Marica5- nic sie nie martw roznica póki ładnie rośna. Ja to bardziej sie bałam tym , ze urodze szybciej i moje mniejsze dziecko będzie ważyć niecałe 1 kg. Hmm różnica w wadze to teraz chyba juz 4 tyg ale to tez sie chyba tak nie porównuje bo akurat ona może być z tych drobnych a on z tych dużych i wiadomo dziecko tak od 1 kg przybiera juz po 200g tygodniowo a mniejsze mniej wiec moja córeczka dopiero jest na tym etapie. Może ci po prostu napisze kilka przykładów jakie miały wymiary w danym tyg to zobaczysz jak sie różnica pogłębia . Aa i dodam jeszcze , ze u mnie na 1 USG tez nie było widać drugiego babelka.
Tak wiec :
- ok 7 tydz - 12 mm i 7 mm
- 12t5dz- 67,2 mm i mniejsze 52 mm
- 20t5dz- 350 g i 200 g
- 26t5dz- 1003g i 553g
- 28t5dz - 1330 i 664g
- 34t5dz- 2400 i 1340g
Na początku tez mi mówili , ze różnica ok 2 tyg a teraz jest ok 4 tyg. Jednak mała rośnie ksiazkowo wg swojego
wzrostu, wszystkie wyniki ma ok. Powiem Ci, ze tak do 26 tyg tez u mnie panikowali ale jak zobaczyli,ze cały czas rośnie to juz przestali. Tez na początku rożne opcje mi przedstawiali do najgorszych. Myśleli , ze może lozysko jakoś zle funkcjonuje i wtedy by mi w 32 tyg rozwiązywali ciążę . Jednak nic na to nie wskazuje. Na pewno doszło do późniejszego zagniezdzenia co widać po 1 USG , ze jej nie było wogole. Za 2 tygodnie bede mieć moje maluszki na zawnatrz to Ci powiem czy wszystko jest w porządku . Jedyne co to to , ze będzie taka mała jak sie urodzi wiec muszę
dotrwac te 2 tyg...
Nie martw sie juz tak. Choć wiem, ze łatwo sie mówi a sama co 2 tyg miałam doła po USG i dziewczyny mnie tu pocieszaly:-)
A jaka jest różnica u ciebie? Ile ważyły ostatnio? Ty masz dwujajowe? I tez chlopczyka i dziewczynkę?