reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
my wczoraj bylismy w szpitalu na ktg i jeszcze jutro a potem w srode mamy,
ogólnie w kolejce do IP czekalismy 2,5godz myslałam ze mnie szlag trafi a potem okazało sie ze nie potrzebnie bo aparature maja na połoznictwie dla blizniaków wiec zwiedzilismy połoznictwo i byłam w szoku, jakbym w parku była dosłwnie wszyscy z wozeczkami szpitalnymi z dzieciakami na korytarzu spacerki odbywali, wiec naogladałam sie chyba z 20 słodkich noworodków::-):-):-)
a pózniej podczas ktg wypytałam połozne o wszystko dosłownie i mi lepiej:)
podobno na patologii 3 ciezarne z blizniakami leza a przedwczoraj sie urodziły tez i chyba te maluchy widział mój M i powiedział ze były takie maleńkie, główki jak piąstki dosłownie i były w rożkach i poprzykrywane jeszcze 2 kocami...

a na ktg wyszły mi skurcze przepowiadajace o wysokosci 60%:no::no::no: i ogólnie położna się zdziwiła ze mnie to nie boli, oczywiscie ja byłam swiecie przekonana ze to moje zwykłe twardnienie brzucha:szok::szok::szok:, obyśmy tylko do 4 wytrzymali

Karola dacie rade, jeszcze tylko pare dni :) a mnie wczoraj jak moja mama zobaczyla to sie przestraszyla :) podobno tak mi brzucho wybil :) a widziala mnie w pon i wczoraj wiec tylko 2 dni przerwy, hihihi ale faktycznie ciezko mi sie robi strasznie, nie wiem jak to dalej bedzie..

czesc dziewczyny poradzcie mi co mam robic , skurcze niby mineły ale boli mnie brzuch jak sie obracam na lezaco i jak wsaje teraz jak zaczełam pisac to mały ucisk tez wystapił nie wie czy mam isc do gin bo przyjmuje od 15.30 czy to normalne .Nie wiem jakie sa objawy jak sie brzuch stawia moze tak ma byc a nie chce panikowac.
ticker.php

czesc dziewczyny poradzcie mi co mam robic , skurcze niby mineły ale boli mnie brzuch jak sie obracam na lezaco i jak wsaje teraz jak zaczełam pisac to mały ucisk tez wystapił nie wie czy mam isc do gin bo przyjmuje od 15.30 czy to normalne .Nie wiem jakie sa objawy jak sie brzuch stawia moze tak ma byc a nie chce panikowac.
ticker.php
Ewa skurcze i stawiania brzuszka do 12 razy dziennie sa uwazane za norme i jesli nie wystepuja czesniej niz 6-7 w godzinie, jesli sa regularne to trzeba sie zglosic...
ja wczoraj caly dzien przelezalam w bolu, co sie nie ruszylam to od razu mi twardnial brzuch, a juz nie mowie o bolu.
zaufaj sobie, jesli czujesz,ze cos nie wporzadku to idz do doktora, albo zadzwon do poloznej i popros o rade ;) sprobuj wziac 2 paracetamole/apapy i polezec 2 godzinki , jak paracetamol nie pomoze to znaczy ze to cos powazniejszego niz bole rozciagajace i inne normalne w ciazy... umnie zawsze dziala ;) a jak nie to wtedy konsultuje sie z doktorem

oky wezme , sa to moje pierwsze bóle wiec nie wiem , dzieciaki czuje bo kopią , skurcze są bardzo rzadko bardziej mam uczucie naciągniętego brzucha co boli jak wstaje alko sie kłade. Wizyte mam we wtorek wiec moze wstrzymam. Ide wezme apap i zobaczymy. dzieki

ticker.php

reklama
a ja dzisiaj b.dobrze....poszłam porozmawiać z lekarzem jak moje wyniki, powiedział że bardzo ładne i że mam się nie martwić i że jutro powinni mnie wypisać...zobaczymy...na ktg nic nie wychodzi żadnych skurczy...a puls ładny dzieciaków...żadnych badań dzisiaj nie miałam oprócz ktg....

a jeżeli chodzi o skurcze to lekarz mówił że są dopuszczalne 10tych bezbolesnych....

Milena cieszę się że magnez pomógł....musisz tak brać do końca nie ma co....:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry