skrapety, ew.rajstopki, na siebie cienki t-shirt. A i tak sie czasem spocimy.

reklama
Ogladalam te chusty i najbardziej mi do gustu przypadła mei tai:-)a że droga to tesciowa mi uszyje:-)usze tylko kupić materiał i problem bo nie wiem jaki...pomóżcie dziunka iza kilolek.....:-)

Martolinko kochana!
Powiem Ci co ja mam na oku:
A wiec waham sie pomiedzy:
1. Nati Perla z bambusem - nosilam przez chwile i bylo super, w dotyku mieciutka, wlokno bambusowe jest ciezsze i grubsze niz np lniane, ale ponoc super na lato i na plecaczki.
http://www.sling.com.pl/sklep/?p=p_71&sName=chusta-perla-z-bambusem
2. Nati Japan z lnem - idealna na lato, nie taka miekka jak bambus, ale ponoc po kilku praniach robi sie fajna. Len uniesie ciezsze dziecko, bambus wpija sie przy duzym ciezarze w cialo noszacego - ale ponoc tylko ten o strukturze diamentowej. Perla nosi bardzo dobrze nawet ciezkie dzieci.
http://www.sling.com.pl/sklep/?p=p_125&sName=z-lnem
3.Nati Motyle - tez z lnem, dostepne sa nie tylko kolory braz z rozem, ale rowniez szary z rozem i fiolet z rozem. Sliczny wzor :-)
http://www.sling.com.pl/sklep/?p=p_133&sName=chusta-motyle

Ma do mnie trafic tez do przetestowania LL bambus tropikalny ale to bedzie za jakies 3-4 miesiace a do tego czasu musze miec cos innego ;-)

Nati pasiaki tez sa w porzadku.

Takze ogolnie skupiam sie na Nati. Chodz w niedalekiej przyszlosci chce zostac wlascicielka Vatanai Maruyamy rozowo-czekoladowej oraz Ellevill Jade Spring ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzieki no tak tez myslalam z tymi nozkami, ale co ja je zegne to on je prostuje:cool: a zrobil sie caly czerwony bo tak goraco nam bylo wiec jeszcze bardziej przylegle to chyba na spacer tylko:sorry:

bo to nie chodzi o samo zgiecie, ale pupka musi byc nizej kolan i musi być "wpadnęta". daj pod pupke materiału tyle, zeby był do kolanek i zagnij go pod dzieckiem tak, zeby az siegnał do twojego brzucha i jednoczesnie był pod udami dziecka. (tak jak tobie pod udami obciska sie wąska jeansowa spódnica jak kucasz, tylko wyobraz to sobie z rołożonymi nogami ;-)) i jak juz masz ten materiał, i diecko przyjmie poycje zabki, musisz podociągać dolne krawedzie chusty - wtedy nóżki sie nie wyprostują, nawet nie beda chciały, bo w koncu bedzie im wygodnie...

Ogladalam te chusty i najbardziej mi do gustu przypadła mei tai:-)a że droga to tesciowa mi uszyje:-)musze tylko kupić materiał i problem bo nie wiem jaki...pomóżcie dziunka iza kilolek.....:-)

ja nie pomoge, sie nie znam na szyciu :zawstydzona/y: guziki umiem przyszywac i na tym sie konczą moje umiejetnosci.. a jak w czym dziurka sie zrobi, to wyrzucam :zawstydzona/y:

ja nie pomoge, sie nie znam na szyciu :zawstydzona/y: guziki umiem przyszywac i na tym sie konczą moje umiejetnosci.. a jak w czym dziurka sie zrobi, to wyrzucam :zawstydzona/y:

To tak jak ja :zawstydzona/y: moja corka jak ostatnio zobaczyla mojego A z igla w reku (on tapicer wiec szyc tez potrafi i to nawet na maszynie) to byla w szoku i sie pyta "A Ty umiesz szyc, bo mama nie?"

cleo - tego też nie wiem :zawstydzona/y:

dzis byłam na spacerze 5 godzin :-) z jedna przerwa na karmienie Gaja w chuscie siedziała :tak: ale pod koniec to juz mnie lędźwia bolały troche.. ale nie wiem od czego - albo od chusty, albo od plecaka, albo od balansowania po sliskim błocie pośniegowym :-p

Cześć dziewczyny !
Strasznie mi cięzko trafić na BB chociaż tak bardzo chce ale to opisze później.

Ciągle Was podczytuje w tym temacie. Już pod koniec miesiąca chce zamówić sobie chuste(troche się boje,że maly nie bedzie chciał w niej byc noszony albo ze nie bede umiała go omotać i pieniądze pójdą w błoto:confused2:) ale tak sie napaliłam na chuste ze szok:tak:.
Po 1. podczutuje chustoforum i recenzje chust (nadal nie wiem jaką:cool:)
2. Chce taką w miare dobrą w wiązaniu(znaczy łatwą...:laugh2:)
3. Dobrą na lato
aaa i rozmiar (też się nie znam) Mam 156cm i 57kg.i 83cm na bioderkach(jeśli to ma jakieś znaczenie) chiałam zeby mój B też nosił ale on waży 120kg ma 175cm(ok) i ze 108cm w pasie(brzuch piwny...) tragedia..
Chuste (tak mam w planie póki co) chce uzywać w domu podczas np. sprzątania , wyjścia do sklepu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dziunka dzieki:-) mi sie spodobaly lenny lamb. biore tkana jak radzilas.
moglabys mi jeszcze raz napisac gdzie i o ktorej to spotkanie w poniedzialek?

ETNA wybierasz sie na nie?

Do góry