reklama

Ciąża bliźniacza

Tossa ja też uwielbiam kotlety mielone w takich samych postaciach jak Ty:-) No to we dwoje rozprawicie się szybko z buraczkami.
Ja na jutro moczę grzyby i będę gotowała zupkę.

reklama
jejku wzięłam paracetamol, zrobiłam sobie lekkiej kawki i dupa - głowa boli jak diabli, mam ochotę walnąć głową o ścianę !
niech mnie ktoś dobije !!!!

Ostatnia edycja:
walawenderki od 28 tyg regularnie co 4 tyg sa usg no i konsultacje. w sumie szpital prowadzi ciaze a polozna robi to co musi... sprawdza mocz, cisnienie, mierzy wielkosc macicy itp... zadnych badan ginekologicznych...

jejku wzięłam paracetamol, zrobiłam sobie lekkiej kawki i dupa - głowa boli jak diabli, mam ochotę walnąć głową o ścianę !
niech mnie ktoś dobije !!!!

Mnie głowa boli od piątku,mam tak masakryczną migrenę ze szkoda słów....:-(przez niedziele pożarłam 6 apapów i 4 solpadeine i nic...........:no:
Tossa a Ty próbowalas apap? też można brac w ciazy,mi na ogół pomaga jak wezme zanim się ból na dobre rozkręci.

apapu nie brałam, tylko paracetamol - ostatnio to nie ma dnia żeby łeb mnie nie bolał...może dzisiaj też przez to że mam nieprzespaną noc za sobą ...nie wiem...czuję się umęczona niczym górnik na przodku ...

MoniaN - u Ciebie może być też tak jak u mnie na początku.. - jedno dziecko jest po prostu "glębiej" położone. U mnie tak było, że czułam na początku tylko dziecko z lewej strony, powiedziałam o tym lekarzowi, po zrobieniu usg wyszło, że to drugi dziecko jest polożone jakby "głębiej", nawet lekarz musiał się natrudzić żeby przez usg "dotrzeć" do tego dziecka. Teraz, jak już dzieci są większe i mocniej kopią to czuję już wyraźnie, ale na początku, tak do 22tc miałam tak samo jak Ty.
Wiesz rzeczywiście u mnie też ciężko obejrzeć tego drugiego maluszka. A Ty masz ciąże dwu czy jednokosmówkową?

MoniaN - dwukosmówkowa, ale u mnie ciężko było rozróżnić na początku czy jedno, czy dwukosmówkowa. Na usg genetycznym w 12tc lekarz jeden stwierdził że wszystko wskazuje że to ciąża jednokosmówkowa i tak mam nawet na piśmie. Drugi twierdził że to dwukosmówkowa. Wątpliwoście rozwiały się dopiero przy usg polówkowym, bo okazało się że jest różna płeć, a tzn. że dwukosmówkowa.

A ostatnio już zgłupialam całkowicie, bo dwóch różnych lekarzy mi powiedziało że chłopiec jest po lewej stronie, a na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział że po lewej stronie jest dziewczynka. Podobno zmienili pozycję i teraz są jakoś w poprzek ułożone czy coś..

Ale ruchy nadal mocniejsze czuję po lewej stronie, po prawej dziecko musi naprawdę użyć siły abym poczuła i czuję te kopniaki nie na brzuchu tylko na samym boku.

dziewczyny ja w pierwszej ciąży miałam takie bóle głowy, że do 5 miesiąca chodziłam z sińcami po oczami. Po badaniach okazało się, że to wina hormonów, czegoś było duuużo więcej. Dostałam skierowanie do neurologa ale zanim doczekałam terminu wizyty to ból minął.

Youstta u mnie na początku gin mówił że na 90% jednokosmówkowa a potem że na 100%, teraz 6 października będę miała połówkowe więc moze też się cos zmieni ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc kochane,
caaaaały dzien lezałam i spałam i znów spałam i nawet naczy ze zmywarki nie wyjełam. Boskie lenistwo.

Tossa ja miałam takie potforne bóle głowy i okazało sie ze to zatoki i to podobno typowe w ciazy, kazali kupic mi Otrivin Duo i psikac do nosa-pomogło
jutro smigam do swojego ciązowego asa czyli gina który mam nadzieje poda mi termin cc o ile dzieci nie zmieniły swoich pozycji. Trzymajcie babeczki mocno kciuki zebym wróciła od niego z konkretami bo naprawde jest mi baaaaaaaardzo ciezko juz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry