reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam serdecznie nowe i stare mamuśki.

Paulinka - pewnie od razu lepsze samopoczucie. Ja przyzanam, że też jakoś się zapuściłam. Patrze na swoje stare ciuchy i z żalem stwierdzam , że raczej większość z ich nie ujrzy mojego grzbietu nigdy. Muszę je spakować, ale mi żal.
:-:)-(
Agatka - współczuje tych nocek, ja ostatnio budzę sie 4-5 nad ranem i główkuje, jak dam radę z dziećmi. Zwłaszcza, że to moje pierwsze, czy sprostam obowiązkom ???? Coś mi się wydaje ,że zaczynam mieć huśtawkę nastrojów

Youstta - widzę, że nabrałaś speeda z zakupami. Ja czekam na mebelki i zacznę działać z układaniem rzeczy.

Dziewczyny, ile razy prałyście ciuszki dla dzieci. Myślicie, że raz wystarczy, czy raczej dla spokoju sumienia wrzucić dwa ???. I jak prałyście ochraniacze do łóżeczek????? Mam wrażenie , że w pralce mogą się zniszczyć.

Cześć dziewczyny!
Jakoś przypadkiem szukając wózka na necie napatoczyłam się na Wasze forum no i postanowiłam do kolejnego dołączyć, bo widzę, że kilka dziewczyn z podobnym terminem co ja.
Jest może jakaś z wielkopolski? Bo nigdzie jeszcze nie znalazłam ;).
To może napiszę coś o sobie...mam 23 lata, to moja pierwsza ciąża, ani u mnie ani u mojego faceta nie było bliźniąt w rodzinie, więc zaskoczenie było niemałe. Jest to ciąża jednokosmówkowa, dwuowodniowa i będziemy mieli dwójkę chłopców. Termin wg. miesiączki mam dopiero na 4 stycznia, ale mój lekarz powiedział, że raczej na 100 % będzie cesarka i w granicach 36 tygodnia, czyli ok.7 grudnia.
Brzuszek już coraz bardziej doskwiera i prawie w każdej pozycji jest niewygodnie, więc modlę się żeby przetrwać jeszcze ten miesiąc :).

walawenderki - wypierz kobieto tylko raz :-) ochraniacza wcale nie prałam :-)
a niektórych nowych ubranek wcale nie prałam tylko prasowałam
i do prania używam persil gel zamiast dzieciowych proszków

Tossa - a używałaś jakiś płynów do płukania dla dzieci??? Napisz mi gdzie mogę w Polscę zaleźć majty po porodzie, bo u mnie chyba nie ma czegoś takiego. Rodzice maja mi zrobić zakupy ze sprawdzonymi specyfikami i wysłać, więc chętnie je dodam do listy ;-)

walawenderki - żadnego płynu nie używam :-) wszystko wyprałam w persil gel :-) takim http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-16623/persil-sensitive-gel-do-prania-1-5l-Full.jpg (bo jest jeszcze zielony)
majtki kupowałam na allegro takie MAJTKI siatkowe POPORODOWE Hartmann wielorazowe L (1881861580) - Aukcje internetowe Allegro
plusem jest to że są wielorazowe siatki i można spokojnie ich używać bo przepuszczają powietrze i można je prać , więc też bardzo szybko schną :-) po cc też są dobre bo są wysokie więc rany nie będą urażać, no i mydło w płynie biały jeleń ;-)

walawenderki - żadnego płynu nie używam :-) wszystko wyprałam w persil gel :-) takim http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-16623/persil-sensitive-gel-do-prania-1-5l-Full.jpg (bo jest jeszcze zielony)
majtki kupowałam na allegro takie MAJTKI siatkowe POPORODOWE Hartmann wielorazowe L (1881861580) - Aukcje internetowe Allegro
plusem jest to że są wielorazowe siatki i można spokojnie ich używać bo przepuszczają powietrze i można je prać , więc też bardzo szybko schną :-) po cc też są dobre bo są wysokie więc rany nie będą urażać, no i mydło w płynie biały jeleń ;-)

Dzieki kochana.
Biały jeleń to podstawa , używam go teraz i jest rewelacyjne.

i podklady poporodowe sobie kup oraz na wszelki wypadek wkładki laktacyjne :-) ja jeszcze mam osłonki na sutki w razie gdybym miała pokaleczone - akurat dostałam od kogoś nowiutkie i maść na sutki

osłonki i maść dopisane do listy :-):-):-) , reszta już kupiona;-). Choć coś mi się wydaje, że u mnie z pokarmem będzie kiepsko, no ale daj Boże mleczarnie to troche na mleku człek zaoszczędzi
:blink:

reklama
ja spakowałam do szpitala laktator ręczny i 2 małe butelki - tak na wszelki, w domu mam na wszelki wypadek mieszankę mleka plus herbatkę na laktację :-) no i kupiłam kilka rzeczy dla mlodych jak witamina k+d, gaziki jałowe do pępuszka, octenisept -też do pępuszka zamiast spirytusu, herbatka koperkowa, espumisan w kropelkach dla dzieci, woda morska do noska dla dzieci, ampułki z sola fizjologiczną, czopki przeciwgorączkowe, herbatkę plantex duo i niemiecki sabsimplex ...a i 2 małe i 2 duże strzykawki - na wszelki wypadek do karmienia maluchów ewentualnie potem do podawania leków w płynie się przyda :-)

Do góry