reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciąża biochemiczna Wasze doświadczenia

kasia0203

Początkująca w BB
Dzień dobry
W poniedziałek moja beta wynosiła 27, dziś 10. Po konsultacji z lekarzem wnioskuję, że była to ciąża biochemiczna i czekam na okres.
Jakie są Wasze doświadczenia po ciąży biochemicznej? Czy bardzo rozregulowała Wam cykle? Jak szybko udało się zajść w kolejną (prawidłową) ciążę? Czy od razu robiłyście dokładniejszą diagnostykę?
Mam Synka z ciąży z 1 cs (aktualnie ma rok). Okres po ciąży wrócił po 8 miesiącach nigdy nie miałam problemów z regularnością cykli, żadnych plamień, podstawowe badania w normie.

reklama
Dzień dobry
W poniedziałek moja beta wynosiła 27, dziś 10. Po konsultacji z lekarzem wnioskuję, że była to ciąża biochemiczna i czekam na okres.
Jakie są Wasze doświadczenia po ciąży biochemicznej? Czy bardzo rozregulowała Wam cykle? Jak szybko udało się zajść w kolejną (prawidłową) ciążę? Czy od razu robiłyście dokładniejszą diagnostykę?
Mam Synka z ciąży z 1 cs (aktualnie ma rok). Okres po ciąży wrócił po 8 miesiącach nigdy nie miałam problemów z regularnością cykli, żadnych plamień, podstawowe badania w normie.
Hej :) jestem w 1 cyklu po ciąży biochemicznej lub w cyklu ciąży biochemicznej, jak zwał tak zwał :) Miałam podobne bety jak Ty - 20 (w 26dc), potem 11 (28dc) (był to 1 cykl starań). Dzień po ostatniej becie dostałam "okres". Owulację w tym cyklu miałam normalnie (mam bóle jajnika i śluz płodny), teraz jestem w 7 dpo i czekam na dzień @ (lub nie :D) :) Ale wiem, że u niektórych cykl się sporo rozregulował. Z kolei też czytałam na jakimś forum, że po ciąży biochemicznej wiele kobiet zaszło od razu w kolejnym cyklu :) więc jestem dobrej myśli.
Bardzo przeżyłam to "poronienie", przeplakalam 1,5 dnia i jak przyszło krwawienie to przyszła motywacja do kolejnych starań. Będzie dobrze ♥️

Rozregulowanie cyklu to trochę loteria. U jednej przedłuży się trochę pierwszy cykl po cb u innej kilka, a jeszcze u innej w ogóle nie będzie zmian.
Sprawdź jeszcze bete za kilka dni (ważne żeby mieć pewność, że spadła poniżej 5) i jak skończy się krwawienie skocz na kontrolne usg czy wszystko jest dobrze.
Przy tak niskich wartościach nie powinnaś czuć w zasadzie żadnej różnicy ani przy krwawieniu ani nawet w długości kolejnego cyklu

Mialam buochem w zeszłym cyklu. Beta 13, a 3 dni później 17. Wzrost poniżej normy. Kolejne 2 dni później spadek na 3ml i 2 dni później okres. Mialam cykl dłuższy o jakieś 6 dni, owulacja w tym, czyli następnym po biochemie cyklu była wg pasków owu jak zawsze ok 14dc.
Teraz wygląda na to że znowu zaskoczyło- cykl po biochemie znowu mam pozytywna betę. Wczoraj było 9.5, jutro ide na przyrost. Zobaczymy czy będzie pozytywnie 🤞🤞

Mialam buochem w zeszłym cyklu. Beta 13, a 3 dni później 17. Wzrost poniżej normy. Kolejne 2 dni później spadek na 3ml i 2 dni później okres. Mialam cykl dłuższy o jakieś 6 dni, owulacja w tym, czyli następnym po biochemie cyklu była wg pasków owu jak zawsze ok 14dc.
Teraz wygląda na to że znowu zaskoczyło- cykl po biochemie znowu mam pozytywna betę. Wczoraj było 9.5, jutro ide na przyrost. Zobaczymy czy będzie pozytywnie 🤞🤞
Powodzenia!!! ♥️

Rozregulowanie cyklu to trochę loteria. U jednej przedłuży się trochę pierwszy cykl po cb u innej kilka, a jeszcze u innej w ogóle nie będzie zmian.
Sprawdź jeszcze bete za kilka dni (ważne żeby mieć pewność, że spadła poniżej 5) i jak skończy się krwawienie skocz na kontrolne usg czy wszystko jest dobrze.
Przy tak niskich wartościach nie powinnaś czuć w zasadzie żadnej różnicy ani przy krwawieniu ani nawet w długości kolejnego cyklu
Przyznam szczerze, że to dzięki miedzy innymi Tobie (podczytywałam różne wątki na forum) szybko sprawdziłam i betę i progesteron.
Mam nadzieję, że mój organizm szybko dojdzie do siebie 🤞

A jeśli w ciągu kilku dni dostanę miesiączkę to mimo wszystko sprawdzić betę?

Przyznam szczerze, że to dzięki miedzy innymi Tobie (podczytywałam różne wątki na forum) szybko sprawdziłam i betę i progesteron.
Mam nadzieję, że mój organizm szybko dojdzie do siebie 🤞

Trzymam kciuki żeby tak było!
Przykro mi, że musisz przez to przechodzić, ale wierzę że już niedługo dopiszesz nam tu piękne zakończenie tej historii 🥰🤍

reklama
Do góry