reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

chusty

reklama
A ja się zdecydowałam na nosidełko ergonomiczne ONO NATURAL, hybrydę czyli pod pupą szerokie siedzisko i pas biodrowy wokół rodzica, a szelki są wiązane że można idealnie dociągnąć dzidziusia tak jak w Mai Tei - rozwiązanie dla kogoś komu idea chusty się podoba ale nie może się przekonać do tych wiązań (czyli ja bo mój Tomek to w ogóle mowy nie ma, jest niereformowalny w tym temacie...).
Plecki dziecka są dobrze podparte, nóżki dobrze ułożone, w fizjologiczną żabkę, nie to co w tych nosidłach-wisiadłach, no i bardzo dobrze jest opisane na chusty.info (ONO natural - nosidło ergonomiczne...) a z tego co widzę to znają się tam narzeczy i jest mnóstwo fachowych i rzetelnych opinii i wypowiedzi.
Nosidełko jest takie: Ergonomiczne nosidło niemowlęce Ono WaWa czarne (1811496276) - Aukcje internetowe Allegro
Jak tylko Maja będzie całkowicie samodzielnie trzymać główkę (bo teraz jej się jeszcze kiwa) to kupujemy :)

madzioolka bardzo fajne to nosidełko, faktycznie wygląda jak mei-tai. Ale mei tai'a można dopiero jak dziecko samodzielnie siedzi i zastanawiam się dlaczego to można wcześniej...

w MT dziecko ponoć "osiada" jak uśnie i plecki się krzywią a w tym ergonomiku ma nie być tego efektu, jak kupię to się przekonam a jeśli nie będzie nam odpowiadać to odeślę i poczekam aż Majka będzie siedzieć :)

Madzioolka rozumiem. NOsidełko naprawdę świetne, ergonomiki są super! Ja dla mojego męża kupiłam chustę, raz spróbował i więcej nie chce bo mała zaczęła płakać:) Zarzeka się, że będzie nosił w nosidle więc za kilka miesięcy pomyslimy o jakimś fajnym ergonomiku. Póki co wystarczy nam jeden nosiciel bo mała leciutka:)

trasia leciutka? moja ponad 6kg i już wysiadam z rękami, chusta daje rade, ale już boje się co będzie z kolejnymi kg na plus ;-)

reklama
Icak Marysia waży 5700 i w chuście prawie nie czuję jej ciężaru, a problemy z kręgosłupem miałam wcześniej naprawdę spore (dyskopatia). Ale jeśli jest dzień, kiedy częściej noszę ją na rękach zamiast w chuście to plecy też mi wysiadają.

Do góry