reklama

Ciąża bliźniacza

Malena - mi za to włosy wypadają na potęgę i wysypało mnie na buzi - szczególnie na brodzie. Zazdroszczę Wam dziewczynki, że już jesteście prawie na wylocie - jeszcze kilka tygodni i będziecie tulić swoje maleństwa.
A jak u was było z usg genetycznym - ja mam termin na 16.10. Wcześniejsze usg pokazywały ciążę młodszą o 5 dni. Czy to nie będzie za późno - to będzie 13 tydzień 2 dzień. Kurczę czytałam o waszych przebojach z wyliczeniami i teraz się boję, że to będzie za późno.

reklama
lilonka- ja robiłam USG preneralne w 12t5dz. Chyba powinno być ok tak jak idziesz. A nie pytalas sie u lekarza w jakim terminie robią ?

Katka- ja jakoś tak szybko prxybralam te pierwsze kilogramy i jakoś w 20 tyg tez miałam 6 kg a teraz to jakoś tyje wolniej choć juz 14 kg mam na plusie jednak wg tabeli to tyle ile powinno być :-)

Ostatnia edycja:
eevlee brakiem objawow sie nie martw. Mnie dziewczyny tez uspokajaly. Ja zaliczylam tylko kilka razy rzyganko - zawsze nastepnego dnia po witaminach (probowalam femibion I pregnacare). Polozna powiedziala, ze mam sprobowac innego lub w ogole odstawic. Teraz biore falvit I jest ok. Piersi mi nie urosly :( nie bola, tak naprawde tylko brzuch mi urosl I zgaga mnie dobija, able migdaly pomagaja!
Katka ja nie wiem ile, bo nigdy sie nie wazylam, wiec nie mam wagi ;) Ale za to mam taki brzucho, ze juz nie moge nog ogolic, moja siostra ak wygladaja w 8 miesiacu.
Katka zleci do piatku, bedzie dobrze!
lilonka ja tez ok 12-13 tyg mialam straszna cere, pyszczek na pryszczu, a teraz normalnie buzka jak po jakims zabiegu kosmetycznym - gladziutka, napieta, jestem zadowolona - nie martw sie - powinno minac.

Katka - 6 kg w 20 tyg z trojaczkami to chyba super nie? Zawsze juz moglas miec 16 :p nie no wydaje mi sie ze bardzo ladnie. Ja na poczatku malo przybieralam teraz juz mam 12 na plusie.
Ilonka - nie bedzie za pozno. Do 14 tygodnia chyba robia jesli mnie pamiec nie myli. Nie martw sie.

Ja wymiotowałam okropnie, paliłam przed ciążą i praktycznie z dnia na dzień odrzuciło mnie (całe szczęście), wszystko mi śmierdziało, kojący był jedynie zapach cytryny.
To wszystko pognało mnie do apteki po test, bo okres miałam aż do 3 miesiąca :-)
A jeśli chodzi o wygląd, to wyglądałam kwitnąco, dopóki myślałam, że mam pod serduchem chłopców. Gdy jednak okazało się, że dziewczynki, wg zasady "còrka odbiera urodę'', natychmiast zepsuła mi się cera ;-)

katka - ja tak czesto wchodze na nk ze nawet nie widzialam twojego zaproszenia. No jasne ze cie kojarzę. Heheh swiat maly. Juz maly sie wydawal jak sie okazalo ze z jednego miasta ba osiedla jestesmy.... ale ze przez tyle lat bylysmy sąsiadkami !!!!!

