Miss, mnie mdłości skonczyły się w 18 tc, a powróciły w 28 tc, więc nie ma reguły. Nieraz nawet zdarzają mi się wymioty

Oby Ciebie to ominęło:-)
Lola, nie martw się, że jedno z dzieciaczków jest mniejsze. Dobrze, że mają swoje łożyska. A USg często się myli. Ostatnio jak byłam w szpitalu to z usg dziewczynie wyszło, że dzieciaczek waży 3600 kg, a urodziła naturalnie ponad 5 kg bobasa. Wypchnąć takiego wielkoluda, to chylę czoła.
Gienek, przy badaniu glukozy zalecili mi przyniesienie połówki cytryny i możliwość jej wciśnięcia. Że w sklepie nie było cytryny, to kupiłam kwasek cytrynowy. Głupia byłam bo okazało się, że ma on w składzie cukier i bałam się, że źle wyjdzie badanie, ale było ok. Więc najlepiej połówkę cytryny weź ze sobą i 12 godzin przed badaniem na czczo musisz być.
Jasmina, poczytałam o zespole HELLP i Ci współczuję. Coś strasznego. Od razu zaczęłam panikować i przeglądać wyniki krwi i moczu. Dobrze, że u Ciebie lekarze na czas to zdiagnozowali i wiedzieli jakie objawy na to wskazują i jak się je leczy. Życzę szybkiego powrotu dzieciaków do mamy i taty.
Dziewczyny, za 3 tygodnie mam cc. Nie mogę się doczekać. Najgorsze jest to nic nierobienie i wsłuchiwanie się w swój organizm- bo raz dzieciaczki ruszają się za dużo, raz za mało i można psychicznie oszaleć:-)