reklama

Ciąża bliźniacza

Olik, Twoja historia daje wiele do myslenia, najważniejsze że Twoi chłopcy mają się dobrze i oby tak juz pozostało. Dziękuję że podzieliłaś się z nami swoją historią. Ja też życzę Tobie i dzieciaczkom zdrówka i wszystkiego najlepszego!!!

reklama
Wstawać Grubaski!!!!! ja już dawno nie śpie...już po śniadanku....i szperam po allegro....hihi
Moje dzieciaki coraz mniej się ruszają.....teraz to tylko się przeciągają co jakiś czas...albo mają czkawkę....co mnie martwi...czy to normalne?? wydaje mi się że nie mają już miejsca....boroki....

olik wzruszająca historia....dobrze że tak się zakończyła...masz rację najważniejsze jest zdrowie dzieciaków...a nie ważne czy będziemy spać czy nie....dużo zdrówka dla Ciebie i bliźniaków.....

Hej.
Ja wstałam przed chwilą:) Szkraby w brzuchu też,a szkraby w drugim pokoju jeszcze śpią. Grzeczne dzieciaczki dały się wyspać mamie:-)
Olik, masz absolutną rację, najważniejsze, aby dzieci były zdrowe. MUsiałaś wiele przejść, ale na szczęście już jest dobrze, więc zdrówka dla Was na dalsze miesiące.

Jak to jest własnie z tym TTTS, czy może od wystąpić w ciąży dwukosmówkowej?

Oj Rabit, dzieciaczki już mają mało miejsca, nie maja gdzie poskakać hihi :)

Czy Wy tez miałyście wrażenie od 24 tygodnia że brzuch rośnie ddosłownie z dnia na dzień?

MOje szkraby 2 tyg temu, w 22 tyg. ważyły 460 i 560 gr, hmm ciekawe ile przytyły przez te 2 tygodnie :)

A jak stoicie z wyprawkami? Bo ja powiem szczerze, ze dużo rzeczy już mam, wolę wczesniej być gotowa. Choć mam nadzieje donosic do końca, bo musze jeszcze zdąrzyć sie obronić na uczelni :)

Pozdawiam. PAPA:happy2::happy2:

Dzień dobry :-)

Ja niedawno wstalam, a czuję się jakbym pół nocy nie przespała :baffled:
Dzisiaj planuję trochę komnaty nasze skromne posprzątać i szafki, bo jak tak dalej pójdzie, to niedługo jedyną czynnością którą będę mogła wykonywać to bezproduktywne leżakowanie i jedzenie :-D

Domi1906 - ja słyszałam że tylko przy jednokosmówkowej, bo są jakieś wspólne naczynia przy jednym łożysku czy coś.. Wyprawki jeszcza nawet nie zaczęlam planować:sorry2: pewnie gdzieś ok 28 tc. Jeszcze czekam na potwierdzenie płci drugiego dziecka, bo jedno to chłopak. A kiedy planujesz się obronić?

karola79 - ja też czasami daję majkę na parę dni do teśćiów celem wzajemnego odpoczynku a ona jest zachwycona bp ją tam rozpieszczają a w domu jednak ma większą dyscyplinę. Zastanawiam się czy jak bliźniaki się urodzą to czy na 3-4 dni nie wysłać mai do teściów żebym trochę przyzwyczaiła się do dwójki niemowlaków, bo co jak co.. ale Majka też jest momentami bardzo wymagająca. Chociaż jak małżonek dostanie wolne to może nie będzie takiej potrzeby.. Boże.. ja czasami z Majką nie wyrabiam, ona ma tyle energii a co będzie jak dojdzie jeszcze dwójka? :-D

rabbit - pamiętam przy pierwszej ciąży to pod koniec ciąży majka nawet kilka razy dziennie miała czkawkę, brzuch tak śmiesznie podskakiwał. Podobno to dlatego że dzieko się "opija" wodami płodowymi.

olik- ale Twoje dzieci miały ciężki początek.. muszą być niesamowicie silne. Super że wszystko dobrze się skończyło i dzieciaki rosną i rozrabiają :-) Powiem Ci że ja nawet nie wiem czy ciąża jest jedno czy dwukosmówkowa, każdy lekarz mówi co inngo...

