reklama

Ciąża bliźniacza

hej dziewczynki.

gratulacje dla rabbit i Mileny, no w koncu sie doczekalyscie!

jesli ktoras z Was urodzila wczesniaki lub urodzi to od 1 pazdziernika wczesniaki maja darmowe szczepienia na pneumokoki

jesli chodzi o nasze maluszki to my juz walczymy o kupki i bączki. wieczory i czasami nocki nie przespane bo dzieciaki bola brzuszki, dajemy im herbatki kpperkowa, rumianowa, kropelki sab i taka zawiesinke dodajemy do mleka,

mamy blizniakow jak Wam idzie karmienie piersia 2 dzieci bo moj caly optymizm karmienia piersia 2 maluchow runal w gruzach.. karmie sztucznym a moim tylko dokarmiam, poza tym nigdy nie bylam pena czy moim mlekiem dojadaja a jak dostaja w butelce to przynajmniej wiem ze sie najdaly

reklama
Milenka,Ewa gratulacje wielkie!!Milena waga imponująca, ale w końcu brzucho sporawy :-).Czekamy na zdjęcia maluszków i relacje!

Mnie dzis brzuch cos ciągnie w dól,bez no-spy jak bez ręki..Co do karmienia to wyczytałam w Bliźniakowym poradniku, ze przy naturalnym maluchy na cycu wisiałyby 12-16h,a gdzie reszta życia?U mnie w rodzinie, tez presja na karmienie naturalne,tylko nikt nie moze zrozumieć, ze to nie jedno a dwójka dzieci.

Odespałam nockę ...dziewczyny nie wiem co z Tym moim brzuchem jest taki twardy jak chodzę jak usiądę odrazu jest miękki , tak samo jak leżę a jak tylko wstanę to jest twardy ale nie jakaś tam skała..mam nadzieje że nie popadam w jakąś paranoję i nie wyszukuje u siebie jakiś dziwnych objawów..

Mam ,,małe'' stresy o których nie piszę i boję się że przez nie po prostu urodzę wcześniej :-((((((

Gratuluję mamuśkom i życzę wszystkiego dobrego:-)
Monia ale miałaś przeczucie co do chłopaków :-D

Palinka24 - ja mam tak samo, brzuch mi "ściąga na dół" na dodatek troch boli..
Ja nie wytrzymałam i dzisisiaj zadzwoniłam i umówiłam się na wizytę na poniedziałek do innego lekarza, który przyjmuje w szpitalu w którym zamierzam rodzić. Niech skontroluje czy wszystko ok.. U mnie to twardnienie może byc niebezpieczne bo może spowodować skrócenie szyjki która i tak nie jest za długa (33mm) a mój lekarz prowadzący to bagatelizuje, nawet no spę tak jak pisałam kazał odstawić. Mam też niezłego stresa czy za wcześnie nie urodzę.. Nie jesteś sama ;)

eww1 - witaj w klubie twardniejących brzuchów ;)

Monia - super że wszystko ok :))

a co z dziurąwskarpecie? odezwij się..

Ewa211 - rozkoszne dzieci, GRATULACJE!! Wyobrażam sobie jak Ty i Milena jesteście teraz szczęśliwe..

karola79 - u mnie z karmieniem było dokładnie tak samo. Na siłę miałę przystawiać dziecko, prawie płakałam z bezsilności, że Majka jest głodna a one nie chciały jej nakarmić. Teraz nie dam się tak zaszczuć położnym.. o nie.. ja czułam się jak jakaś wyrodna gowniara, która nie potrafi wykarmić dziecka, płakałam w kiblu jak mąż przyjeźdzał do szpitala bo nie chciałam żeby widziały moją bezsilność. Masakra, później okazało się zresztą że Majka nie przyswaja dobrze mojego mleka i musiaałam przejść na modyfikowane i wszystkie problemy z wysypkami, rzadkimi kupkami, nieprzybieraniem na wadze zniknęły. Aż mnie ciarki przechodzą jak sobie pomyślę że znowu terror laktacyjny w szpitalu mnie czeka..

Agata777 - będziecie miały wspólne tematy z koleżankami ;)

Ja w nocy spać nie moge, ale za to odsypiam w dzien.. dzisiaj wsałam o 10.30 :eek:

Tak dziewczynki lepiej chuchać na zimne .Ja w pierwszej ciaży po badaniu poroniłam.Cały czas miałam bóle a lekarz to bagatelizował.Teraz też się boję bo mam bóle i strach przy tyłku.

reklama
youstta
user-online.png
-łykaj nospę regularnie zmniejsza bóle.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry