reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Cześć Tossa:) jak pisałam wcześniej to moja pierwsza ciąża, a ruchy (jedne z pierwszych) poczułam chyba ok 17 tygodnia, a z tygodnia na tydzień były coraz silniejsze:)

czesc dziewczyny. Witam nowe mamuśki . Ja wczoraj odpoczywałam na działeczce a dzisiaj czuje sie fatalnie , w nocy źle spałam a ten skwar dzisiaj mnie wykańcza , plecy mnie bolą brzuch napiety jak bania a dziewczyny dziwnie spokojne. Mam nadzieję ze jutro będzie lepiej. Czasami mam już dość tej ciąży ale niech jeszcze spokojnie sobie mieszkają .hihih

dokładnie tydzień temu poczułam od środka ewidentne smyranie...w ciągu tygodnia zdarzały się takie smyrania że aż mnie skóra swędziała i musiałam się podrapać, chwilami mam takie uczucie jakby któreś z dzieci próbowało się rozepchać... więc to może i to ... hmmm

Tossa mysle,ze nie masz co sie martwic, to naprawde sprawa indywidualna, a juz napewno nie czytaj zadnych rzeczy w internecie bo niepotrzebnie bedziesz sie stresowac. jak doktor mowi,ze jest ok to tak jest i glowa do gory!!

przeczytałam że dobrze jest zjeść coś słodkiego i położyć się na lewym boku - po jakiś 15-20minutach powinno dać się wyczuć ruchy...
u mnie to chyba nie działa:-) może za to że mam lekką nadwagę...
ja nie przewiduję innej opcji jak takiej że wszystko jest ok :-)

Malekropki gratulacje:-) Wpadaj na watek rozpakowanych po rady i porady:-))

Witam nowe ciazowki:-) Tossa ja ruchy poczulam kolo 19 tyg wiec spokojnie.To smyranie to poczatki i teraz bedzie coraz lepiej:-)

Wiatam nowe forumowiczki :) Tossa no to odziemy łeb w łeb prawie, ja tez na początku grudnia 36 tydzien i moje dziewczyny tez poprzecznie leżą.Co do ruchów to moja pierwsza ciąża i juz czuję, takie pukanie od srodka tylko ze ja chudzielec i brzunio mały wiec miejsca tez niewiele do brykania mają.
małekropki wnioskuje, ze sie znamy z bociana panienko :).
gastone ja pytałam sie w szpitalu o wage 2 razy, ale i tak nie usłyszałam odpowiedzi, zreszta pani jakas sfochowana była, ale spoko ide w sobote prywatnie to sie dowiem.

Mamuski czy kupujecie dla swoich maluchów monitory oddechu?Juz moje dwie kolezanki potwierdziły, ze to ich najlepszy zakup był..tylko drogie to jak nie wiem co no i razy dwa..

ewka, ja monitory oddechu mam, jeden jeszcze po macku, drugi kupiony na promocji, ja sobie zycia bez nich na poczatku jakos nie wyobrazam.

a tak wogole to Czesc Kobietki :)
ja mialam paskudna noc, moj mlody najpierw pieknie zasnal przed 19 a pozniej o 20 zrobil nam ostra jazde, do 23 z nim walczylam a dzisiaj plecy sa zmasakrowane i spac sie chce... noo ale coz... damy rade!!

reklama
Witam z rana. maluchy obudziły mnie o 6 rano bo były glodne. pierwsze ruchy zaobserwowałam w 17 tygodniu. takie bardzo delikatne smeranie. tossa spokojnie nie można się zbytnio nakręcać, bo dzieci też się nakręca. Stresik na bok. Czytać w necie też nie warto bo dziewczyny opisują cuda na kiju. Jeśli masz jakieś wątpliwości lepiej zapytać lekarza prowadzącego.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry