reklama

Ciąża bliźniacza

No to jestem po wizycie...położne w szoku, gin tymbardziej, że co ja jeszcze u nich z tym brzuchem robię:szok::szok::szok:- takie były ich reakcje + ło jezusicku- to hasło od ginia. Skierowanie dostałam na CC bo dzieci oboje miednicowo i mam się najdalej za tydzień wstawić, choć gin stwierdził,że już jutro by mi CC zrobił, bo dzieci: 3090 i 2980gram!!!!:szok::szok: bo to już może być dla mnie niebezpieczne, no, ale szyjka się skraca, czop odchodzi więc może się rozkręcić w każdej chwili....i tak emkiem stwierdziliśmy, że póki się nie rozkręci to jedziemy za tydzień, bo tam gdzie będę rodzić to oni i tak przetrzymują na maxa....

reklama
Onlyone - ja jestem już po 2 cesarce i mam tylko taka malutką blizne jeszcze jedna na drugiej jakbym miała tylko 1 cięcie, kumpela rodziła bliźnieta i też ma taka malutka blizne taki typowy uśmiech :0 napewno treba na początku uwazac z dźwiganiem i przemywac bliznę a bedzie wszystko ok :)

Sylha - SZOk jaka waga dzieci bo to już nie maluszki:-) Ale jaja! Jak Ty jeszcze dziewczyno kuśtykasz? To ja przestaje narzekać od teraz...Teraz jeszcze za wcześnie musisz wytrzymać z tydzień jeszcze. Trzymam kciuki za bezproblemowe dotrwanie do daty cc.

Dziewczyny ja kupiłam tego rogala z motherhood to chyba nie ma znaczenia bo każdy rogal jest podobny ale te długie są lepsze na okres ciąży odciążają troszkę kręgosłup i lepszą pozycję pomagają złapać. Mnie kręgosłup nie boli na szczęście w ogóle tylko biodra od leżenia na boku.

Malena- te długie rogale to potem też pomocne przy karmieniu czy naturalnie czy MM i np. potem jak dzieciaczki uczą się siadać- to w tym czasie ja myślę mój im wtrynić do kojca:-),

Lola- a ten 17 to środa tak?!?!Bo jeszcze kalendarza nie wyczaiłam, no i witaminy już po ostatniej wizycie przestałam brac, tzn. wezmę raz czy dwa w tygodniu, bo od nich właśnie dzieci mogą być większe a ja jeszcze na ogródku mam dużo pod naturalną postacią:-)

Sylha- tak środa :-) a ja witaminy biorę cała ciążę i na moje dzieci nie działają aż tak bardzo choć Mateuszek tez z tych najmniejszych nie jest bo dziś pewnie waży ok 2600-2700g

Sylha - no lo ja nie moge ale ty masz giganciki. Pieknie. Dokladnie napisz co ty tam jesz ze takie duze masz te dzieciaczki swoje. No i nie moge uwierzyc ze za tydzien wy juz bedziecie rozpakowane. Jeszcze malena a potem w kolejce to juz chyba ja? :O

reklama
Sylha- o rajusiu jaka ładna waga dzieciaczków, szok,że ty tak sobie normalnie jeszcze chodzisz:) W takim razie odliczamy dni Twojego porodu i Loli,potem Malena i Marcikuk? Aż mnie brzuch rozbolał z nerwów,bo po Marcikuk chyba ja jestem?!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry