reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza czy krwiak ??

Hej. Jestem tu nowa. Dziewczyny, czy któraś z Was tak miała? 5+3, Wizyta u ginekologa 21.08.2025. Dzisiaj pojechałam na szpital bo zaczęły sie plamienia i ból brzucha i skurcze. Zrobili mi USG, jest pęcherzyk ciążowy, jest zarodek, na monitorze bylo lepiej widać i zaraz obok jest kolejny jakby pusty, lekarka stwierdziła, że to krwiak i kazała jutro isc na bete, w bliskiej rodzinie mojego partnera są bliźniaki, myślicie ze to mogła być ciąża bliźniacza i jedno sie wchłania? Zwariuje zaraz 😪😵‍💫

Załączniki

• 20250810_141801(1)(1).jpg
    20250810_141801(1)(1).jpg
    540,7 KB · Wyświetleń: 163
reklama
Hej. Jestem tu nowa. Dziewczyny, czy któraś z Was tak miała? 5+3, Wizyta u ginekologa 21.08.2025. Dzisiaj pojechałam na szpital bo zaczęły sie plamienia i ból brzucha i skurcze. Zrobili mi USG, jest pęcherzyk ciążowy, jest zarodek, na monitorze bylo lepiej widać i zaraz obok jest kolejny jakby pusty, lekarka stwierdziła, że to krwiak i kazała jutro isc na bete, w bliskiej rodzinie mojego partnera są bliźniaki, myślicie ze to mogła być ciąża bliźniacza i jedno sie wchłania? Zwariuje zaraz 😪😵‍💫
Aktualizacja dziewczyny,
Przyszłam na bete do ginekologa, przeprowadził ze mną wywiad, zrobil USG, dla niego na ten tydzień to prawidłowa ciąża, przepisał progesteron i magnez, pobranie krwi ale bez bety, bo dla niego wszystko jest ok. A w Niemczech płaci się sporo za betaHCG😑 Mimo wszystko może powinnam wymusić tą bete ?
Drugi pęcherzyk/krwiak zniknął. Moze stad te krwawienia. 11 dni do kolejnego USG, zwariuję...

Aktualizacja dziewczyny,
Przyszłam na bete do ginekologa, przeprowadził ze mną wywiad, zrobil USG, dla niego na ten tydzień to prawidłowa ciąża, przepisał progesteron i magnez, pobranie krwi ale bez bety, bo dla niego wszystko jest ok. A w Niemczech płaci się sporo za betaHCG😑 Mimo wszystko może powinnam wymusić tą bete ?
Drugi pęcherzyk/krwiak zniknął. Moze stad te krwawienia. 11 dni do kolejnego USG, zwariuję...
A po co Ci ta beta?

W szpitalu ginekolog powiedziała ze krwiak może zagrozić zdrowej ciąży i żebym zrobila bete zeby sprawdzic czy jest przyrost ale skoro na drugi dzien mój ginekolog nie widzial nic podejrzanego to moze krwiak się wchlonal ? Za 10 dni kolejna wizyta. Czuję się jakby mnie rozkładała grypa. Plamienia różowo-brązowe. Przepisany magnez i progesteron.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi🙂

Do góry