reniag - ja zawsze miałam twardy sen, zmieniło się to urodzeniu :-D

Hej dziewczyny. ja dzis troche pospalam w koncu,ale czuje sie bardziej zmeczona grrr

Rabbit ja tez mam takie wrazenie na dodatek tylko czuje czkawke u jednego dzieciaczka nigdy u tego co jest na gorze... ;/

Domi bardzo dobrze robisz z ta wyprawka nigdy nie wieadomo, potem nie daj Bog bedziesz musiala lezec i bedziesz zdana na innych by zrobili i kupowali rzeczy dla Ciebie... ja np po 27 tyg juz nie bylam w stanie lazic po sklepach, czy wykonywac jakies meczace rzeczy i to najzwyczajniej z tego powodu ze mialam duzy brzuchol i nie mialam siely juz na to, tyeraz sie ciesze,ze wszystko wczesniej zrobilam, bo naprawde nie dalabym rady . w 16 tyg mialam juz lozeczka, mebelki, 2 tyg pozniej wozek, i tak wszystko skompletowalam, co i jak chcialam.
TTTS to tylko jak dziela wspolne lozysko. wtedy moze nastapic zespol podkradania, a tak to nie. ;)

Karola-mnie tez humor dzis dupy nie urywa :-D

Ostatnia edycja:
boooziee jakiś koszmar...ciągle myślę o jedzeniu.....wrrrr.....aa do tego kochana Ewelinka zrobiła mi wczoraj smaka na mleczko w tubce...którego nigdzie nie można kupić...i ciągle mi chodzi po głowie....:P

Milena ja czuję czkawkę Julki a ruchy Jasia...ale to już nie takie ruchy jak tydzień temu....coś tam co jakiś czas czuję poprostu....wrrrr

aaa humor też mi dupy nie urywa hehehehe

czesc dziewczyny, ja dziś też nie pałam energią:( a za oknem szaro buro i do tego deszcz:(
A co do ruchów dzieciaczków to moje widocznie mają jeszcze trochę miejsca bo są bardzo aktywne, nawet momentami tak kopią że aż boli:) ale ja mimo to uwielbiam to uczucie:-), natomiast nigdy nie wyczułam czkawki więc nie wiem czy doświadczyli już tego zjawiska:-p
a moja wyprawka prawie dokończona, cały czas jeszcze coś znajduję żeby kupić ale to już same drobnostki bo też bym nie dała rady latać po sklepach bo zakupy męczą mnie okropnie:)

Milena,mistrzu swiata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Youssta nie wiem czy to dobry pomysł zeby Maje oddac do dziadków jak maluchy nadciągną do domu?? Słyszałam ze w takiej sytuacji starsze dziecko powinno byc w domu i najpierw rodzice powinni wejsc i sie przywitac a dopiero po chwili wniesc nowych lokatorów i podobno to starsze obdarowac jakims prezentem niby od tego nowego:tak:Tak słyszałam ale nie wiem na ile to jest prawda choć moje kolezanki własnie tak robiły i robią to kolejne. Podobno to wszystko po to by nasze pierworodne pociechy nie poczuły sie odrzucone, tak samo w przypadku jak ktos bedzie nas odwiedzał celem obejzenia maluchów to nie powinien na głos sie nimi zachwycac bo te starsze dzieci bardzo to przezywają ze juz nie są w centrum i to jest dla nich krzywdzące.
Nie pomyslcie ze taki ze mnie domorosły psycholog ale tak słyszałam niejednokrotnie i chyba tez tak zrobie.
A wogóle Youssta jak sie czujesz?

reklama
co do wyprawki to wiekszosc chyba mam, zostały mi do kupienia kombinezony na wyjscie ze szpitala i jeszcze jeden fotelik/nosidełko czyli.
Łozeczko mam jedno bo tak mi ktos tu poradził wiec drugie dokupimy pózniej, wózek jest i nim jestem najbardziej zajarana:-pbutle kupione, rozki do szpitala tez, a kosmetyki kupie juz na sam koniec bo to 2 minuty roboty w kazdym markecie. A ha i kupiłam duuuuuuuuuzo smoczków bo jestem mega zwolennikiem tego wynalazku

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry