Gemini81
Fanka BB :)
Spodziewam się dziewczynek, ale czy są jednojajowe, to trudno powiedzieć. Na początku ciąży powiedziano mi, że są dwuowodniowe i dwukosmówskowe, a w 21 tygodniu okazało się, że łożysko jest tylko jedno.
Czeka mnie więc niespodzianka, bo nie ma żadnej pewności czy będą identyczne czy różne od siebie. Podobno dwujajowe bliźniaki mogą mieć jedno łożysko, tak jak i jednojajowe mogą mieć dwa
Ale co tam, ważne, żeby zdrowe były. :-):-)
Czeka mnie więc niespodzianka, bo nie ma żadnej pewności czy będą identyczne czy różne od siebie. Podobno dwujajowe bliźniaki mogą mieć jedno łożysko, tak jak i jednojajowe mogą mieć dwa
Ale co tam, ważne, żeby zdrowe były. :-):-)
ten suwaczek jakos dziwnie pokazuje ale mi sie dzisiaj 15 tydz zaczyna wiec jeszcze chyba troche zanim poznam plec..wlasnie ja tez mam jednokosmowkowe, lekarz mowil ze to niezbyt dobre jest bo sobie pokarm zabieraja..i ze czesciej beda mnie monitorowac..lepiej jest jak maja wszystko osobno.
. Rozstępy pojawiły mi się po 30 tygodniu dosłownie z dnia na dzień, ale w moim przypadku było to chyba nieuniknione, bo brzuch mam naprawdę ogromny. Może Tobie akurat uda się ich uniknąć
. Podobno zwiastunem rozstępów jest swędzenie i pieczenie skóry i faktycznie trochę mnie swędziało, ale skoro brzuch się tak rozrasta, to ma prawo swędzieć... Inna sprawa, że mam też predyspozycje (mama miała w ciąży spore rozstępy).