Lola216 tak kochana mój zaplanowany wózek równie dobrze może być stosowany jak pojedynczy,bo ma jedną ramę i tak jak obserwowałam u koleżanki z forum.to ona wcale nie musi go składać po spacerku-tak mało zajmuje miejsca. A co do testowania,to niestety chyba żaden sklep nie miał wersji dla bliźniaków i nie mogłam obejrzeć, prawie wszędzie jest za to ABC Design Zoom 2012 Double, który też mi się bardzo podoba,ale podobno (nie wiem na 100%) ma taką wadę,że w spacerówkach nie można rozłożyć dzieci do pozycji leżącej i jest im niewygodnie. A jak Ty się czujesz? Suwaczek leci jak szalony a ja tu wchodzę i zaglądam,czy jesteś,bo jak pewnego dnia nie będziesz pisała,to będzie oznaczało jedno...;-)
evelee- witaj jak miło,że coraz więcej dziewczyn przechodzi na nasze forum:biggrin2: jeśli chodzi o objawy to ja wymiotowałam na początku zawsze rano jak tylko wsadziłam szczoteczkę do zębów i poczułam pastę do zębów. Po prostu mną trząchało, innych objawów za bardzo nie miałam- a miałam brzydką cerę i szybko rosły mi włosy wszędzie;-)
katka- bardzo ładnie przybierasz na wadze-przy trojaczkach wszystko w normie, wszystko jest ok! Ja już mam jakieś 9 kilo na plusie wg ostatniego ważenia:-p Powodzenia na USG serduszkowym, czas leci jak szalony, zobaczysz zaraz będzie piątek.
silvii- moje gratulacje, tak się cieszę,że wszystko u was w porządku!
onlyone- podobno(moja koleżanka oglądała jakiś program) kobiety w ciąży bliźniaczej mają brzuszek i czują się jak kobiety w 2 miesiące bardziej zaawansowanej ciąży. U mnie wszystko by się zgadzało...moje spanie to jak księżniczki na ziarnku grochu, wybudzam się co 2 godziny i jest mi strasznie niewygodnie a brzuch to mam taki,że moja mama wczoraj doznała szoku i zaczęła mnie fotografować. Zmartwiła się o mój stan za jakieś 2.5 miesiąca,bo już teraz widziała jak ja się męczę i wyglądam:tak:

Dziewczyny nie wytrzymałam tego czekania na 28 tydzień ciąży i zapisałam się prywatnie na USG dzisiaj na 10:30. Myślałam,że dam radę poczekać,ale nie dałam:-p Muszę zobaczyć co u dzieci,ile ważą,jak leżą,czy nic im nie zagraża.

P.S: Dziewczynki, które urodziły w ostatnim czasie, wrzućcie fotki waszych słoneczek-prosimy bardzo, dla nas tutaj oczekujących zobaczenie zdjęć waszych pociech już po drugiej stronie daje kopniaka,że trzeba być dzielnym i wytrzymać jeszcze trochę:tak:

Witam raniutko:-),

Lilonka- mi gin mówił,że genetyczne to między 11 a 14tc także spokojnie się łapiesz!!!!Po 20 będziesz miała u niego co wizytę te wszystkie pomiary:-),

Gieniek- kciuki za udaną wizytę&&&&&&&:-D:-D i oczywiście relacje po niej!!!:-),

No tak niby jest,że na chłopca urody przybywa, na dziewczynkę się traci- u mnie mix więc cera OK czysta, ale po buzi już na początku zrobiłam się pyzata- po czym kolega jak mnie widział to się kapnął:-D a od dłuższego czasu mój pyszczek wygląda na zmęczony, no, ale cóż wszystko do przeżycia:-)

A ja wizytę mam jutro, aż się sama dziwię,że dotrwałam:eek: i może w końcu się dowiem kiedy CC:-)

A i również się dołączam do prośby Gieńka- dziewczyny prosimy FOTKI pociech!!!!!!

Ja jak się w końcu zmobilizuję to wrzucę mojego brzuchola i wczorajszą zdobycz emka:-)

reklama
Witam z rana. Kurcze za wami nadążyc to ciężko hihi :)

Katka - ja przytyłam już 3,5 kg. a u Ciebie to wydaje mi sie super waga w końcu az 3 słoneczka masz w brzuszku, :) mamy taki sam okres oczekiwania na echo ja tez mam 22.10 na 10 a wydaje mi sie to tak odległy termin, juz mnie nerwy biorą, nie moge sie doczekac jestem pełna obaw i ciekawa płci 2 babelka bo jeden napewno chłopczyk .... kurcze może jednak na jakies prywatne usg sie wybrać bo az 2 tyg. jeszcze czekac .... ????
Gieniek - trzymam kciuki za wizyte :)

Mój brzuch tez juz ogromniasty, nie wiem jak ulozyc sie w łóżku do snu, tak mi juz ciężko i w ogóle troszke cos poroblie w domu i umieram z bólu krzyża
:crazy::crazy:. A co myślicie o tym przesądzie o kształcie brzucha a plci dziecka, w ciąży blixniaczej to chyba sie nie sprawdza co?? Kurcze bo mi genialne ciotki wszystko-wiedzące mówia że mam brzuch typowy na chłopaka, fakt 1 dzidzius to chłopaczyk a 2 nie wiadomo bo nie chce się pokazać, ale ja tak czuje, że dziewczynka :) chciałabym parkę mieć :-) moja córcia też ciągle tylko mówi że bracisek i sistzycka nawet sama sobie imiona wymysliła haha. No oczywiscie najwazniejsze żeby były zdrowe i żeby do końca dotrwać :-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry