Marcikuk- do fotelików są oddzielne bazy pod fotelik ( koszt ok 600 zł jedna) i wpinasz w nią fotelik co ułatwia znacznie sprawę przewożenia dzieci. Należy pamiętać, ze samochód musi być dostosowany (mieć oisofix) inaczej nie zamocujesz tych baz i pozostanie blokowanie fotelików pasem bezpieczeństwa. Pierwsze foteliki czyli od 0kg-13kg jeżdżą tyłem do kierunku jazdy zgodnie z wymogami. Bazy się różnie nazywają należy pamiętać, że autko musi mieć isofix (chyba wszystkie produkowane po 2006 go maja) i nie każda baza posłuży dłużej niż dwa lata. Do tych które wklejałam baza familyfix byłaby najlepsza bo wpięłoby się jeszcze foteliki następne ( - 9kg - 18 kg) a potem zmiana bazy....w końcu zarobić muszą! Póki co myśmy tych baz nie kupili choć auto posiada system montażu isofix ćwiczyliśmy na razie blokadę pasami i też szybko idzie i jest to dopuszczalny oczywiście sposób. Te bazy poza tym wg mnie są o tyle beznadziejne, że ten pałąk którym się je montuje u podstawy nie pozwoli mi wejść między dzieci z tyłu, poobijam się o to dziadostwo zawsze więc na razie jestem na "NIE" i nie marzę by je mieć:-)

, tylko ten kolor jeszcze.....ale może jednak lepiej zielony, bo choć mam już 3 razy płci to wiecie na 100% jak się urodzą i jak potem np. Adaś będzie spać w różwoym łóżku?!?!?!