reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
jejku mi się wydaje że mój brzuch przy waszych jest taki niezgrabny...
4657ccdbbfa633ccgen.jpg

taka chyba moja natura,z Laurą też długo miałam mały ale jak mnie wysadziło w 8 miesiącu to się toczyłam :-) jestem w trakcie pieczenia muffinków :-) pierwsza porcja zjedzona ...hihi

Witam Wszystkie przyszłe mamusie.
Fajnie,ze znalazłam to forum, będzie mi raźniej :) Mam na imię Dominika i jestem w 24 tc. Mam już dwoje dzieci 6 letnią Jagódkę i 1,5 rocznego Pawełka. Teraz ma być też parka. Na dzień dzisiejszy jestem przerażona, ogromna i coraz bardziej zmęczona :(

POzdrawiam

Witajcie
Konsultant moze sie zdziwisz ale jest wyzej polozony niz lekarz... wiekszy stopien, ale nie powiem dokladnie czym sie rozni od lekarza. na poczatku bedziesz miec scan w early pregnancy unit, i tam po scanie bedziesz miec konsultacje. od zaleznosci jaka masz ciaze, jakiego ryzyka itp tyle bedziesz miec scanow. jeden 12 weeks drugi 20, a potem od 28 co 4 tyg. tu nie badaja ginekologicznie wogole, no chyba,ze widza taka potrzebe, jak dzieje sie cos zlego. aha i po 20 tyg spotkania sa w antenatal clinic...hmm to chyba tyle...jak cos jeszcze chcesz wiedziec to pytaj ;)
Milena - czy taki konsultant to po prostu z toba rozmawia tylko tak? Ty rozumiem tez chodzisz do takiego.
Ja bylam dzis na scanie takim zwyklym i potem mialam rozmowe z polozna w szpitalu odnosnie mojej decyzji na scan i badanie krwi w kier.zespolu downa.Polozna tlumaczyla ze w przypadku blizniat badanie nie jest tak dokladne i potem moze byc niepotrzebny stres, ze polowa kobiet po prostu nie decyduje sie na to wcale. Ostatecznie zgodzilam sie na scan i badanie krwi ale powiedzialam ze amniopunkcji nie bede chciala robic na pewno, nawet jesli wyjdzie cos nie tak.
Ciesze sie ze u Ciebie wszystko ok po wczorajszej wizycie.Powiem Ci ze ja tez sie boje cesarki ale wybiore to co najlepsze dla dzieciaczkow wiadomo.

Dziewczyny, nawet nie wiecie jak ja bym chciala byc juz troche dalej, tak jak Wy np w 20 tygodniu. Na szczescie poki co ja nie mam jeszcze na co tak narzekac ale potem pewnie tez sie zacznie ;)

Witamy nowe mamuski , macie takie obawy i odczucia jak wiekszość z nas . Domi wszystko będzi oki. Ja czasami chciałabym zeby to był dopiero drugi trymestr bo wtedy czułam się najlepje , ale kazdy etap ciaży ma swoje plusy i minusy. Teraz czekamy tylko zeby dzieciaczki urodziły się zdrowe i wszystko sie ułozy.

:-)

Witajcie

Milena - czy taki konsultant to po prostu z toba rozmawia tylko tak? Ty rozumiem tez chodzisz do takiego.
Ja bylam dzis na scanie takim zwyklym i potem mialam rozmowe z polozna w szpitalu odnosnie mojej decyzji na scan i badanie krwi w kier.zespolu downa.Polozna tlumaczyla ze w przypadku blizniat badanie nie jest tak dokladne i potem moze byc niepotrzebny stres, ze polowa kobiet po prostu nie decyduje sie na to wcale. Ostatecznie zgodzilam sie na scan i badanie krwi ale powiedzialam ze amniopunkcji nie bede chciala robic na pewno, nawet jesli wyjdzie cos nie tak.
Ciesze sie ze u Ciebie wszystko ok po wczorajszej wizycie.Powiem Ci ze ja tez sie boje cesarki ale wybiore to co najlepsze dla dzieciaczkow wiadomo.

Dziewczyny, nawet nie wiecie jak ja bym chciala byc juz troche dalej, tak jak Wy np w 20 tygodniu. Na szczescie poki co ja nie mam jeszcze na co tak narzekac ale potem pewnie tez sie zacznie ;)
konsultan to doktor z czym jeszcze...
i on Ci prowadzi ciaze razem z polozna . ja tez bym sie niezdecydowala na aminopunkcje, mam nadzieje,ze dzieciaczki beda zdrowe, i Tobie tez tego zycze ;)

reklama
Witam Wszystkie przyszłe mamusie.
Fajnie,ze znalazłam to forum, będzie mi raźniej :) Mam na imię Dominika i jestem w 24 tc. Mam już dwoje dzieci 6 letnią Jagódkę i 1,5 rocznego Pawełka. Teraz ma być też parka. Na dzień dzisiejszy jestem przerażona, ogromna i coraz bardziej zmęczona :(

POzdrawiam

ooooooooooo oo, kochana widze ze masz nie zle. Witam i uwierz ze ja tez powoli odmawiam mocy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry