reklama

Ciąża bliźniacza

Marcikuk ja już chce bo czuje się jak mors na lądzie :)
w pn zacznie się 37 tc a w kolejny 38 tc także wydaje mi się ze już :)
jasmina jak już będziecie w domu to załącz fotki. A tak w ogóle to jak ci przybierają na wadze ?

reklama
Marcikuk ja ze szpitala to wyjde juz w przyszlym tygodniu, moze we wtorek, a dzieciaczki jeszcze pare tygodni tu zostaną. A na imie mają Pawełek, Sebastian i Zuzanna. Jakoś tak do nich mówiliśmy jak były w brzuszku i tak juz zostało.
Na wadze przybrały ok 15 deko, ale wczesniej spadły z wagi i teraz chłopcy mają ok 1,5kg a dziewczynka mniej. Fotki juz mam ale dzieciaczki jeszcze w inkubatorkach wiec poczekam ze wstawieniem zdjęc jak juz będą w domku. Ale powiem tyle, ze moje jednojajowe chłopaczki okazały się być inne hehe, wiec mam troje innych dzieciaczków :)

Jasmina - przypuszczam ze ciezko byloby zmienic imie ja tez do moich juz po imieniu gadam, wiec pewnie juz tak zostanie. Zreszta Filip juz byl 4 lata przed ciaza hihi zawsze chcialam Filipuncia. Co do drugiego trwaly negocjacje. Stanelo na Mateuszku na poczatku nie bylam zachwycona a teraz to juz bym chyba nie zmienila.
Dzieci po urodzeniu zawsze jeszcze troszke spadaja na wadze. Najwazniejsze ze same oddychaja i jedza. Nabiora sil i ich zabierzesz do domku. Oj przeszlas dziewczynko, jeszcze ciebie bidulo musieli ratowac. No ale najwazniejsze ze wszystko skonczylo sie dobrze. Jak to chłopaki inne??? To jednojajowe moga byc inne??? :szok: Ja sie ostatnio zdziwilam ze moja kolezanka z pracy ktora ma blizniaki w moim wieku powiedziala mi ze oni sa dwujajowi. Głupie pytanie jej zadalam ale spytalam czy jest pewna bo oni sa niemal identyczni.
Palu - to lezakuj jak te morsy na ladzie i cierpliwie czekaj :-D Juz niedługo. Ale jestem w stanie cie zrozumiec bo i mnie coraz ciezej i czasem bym juz chciala koniec listopada.

U mnie tez będzie Fifi :) tez pare lat przed ciąża sobie uwidzialam :) a dziewczynka to Oliwka ale znów od małego chciałam mieć Blanke:] ale mówimy cały czas Oliwka więc raczej już tak zostanie.

Malena, ja z dwójeczką. Teraz przyjmuje fenoterol z silniejszych leków. Przytyłam 14 kg, ale wszystko w brzuch mi poszło bo jestem raczej z tych wyższych:-)

Sylha, ja też już mam materacyki: kokosowo-lateksowe. Te z gryką można podobno dopiero na wierzch kłaść jak dziecko zaczyna chodzić bo gryka ma drobinki masujące stópki.

Marcikuk, będę rodzić przez cc, bo maluszki są ułożone pośladkowo i pprzecznie, zresztą lekarze nie chcą ryzykować. Wolałabym naturalnie.

Palu, pewnie nie będą Cię trzymać do 40 tc, na pewno rozwiążą ciążę wcześniej. Nie wyobrażam sobie chodzić z wielkim brzuchem do 40tc. Maluchy już mają razem ponad 4,5 kg, a gdzie waga łożysk, wód....

U mnie będzie Kubuś i Ola, na szczęście z wyborem imion nie było problemu. Filipek to bardzo ładne imię, ale już u znajomych jest mały urwisek o tym imieniu.

Ostatnia edycja:
No to pokoik urządzony teraz tylko się wprowadzać:-)
DSC03286.jpgTak było jeszcze wczoraj :-)
A tak już dziś:-)Zobacz załącznik 497977Zobacz załącznik 497978DSC03313.jpg Pościel tylko tak zarzucona- jeszcze nawet nie wyprana- po prostu nie umiałam się oprzeć urokowi:-p:-p:-p
Zobacz załącznik 497980Zobacz załącznik 497981

Moje 2 tyg temu ważyły po 2.5 kg a teraz to już nawet nie wiem jakie klocki we mnie siedzą :) w pn się przekonamy. Zauważyłam, ze brzuch mi już opada. Znów mam jakieś delikatne skurcze. A przez ta biegunke powychodzily mi hemosraki:|
chce już zobaczyć moje kochane maluszki.

Sylha cudowny pokoik:)) boski

Ostatnia edycja:
Sylha - śliczny pokoik, uwinęliście się ładnie:tak: Fajny pomysł z tą pólką podświetlaną będzie gdzie gadżety odkładać jak niedługo goście naznoszą:-)

Kaliszo - wybacz mistake cioci Malenie;-) A jak długo tego fenka już bierzesz? Nie przytyłaś dużo....poważnie
Palu_ ja to Cię podziwiam kochana i mocno dopinguję - jeszcze troszkę - szczerze to wolałabym być już na Twoim miejscu niż aktualnym jest mi coraz trudniej i przede wszystkim ta ostrożność żeby dotrwać do 35 tc...
Ty już to masz z głowy!

Marcikuk - maxi cosi są najwyżej oceniane - na pewno dobry zakup!:-)

Dziewczyny - widzę, że normalne imiona królują na tym forum - jak miło, że nie ma nikol,dzesik i innych szaleństw, aż miło czytać te imiona! Fajnie, fajnie. Miłej nocki kochane

reklama
Malena- mi też się takie właśnie takie normalne imiona podobają:-), moja koleżanka nazwała swoją córę Jennifer....Nicpoń- jak z doopy....:baffled::baffled::baffled: no ale nad gustami się nie dyskutuje....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry