• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

nie no to super kochane takie szczuplutkie mamuśki wszystkie :-)..ja przed ciążą 50kg a teraz nie ważyłam sie jeszcze, ale nie czuje sie wieksza..bo brzunio mały :-p moje wieczne zmartwienie hehe.
#rabbit# kciuki wielkie bedzie dobrze zobaczysz!!
agaa33 witamy!
A jakie butelki kupiłyscie?Słyszałam dużo dobrego o butelkach Dr Brown's, ze dzieci kolek nie mają po nich.Któraś próbowała?

reklama
agaa33 - witamy na forum:) ale i tak morza zazdrościmy:)

ja właśnie wróciłam z spacerku i jestem cała mokra jest tak gorąco masakra!!! ale kupiłam po drodze maliny i ciacho i w sumie to tylko 1/3 koszyczka malin do domu przyniosłam:)

rabbit trzymam kciuki za wizytę!!!!

ewaw1 - ja kupiłam Avent, różne opinie słyszałam na temat różnych butelek i wyszło mi ze najwięcej osób uzywa avent wiec na nie się zdecydowałam - tez sa antykolkowe ta seria miodowa

stwierdziłam ze już nie będe się denerwować moją szyjką, oby wytrzymała do końca

ewa ja tezuzywalam i teraz tez kupilam avent. dla mnie dr.brown's to za duza inwestycja, ale jesli kogos stac zeby kupic tych butelek na blizniakow to slyszalam ze sa najlepsze i dla wczesniakow i na kolki. :-)

rabbit kciukasy!!!!

ja bym zaryzykowała z tymi butelkami dr.browns bo do tej pory dla synka używam aventu i niby spoko,ale często przepuszczają w miejscu zakrętki co zalewa czasem torbę w wózku albo małego gdy pije.Słyszałam od kilku osób,że też z tym maja problem...tylko mam sterylizator i podgrzewacz też avent i zastanawiam się czy te butelki będą pasowały objętościowo tommy np nie pasuje...musiałabym to sprawdzić,bo nie chcę drugi raz inwestować w sprzęt który już mam...Za pierwszym razem optymistycznie myślałam,że będę miała nawał pokarmu i kupi lam nawet woreczki do mrożenia pokarmu(nistety się nie przydały)Przez 9 miesięcy walczyłam o każdą krople mleka ściąganą laktatorem,a i tak było tego w szczycie 250ml na dobę,później ok200ml...Byłam po cesarce,nie wiem czy to miało wpływ bo zdania są podzielone...teraz też pewnie cesarka więc już napewno nie kupię woreczków do mrożenia mleka...ale o butelkach nie zapomnę:)

agaa33 dobrze wiedziec z tymi butelkami, ja na razie mam 2 małe i 2 duze wiec jak sie nie sprawdza to kupie inne, tez sterylizator i podgrzewacz mam avent:) mam nadzieje ze ok

ja bym zaryzykowała z tymi butelkami dr.browns bo do tej pory dla synka używam aventu i niby spoko,ale często przepuszczają w miejscu zakrętki co zalewa czasem torbę w wózku albo małego gdy pije.Słyszałam od kilku osób,że też z tym maja problem.
potwierdzam z tym zalewaniem.
Dr Brown też miałam ale nie zauważyłam żeby dzieci miały mniejsze cierpienia dzięki nim. Jak kupiłam to używałam ale nie dość że drogie, dłużej się myje to jeszcze chyba nie spełniły zadania więc już drugi raz bym nie kupiła. Do dziś używam aventa i jakoś przyzwyczaiłam się, że czasem ciekną. Do aventa pasują smoczki z tańszej półki canpola a do dr. Browna z tej samej serii tylko chude. Takie przezroczyste opakowania smoczków. podobno butelki Lovi są dobre, moja bratowa używa i nie chce innej.

Witam oczywiście nową mamusie, my juz rozpakowane czasem coś doradzamy świeżaczkom :-) W razie czego pytaj

Podgrzewacza nie używałam długo,bo jak nauczyłam się podgrzewać w mikrofali to wolałam ten sposób bo szybszy...sterylizatora używałam do prawie 14 miesiąca Wiktorka,bo w lutym byliśmy w Egipcie i chciałam mieć pewność,że mały się nie pochoruje...ale z obu produktów byłam zadowolona:)

kasiek to sa wlasnie skurcze BRAXTONA HICKSA mam je od jakiegos 15 tc do teraz i czuje tak samo jak Ty a oprocz fali goraca to jeszcze mi pulsuje w glowie przy tym... masakra! a i tak dziwie sie ,ze dopiero Ci sie pojawily teraz, bo to nie Twoja pierwsza ciaza. ale to dobrze, ominelo Cie zamartwianie sie o skurcze przez polowe ciazyt ;)

Nikt mi nie powiedział ze to mogą byc te B-H i dlatego stresuje sie, miałam to wczesniej ale to było sporadycznie a teraz to jakas mordenga. Skoro to sa te B-H to jak wyglądaja te niebezpieczne?
Moja pierwsza tak wysoka, mam tylko aniołka w niebie z 14tc, dlatego dla mnie to wszystko takie nowe i stresujące.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry