reklama

Ciąża bliźniacza

u mnie 24 tydzień ...a ja już się boję porodu ;-) i wciskam sobie do głowy różne schizyy...
ale leci mi czas jak nie wiem co...
nie mogę się zabrać za tą wyprawkę,mam mega lenia...oglądam,przeglądam...
Boże właśnie mierze sobie cycki...85 C ...to chyba do karmienia muszę kupić rozmiar większy..

reklama
Tossa - ja jak zaczęłam pisać na tym forum to byłam w 10 tygodniu, dziewczyny po 20tc były dla mnie taaakie zaawansowane.Ja odliczam do każdej soboty, bo wtedy kolejny tydzien się kończy..
Ale faktem jest że jak się pracuje to czas dużo szybciej leci.. A co z tym psem?

dziurawskarpecie - a jak się czujesz? masz już mdłości? Z tym rodzajem ciąży to z tego co pamiętam to najlepiej jest widać w 8- 9 tc. U mnie przegroda owodniowa była b. cienka - bo 1 mm ale pamiętam że też jakoś później dopiero było ją widać..

gastone - no chłopcy są w mniejszości.. Chyba parki u nas na forum są nawet częsciej - m.in. Tossa, karola79, ja..

Palinka24 - ja też nie mam wybranych imion.. dla dziewczynki jakieś typy tam mamy ale dla chłopca to już takie łatwe nie jest..

MoniaN - masz zgrabny, duży brzuszek, a ile masz kg na plusie?

mamamacka - a bierzesz jakieś tabletki na ten brzuch? czy tylko odpoczynek zalecany

Boli mnie coś od wczoraj w lewej części brzucha, prawie przy pachwinie, odczuwam takie pieczenie.. nie wiem co to za cholerstwo, ale nie cały czas. Nie wiecie co to może byc? Możliwe że to dziecko tak uciska?

youssta- możliwe że to dzieciątko tak uciska..ja to już miałam takie różne bóle,ciągnięcia,kucia...teraz tylko kopniaki..
gdy na usg gin mi powiedział że widzi zalążek łechtaczki..to odrazu mówię : to jest Łucja...jakoś byłam nastawiona na dwie dziewczynki...
ale najważniejsze żeby dzieci były zdrowe :-D

youstta wzielam sobie od lekarki recepte na nospe forte (zamiast lykac 2 tabletek zwyklej) sa dni ze biore ja rano i wieczorem a jak wiecej sobie odpoczywam i dbam o siebie to biore doraznie :)
teraz juz wiekszosc rzeczy mam zalatwione, zostaly jakies duperelki, musze rajstopki, skarpetki kupic, takie drobne rzeczy a tak postanowilam ze te 7 tyg poswiece tylko dla siebie :)

hello :)

Dziewczynki ja liczę, że u mnie będą chłopcy..no jak by były dziewczynki to super ale z miejsca ogłaszamy bankructwo ;-) Kurcze ciekawe czy w czwartek będzie widać już płeć na USG tylko ja mam to zwykłe chyba 2D?

Youstta wg mojej domowej wagi to tylko 2 kg na plusie w czwrtek zwarżę się u gin to napisze ile przytyłam. Sama jednak widze, że tylko brzusio rośnie i na początku dużo schudłam przez wymioty. W tej ciąży pewnie będę tyła tak jak w poprzedniej. Wtedy miałam 16 czy 18 na plusie i tylko w brzuch poszło. A to zdjęcie z pierwszej ciąży z Olą w brzuchu w 35 tyg.

showFullSize.php
[/URL][/IMG]

Dziś się baaaardzo ucieszyłam bo udało mi się o miesiąc przyspieszyć wizytę małej u nefrologa !!!!:-)

Ostatnia edycja:
Aloha laseczki!Piekne brzuszki macie,MoniaN.zanim doczytałam,ze zdjęcie z końcówki przeraziłam sie zetak wyglądasz teraz :-D.Ja tez wkleje swój soon..
Milena kciuki kochana, o boszzzz mi tak sie wlecze ten czas..najbardziej teraz sie boje, zeby dotrzymac do jakiegos bezpiecznego momentu i mam stresa.
mamaMacka a jak tam fenoterol?Przyzwyczaiło sie serducho juz?Wstrzymuje, ale chyba zaczne brać, bo od rana juz 3 razy brzuch mi sie postawił..poza tym bóle jakies okresowe aaaaa oszaleje!!

reklama
Milena23uk
user-online.png
-3-mam kciukasy.
MoniaN.
user-online.png
-spore miałaś brzuszko.Mi idzie wszędzie w nogi ,dupsko.No ale ja bardzo mało ważyłam przed ciążą,45kg.Przytyłam jak do tej pory 5 i kg schudłam.Wiec 4 na plusie.Mój gin kazał mi więcej przytyć.No ale jakoś na razie nie idzie a jem jak 2 chłopów.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry